martes, 9 de septiembre de 2014

# 107 Infoacsa d'agost 2014 Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària

# 107
Infoacsa d'agost 2014
Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Dimecres, 03 de setembre de 2014Imprimeix | Butlletins anteriors
Agenda
Màster oficial de Seguretat Alimentària
UB, UAB, UPF, ACSA. Curs 2014. Preinscripció fins al 8 de setembre

Brucellosis 2014 International Research Conference
BfR / FLI. Berlín (Alemanya), 9-12 de setembre

Seafood Expo Southern Europe
Barcelona, 22-24 de setembre

Asamblea socios SESAL
Lleida, 23 d'octubre

  • Premis Jornada Salut Laboral 2014

:: Actualitat

Les GPCH són elaborades pels diferents sectors alimentaris de manera voluntària, a través de les associacions que els representen, i validades per les autoritat competents.
En l’apartat interpretació dels resultats del capítol 9 es deia que el pla de mostreig per al control de salmonel·la en canals porcines era n=50 i C=5 en comptes de n=50 i c=3.
La Comissió Europea està considerant la revisió de la Directiva 84/500/CEE sobre objectes de ceràmica destinats a entrar en contacte amb productes alimentosos. Les discussions sobre l'abast de la Directiva, els límits legals de plom, cadmi i altres metalls, així com condicions de prova per comprovar el compliment de dites materials i objectes, s'estan duent a terme amb les diferents parts interessades. Dins d'aquest debat, al Laboratori Europeu de Referència (*JRC) se li ha encomanat la posada a punt d'un mètode que determini la migració d'aquests metalls en aquest tipus de materials.
Amunt

:: Informes científics

L’EFSA conclou que prolongar els terminis d’emmagatzematge que en preveu la legislació incrementa el risc de toxiinfecció fins i tot aplicant-hi fred.
Aquest dictamen serveix de base científica per determinar la llista de substàncies que poden afegir-se a aquests aliments.
Amunt

:: Legislació

En el BOE 208 de 27 d'agost s'ha publicat el Reial decret 682/2014, d'1 d'agost, pel qual es modifica el Reial decret 191/2011, de 18 de febrer, sobre registre general sanitari d'empreses alimentàries i aliments, i altres quatre reglaments sobre aquesta matèria.
Amunt

:: Les receptes d'Alícia

Amanida de vedella amb salsa de curri sense ou ni gluten
La nova recepta d'Alícia per a l'agost és apta per a al·lèrgics a l'ou i per a persones celíaques
Nova recepta de la Fundació Alícia contra el malbaratament d'aliments
Amunt

:: Vídeos

Rentat verdures
Gaudeix de fruites i verdures fresques sense risc.
Mite bolets
FALS! No hi ha regles generals per distingir amb seguretat els bolets tòxics. Consumeix només els bolets que hagis identificat sense cap mena de dubte.
La seguretat alimentària també a les teves mans.
Amunt

No hay comentarios: