viernes, 11 de julio de 2014

TicSalut - JULIOL 2014 #70


TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut


JULIOL 2014

#70

Tots els números

El Clúster de Tecnologies de la Salut de Catalunya ja és una realitat

Ferma aposta per les TIC en salut a Catalunya. A finals de juny s’ha constituït el Clúster de Tecnologies de la Salut, impulsat per la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ, l’agència especialitzada en el foment de la innovació i la internacionalització empresarial. L’objectiu principal és promoure la competitivitat en la cadena de valor d’aquest sector. De fet, a Catalunya, les tecnologies de la salut sumen més de 300 empreses i agents, una facturació conjunta de 3.600 milions d’euros i prop de 15.000 treballadors.

Obert el procés de licitació del projecte europeu DECIPHER fins al 25 d’agost

El 25 de juny es va obrir el període de licitació d'un procés de compra pública pre-comercial per un valor de 900 mil euros per trobar solucions TIC per a DECIPHER. Aquest projecte té per objectiu millorar l’accés a les dades de salut per facilitar l'atenció sanitària als ciutadans que viatgin a altres països de la UE.

18 claus per a l’èxit en la implementació de la telemedicina

En el marc de l’eHealth Week d’Atenes, la plataforma Momentum, una xarxa oberta d’experts en telemedicina de més de vint organitzacions d’arreu d’Europa, ha presentat una llista de 18 factors crítics d’èxit identificats per implementar la telemedicina a l’atenció sanitària. Aquesta llista, que ara se sotmet a consulta pública, compta amb la col·laboració de la Fundació TicSalut com a entitat responsable de la categoria tecnològica.

Un e-book per conèixer la missió de TicSalut en el sector salut i social

Ja es pot consultar al web la nova publicació de la Fundació TicSalut, un document de vint pàgines que duu per lema “Tecnologia, innovació i atenció a la salut i social”. Hi trobareu dades actualitzades pel que fa a l’impuls de les TIC al sistema de salut català, reflectides al darrer Mapa de Tendències, i també sobre el Pla Estratègic 2013-2017, els Consells Assessors i totes les activitats i iniciatives que posa en marxa la fundació.

Entrevista


Conseller delegat d'Avinent, empresa proveïdora de tecnologia en el sector medico-dental
Entrevista a Albert Giralt, president del Clúster de Tecnologies de la Salut de Catalunya
Llicenciat en Economia (UAB) i en Administració i Direcció d’Empreses (University of Ottawa - Canadà), postgraduat en Estudis Internacionals per la fundació CIDOB i màster en Economia Europea pel Col·legi d’Europa a Bruges (Bèlgica). Com a conseller delegat d'Avinent, empresa proveïdora de tecnologia en el sector medico-dental amb seu a Santpedor, Albert Giralt ha aconseguit que més de 120.000 pacients duguin alguna de les referències d’implants dentals dissenyats i fabricats a la comarca del Bages. Ara, Giralt emprèn un nou repte: reforçar la competitivitat de les empreses catalanes mitjançant aquest nou clúster amb una ferma voluntat de promoure la innovació i la internacionalització. 

No hay comentarios: