miércoles, 24 de septiembre de 2014

#121 Consum notícies Butlletí de l'Agència Catalana del Consum 2a etapa

#121
Consum notícies 
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum
2a etapa
23 de setembre de 2014
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors
Les trucades comercials estan prohibides entre les 21 i les 9h i els caps de setmana i festius.
Sumari
  • Feu la festa amb seguretat

    Consum a les xarxes socials

    Consum, punt de trobada

    Pren el control de la teva economia

    Taula de diàleg per a la prevenció dels transtorns de la conducta alimentària

    Salut i alimentació

    Autoavaluació d'empreses

    Empreses adherides a l'arbitratge de consum

    Codi de Consum de Catalunya
  • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

ACC-Nepim al CES
El director de l’Agència Catalana del Consum i president de la Xarxa NEPIM per a la promoció del consum sostenible en les regions europees, Alfons Conesa, ha mantingut aquesta setmana una reunió amb el president del Comitè Econòmic i Social (CES) de la Unió Europea, Henri Malosse.
Com a resultat d'aquesta trobada, hi ha el compromís de presentar aquesta xarxa i el seu model de protecció de les persones consumidores davant de tots els membres del CES, així com també del model de l'ACC i del projecte de cooperació interregional i internacional.

tornada al curs escolar
Amb l'inici del nou curs, l'Agència Catalana del Consum recomana responsabilitat i mesura en les compres i contractacions per tal que no es desequilibri l'economia i per tal que siguin segures, solidàries i respectuoses amb el medi ambient.
Un cop més us recordem la importància de conèixer els drets i deures que tenim com a persones consumidores i que és una garantia escollir una empresa adherida al sistema arbitral de consum.

roaming
L'Agència Catalana del Consum posa a disposició d'organismes, empreses i entitats que tinguin pantalles en espais públics de gran audiència, una sèrie de continguts audiovisuals (vídeos i falques de ràdio) per difondre conceptes de consum responsable i protecció de les persones consumidores.
Tos els continguts de Consumtv són gratuïts.

distintiu apte per celíacs
Amb més de 100 anys d'història, Casanovas Cansaladers (Terrassa) elabora els seus productes en un obrador homologat per la C.E.E. i fruit del treball constant per a la qualitat i la innovació, ofereixen també noves línies d'elaborats i carns ecològiques, així com productes especials per a persones amb intolerància al gluten.

L'Agència Catalana del Consum participa en les activitats que la Fundació del FC Barcelona organitza en el marc de les Festes de la Mercè de Barcelona.
A l'estand instal·lar al passeig Lluís Companys (davant l'entrada del Parc de la Ciutadella) es pot aprendre en què consisteix el consum responsable. El 24 de setembre, horari serà de 10 a 21h.

:: Destaquem

Vaig fer una reserva a una agència d’organització de comiats de solter que consistia en un paquet d’allotjament, sopar, i entrada a una discoteca. Vaig donar una paga i senyal de 150€ i ara, amb més d’un mes d’antelació, he hagut d’anul·lar la trobada. Em diuen que no saben si em podran tornar el diners perquè la persona de l’agència ja havia fet l’avís a l’allotjament, al restaurant i a la discoteca... És legal? Puc reclamar que em retornin els diners?
En aquest cas no existeix regulació sobre la paga i senyal, per tant, cal veure què diu el contracte signat amb l’agència.
Si el contracte no especifica res i l’empresa no vol retornar els diners, com que sou responsable de l'anul·lació de la reserva, possiblement perdreu la paga i senyal.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

No hay comentarios: