:: Actualitat
|
Les GPCH són elaborades pels diferents sectors alimentaris de manera voluntària, a través de les associacions que els representen, i validades per les autoritat competents.
|
En l’apartat interpretació dels resultats del capítol 9 es deia que el pla de mostreig per al control de salmonel·la en canals porcines era n=50 i C=5 en comptes de n=50 i c=3.
|
La Comissió Europea està considerant la revisió de la Directiva 84/500/CEE sobre objectes de ceràmica destinats a entrar en contacte amb productes alimentosos. Les discussions sobre l'abast de la Directiva, els límits legals de plom, cadmi i altres metalls, així com condicions de prova per comprovar el compliment de dites materials i objectes, s'estan duent a terme amb les diferents parts interessades. Dins d'aquest debat, al Laboratori Europeu de Referència (*JRC) se li ha encomanat la posada a punt d'un mètode que determini la migració d'aquests metalls en aquest tipus de materials.
|
|
:: Informes científics
|
L’EFSA conclou que prolongar els terminis d’emmagatzematge que en preveu la legislació incrementa el risc de toxiinfecció fins i tot aplicant-hi fred.
|
Aquest dictamen serveix de base científica per determinar la llista de substàncies que poden afegir-se a aquests aliments.
|
|
:: Legislació
|
En el BOE 208 de 27 d'agost s'ha publicat el Reial decret 682/2014, d'1 d'agost, pel qual es modifica el Reial decret 191/2011, de 18 de febrer, sobre registre general sanitari d'empreses alimentàries i aliments, i altres quatre reglaments sobre aquesta matèria.
|
|
:: Les receptes d'Alícia
|
La nova recepta d'Alícia per a l'agost és apta per a al·lèrgics a l'ou i per a persones celíaques
|
Nova recepta de la Fundació Alícia contra el malbaratament d'aliments
|
|
:: Vídeos
|
Gaudeix de fruites i verdures fresques sense risc.
|
FALS! No hi ha regles generals per distingir amb seguretat els bolets tòxics. Consumeix només els bolets que hagis identificat sense cap mena de dubte.
La seguretat alimentària també a les teves mans.
|
|
No hay comentarios:
Publicar un comentario