martes, 23 de septiembre de 2014

Flash TicSalut SETEMBRE 2014 #71


TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut


SETEMBRE 2014

#71

Tots els números

TicSalut i el Consell Assessor d’Empreses sumen esforços per impulsar la tecnologia al sector sanitari i social

TicSalut enceta nou curs amb el repte d’assolir els objectius marcats en les seves línies estratègiques 2013-2017. En aquesta línia de treball, el passat mes de juliol va celebrar-se una sessió d’estiu amb la participació de 51 empreses del seu Consell Assessor d’Empreses (CAE). A la sessió es van presentar els resultats d’un estudi que s’ha realitzat per conèixer millor les característiques de les empreses que formen part del CAE, integrat per 119 empreses líders del sector. La sessió es va cloure amb la conferència “Compartim”, a càrrec del Sr. Joan Elias, amb qui hem parlat en aquest número del FlashTicSalut.

Catalunya se situa en primera línia en la prevenció de la dependència amb el projecte FATE

La UPC ha dissenyat un dispositiu que detecta les caigudes dels pacients d’edat avançada i activa automàticament el protocol del 061 CatSalut Respon. Aquest sensor altament sensible, que s’està assajant en persones que viuen soles, s’ha creat en el marc del projecte europeu FATE, en què hi participa la Fundació TicSalut, l’Hospital Clínic, l’EAP Sardenya, el SEM i l'empresa Flowlab.

Com es relacionen metges i pacients mitjançant la mHealth?

Canada Health Infoway, l’ens que vetlla per la transformació de la sanitat a Canadà, ha publicat un Llibre Blanc al voltant de l’ús eficaç dels dispositius mòbils en la prestació de l’atenció sanitària, i més específicament en la relació entre el metge i els pacients. En el document s’exposa l’estat de la qüestió de la mHealth a Canadà i, a més, es demana a les organitzacions de salut d’aquest país que facin un pas més amb una crida a l’acció.

Entrevista


Dissenyador i validador d’estàndards d’informació mèdica. Responsable d’integració del CCI-TCM.
Manel Domingo, nou director tècnic de HL7 Spain
Enginyer tècnic en Informàtica de Gestió, certificat en HL7 v2.6 i especialitzat en estàndards d’informació i entorns d’integració orientats a la salut, en Manel Domingo forma part del Centre de Competències d’Integració del TecnoCampus Mataró-Maresme (CCI-TCM), junt amb l’equip tècnic de l’Oficina d’Estàndards i Interoperabilitat de TicSalut. En concret, és responsable tècnic de la línia de treball d’integració i entorns d’interoperabilitat. A partir d’ara, ho compaginarà amb la direcció tècnica de la filial espanyola de HL7 Internacional.

No hay comentarios: