viernes, 4 de julio de 2014

#105 Infoacsa Bullentí de l'Agencia Catalana de Seguretat Alimentària

Generalitat de Catalunya, www.gencat.cat
#105
Infoacsa - Butlletí del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
Juny 2014
Agenda
Como gestionar y comunicar en caso de crisis y fraude alimentario. AECOSAN. San Lorenzo de El Escorial. 7-9 de juliol

3rd International Meeting on Packaging Material / Bioproduct Interactions (MATBIM 2014). Universidad de Zaragoza. Saragossa, 9-11 de juliol

Summer Academy in Global Food Law & Policy. Bilbao, 21-25 de juliol

Legislació
Actualització de la llista d'additius alimentaris en preparats de carn

Aprovada la nova norma de qualitat de derivats carnis

Es modifica la directiva de la mel

Nova norma sobre l'autorització d'establiments, higiene i traçabilitat per al sector dels brots i de les llavors destinades a la producció de brots a

Requisits d'higiene per al transport marítim de greixos i olis comestibles
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Actualitat

Publicat l'Informe anual de 2013 sobre el sistema RASFF

Durant el període 2013 es van transmetre a través del Sistema de Xarxa d'Alerta Alimentària Comunitària (RASFF), un total de 3.205 notificacions originals.

Retirada de productes

LITORAL retira dos lots de "Escudella Catalana" per un error en l'etiquetatge

Consta la menció "Sense gluten" quan l'Escudella Catalana conté blat, com s'indica clarament en la llista d'ingredients que figura en l'etiqueta del producte.

Informes científics

Avaluació del risc de la detecció de residus de doxiciclina (9,8 - 1,8µg/kg) en dues mostres de llet

La doxiciclina és un antibiòtic que pertany al grup de les tetraciclines. Les tetraciclines són agents quimioteràpics efectius en el tractament d’afeccions bacterianes i micoplasmàtiques en medicina veterinària.

Avaluació del risc de la detecció de residus de sulfatiazole (1,4µg/kg) en mel

El sulfatiazole, com a substància farmacològica del grup de les sulfonamides, està autoritzat per a un ús terapèutic en les espècies productores de carn i llet, amb un límit màxim de residus de 100µg/Kg en carn, vísceres i llet.

Publicacions

El reg amb aigües regenerades

El reg amb aigües regenerades

Oberts a la seguretat alimentària

Oberts a la seguretat alimentària

Guia per a l’elaboració del sistema d’autocontrol en els establiments de comerç minorista. (Confederació de Comerç de Catalunya, 2014)


ACSA brief

Avaluació i autorització d'enzims

Butlletí acsa brief de maig/juny

Documentació de jornades

La Comissió de Seguiment de la seguretat dels vegetals de l'ACSA visita FruitCentre de l'IRTA.

El passat 29 de maig del 2014, representants de la Comissió de seguiment de la seguretat dels vegetals de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) van visitar el centre de l’IRTA–Fruitcentre a Lleida.

Tècnics de l'ASPCAT i de l'ACSA van visitar "El Rebost Solidari de Vilafranca del Penedès" el passat 12 de juny

En el marc del conveni de col·laboració amb els bancs de aliments de Barcelona tècnics de l'ASPCAT i de l'ACSA visiten centres col·laboradors.

Les receptes d'Alícia

Canelons de rostit

Nova recepta de la Fundació Alícia contra el malbaratament d'aliments
Galetes sense llet, sense ou i sense gluten

Galetes sense llet, sense ou i sense gluten

La recepta d'Alícia d'aquest mes (PDF, 102 KB) és apta per a al·lèrgics a la llet, als ous i al gluten.


ISSN: 2013-3316
DL B. 24467-2012
D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals seran recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el ciutadà ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

No hay comentarios: