miércoles, 10 de septiembre de 2014

# 93 InfoJustícia Departament de Justícia

# 93
InfoJustícia
Departament de Justícia
ISSN 2014-2218 | DL B. 14104-2012
Dimarts, 09 de setembre de 2014Imprimeix

Recursos

  • e-justicia
  • Mediació
  • facebook
  • cire
  • Lexcat
  • Tricentenari

:: Actualitat

Els administradors de finques, els politòlegs i els sociòlegs podran exercir també com a mediadors de conflictes
El conseller de Justícia, Germà Gordó, va signar un conveni amb la degana del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, Anna Parés, i un altre amb el president del Consell de Col·legis Territorials d’Administradors de Finques, Enrique Vendrell, amb l’objectiu que els seus col·legiats puguin incorporar-se al registre de titulats que poden exercir de mediadors de conflictes entre particulars.
Amb aquests dos nous convenis, a Catalunya ascendeix a nou el nombre dels col·legis amb la consideració de corporacions professionals en l’àmbit de la mediació, que ja tenien els d'advocats, psicòlegs, treballadors socials, educadors, pedagogs, economistes i censors jurats de comptes.
Més informació
Els consellers de Justícia i de Cultura signen un acord per apropar la cultura als interns com a eina de reinserció sociolaboral
El conseller de Justícia, Germà Gordó, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, han formalitzat un acord marc de col·laboració amb l’objectiu de fomentar el valor de la cultura entre les persones privades de llibertat que forma i ocupa el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció, amb la col·laboració del Teatre Nacional de Catalunya. Aquest acord és un pas endavant per aconseguir que la cultura i la justícia social siguin enteses com un binomi indissociable.
L’objectiu principal del conveni és establir un marc general de col·laboració entre les parts que permeti dur a terme conjuntament activitats dirigides al foment de l’ocupació i la formació professional dels reclusos, en l’àmbit de les arts escèniques i la cultura.
Més informació
El Consell de l’Advocacia Catalana, el Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya i el Departament de Justícia es van posicionar en contra del Projecte de llei de justícia gratuïta, la setmana en què va acabar el termini per presentar-hi al·legacions. Les tres institucions rebutgen el Projecte de llei perquè no soluciona els problemes existents que tenen els advocats, comporta més tràmits i burocràcia perquè els ciutadans demanin el benefici de la justícia gratuïta i, a més, s’envaeixen les competències de la Generalitat.
Més informació
El Departament de Justícia va culminar la implantació d’un nou sistema per a la gravació de judicis, l’Arconte 2, a la Ciutat de la Justícia. Això va comportar la implementació d’aquest sistema als cinc edificis de la Ciutat de la Justícia, amb el canvi al nou sistema de 241 sales, de les quals 96 són sales de vistes, 134 sales multiús, dues sales d’exploració de menors i nou sales per a la realització d’autòpsies. El Departament preveu completar la implantació a tot Catalunya el març de 2015.
Arconte 2 permet la certificació de la vista a través de la signatura electrònica, la dotació a totes les sales del sistema Wi-Fi, la gestió de l’enregistrament amb dispositiu mòbil i la millora en la qualitat de l’àudio, el vídeo i el senyal institucional que s’ofereix als mitjans de comunicació.
Més informació
La secretària de Relacions amb l’Administració de Justícia, Maria Josep Feliu, va visitar el vestíbul dels jutjats del Canyeret juntament amb el president de l’Audiència de Lleida, Francesc Segura, que s’ha ampliat després de les obres que s’hi han dut a terme. Aquestes obres, a més, han reduït de tres a dos els accessos que existien abans de la reconversió.
Maria Josep Feliu va anunciar que l’any 2015, en una segona fase, es preveu la construcció de les noves sales de vista, així com l’espai per a les peces de convicció i l’arxiu central dels jutjats del Canyeret.
Més informació
Reportatge sobre el Centre Penitenciari Puig de les Basses
El Departament de Justícia ha elaborat un reportatge sobre la posada en funcionament del Centre Penitenciari Puig de les Basses de Figueres. S’hi descriu la concepció del centre, el projecte arquitectònic i la millora que comporta per a la reinserció dels interns i perquè els professionals de serveis penitenciaris puguin dur a terme la seva feina en unes condicions adequades.
Vídeo sobre el Centre Penitenciari Puig de les Basses

No hay comentarios: