Agenda |
Como gestionar y comunicar en caso de crisis y fraude alimentario. AECOSAN. San Lorenzo de El Escorial. 7-9 de juliol
3rd International Meeting on Packaging Material / Bioproduct Interactions (MATBIM 2014). Universidad de Zaragoza. Saragossa, 9-11 de juliol
Summer Academy in Global Food Law & Policy. Bilbao, 21-25 de juliol
|
|
|
Legislació |
Actualització de la llista d'additius alimentaris en preparats de carn
Aprovada la nova norma de qualitat de derivats carnis
Es modifica la directiva de la mel
Nova norma sobre l'autorització d'establiments, higiene i traçabilitat per al sector dels brots i de les llavors destinades a la producció de brots a
Requisits d'higiene per al transport marítim de greixos i olis comestibles
|
|
|
|
|
|
Publicat l'Informe anual de 2013 sobre el sistema RASFF
Durant el període 2013 es van transmetre a través del Sistema de Xarxa d'Alerta Alimentària Comunitària (RASFF), un total de 3.205 notificacions originals.
|
|
|
LITORAL retira dos lots de "Escudella Catalana" per un error en l'etiquetatge
Consta la menció "Sense gluten" quan l'Escudella Catalana conté blat, com s'indica clarament en la llista d'ingredients que figura en l'etiqueta del producte.
|
|
|
Avaluació del risc de la detecció de residus de doxiciclina (9,8 - 1,8µg/kg) en dues mostres de llet
La doxiciclina és un antibiòtic que pertany al grup de les tetraciclines. Les tetraciclines són agents quimioteràpics efectius en el tractament d’afeccions bacterianes i micoplasmàtiques en medicina veterinària.
|
Avaluació del risc de la detecció de residus de sulfatiazole (1,4µg/kg) en mel
El sulfatiazole, com a substància farmacològica del grup de les sulfonamides, està autoritzat per a un ús terapèutic en les espècies productores de carn i llet, amb un límit màxim de residus de 100µg/Kg en carn, vísceres i llet.
|
|
|
El reg amb aigües regenerades
|
Oberts a la seguretat alimentària
Guia per a l’elaboració del sistema d’autocontrol en els establiments de comerç minorista. (Confederació de Comerç de Catalunya, 2014)
|
|
|
Avaluació i autorització d'enzims
|
|
|
La Comissió de Seguiment de la seguretat dels vegetals de l'ACSA visita FruitCentre de l'IRTA.
El passat 29 de maig del 2014, representants de la Comissió de seguiment de la seguretat dels vegetals de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) van visitar el centre de l’IRTA–Fruitcentre a Lleida.
|
Tècnics de l'ASPCAT i de l'ACSA van visitar "El Rebost Solidari de Vilafranca del Penedès" el passat 12 de juny
En el marc del conveni de col·laboració amb els bancs de aliments de Barcelona tècnics de l'ASPCAT i de l'ACSA visiten centres col·laboradors.
|
|
|
Canelons de rostit
Nova recepta de la Fundació Alícia contra el malbaratament d'aliments
|
Galetes sense llet, sense ou i sense gluten
|
|
No hay comentarios:
Publicar un comentario