jueves, 10 de julio de 2014

# 1 Tocs de llengua Departament de Cultura Direcció General de Política Lingüística

Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
# 1
Tocs de llengua
Departament de Cultura
Direcció General de Política Lingüística
DL B 15832-2014
ISSN en tràmit
Dijous, 26 de juny de 2014Imprimeix | Butlletins anteriors
Tocs de llengua és a partir d’avui el butlletí de la DGPL per fer-vos arribar notes d’actualitat relacionades amb l’activitat de la DGPL. Substitueix Flaixos d’actualitat, del qual consteu com a subscriptor.

En el cas que no vulgueu rebre aquest nou butlletí, podreu donar-vos de baixa a través de l’enllaç que trobareu al peu.


  • Mòstra de Cinèma Occitan 2014
  • QueFortAixòDelsFebles
  • Exposició Català, llengua d’Europa

:: Principals resultats de l’Enquesta d’usos lingüístics de la població 2013

El director de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), Frederic Udina; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, en la presentació dels resultats de l’Enquesta d’usos lingüístics de la població 2013
.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, i el director de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), Frederic Udina, van presentar el dia 20 de juny els principals resultats de l’Enquesta d’usos lingüístics de la població 2013 (EULP 2013). 

Entre d’altres aspectes, l’EULP 2013 destaca els següents:

— En el període 2008-2013, l’ús del català com a llengua habitual es manté estable (36,3%). L’estabilització arriba després d’una forta caiguda en el període 2003-2008, en què va passar del 46% al 35,6% a causa principalment de l’arribada de més d’un milió de persones nascudes a l’estranger.

— 3 milions de persones que no tenien el català com a llengua inicial el saben parlar actualment.
— Més de 600.000 persones tenen el català com a llengua habitual tot i no ser la seva llengua inicial o primera llengua apresa.
— Creix més de 6 punts percentuals la població que entén l’anglès respecte del 2008.
— En relació amb els usos de l’occità aranès, el 80,7% de la població de la Val d’Aran l’entén, el 55,6% el sap parlar, i gairebé el 35% el sap escriure.

L’Enquesta d’usos lingüístics de la població és l’estudi més important que es porta a terme sobre l’ús de la llengua. De caràcter quinquennal, en aquesta ocasió s’ha basat en una mostra teòrica de gairebé 7.500 individus. 

Amunt


:: Altres notícies d’interès

Amunt
Amunt

No hay comentarios: