Postgrau en Violències FamiliarsPostgrau en Intervenció Sistèmica Breu en Violències Familiars

Hores: 10 ECTS
Tipus: presencial a Barcelona (Codi: IP118)  
Diploma: Curs de Postgrau en Intervenció Sistèmica Breu en Violències Familiars, atorgat per la Fundació Universitat de Girona
Dirigit a: Diplomats, graduats i llicenciats en l’àmbit de la salut, el treball social i l’educació  (o alumnes d’últim curs).
Dates: del 24 d’octubre de 2014 al 22 de maig de 2015
Horaris: Divendres de 16:30 a 20:30 hores, i dissabte de 9:30 a 14 hores i de 15.30 a 18.30 hores
Lloc: Aules de formació de l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella a Barcelona
Preu: 1.300€ (possibilitat de preu fraccionat)

Portada fulletó PVFLogotip_Formacio_Interes_color TARONJA160Presentació

La violència familiar, en les seves múltiples manifestacions, constitueix un greu problema social que és font de grans sofriments per als afectats i per això ha estat mereixedora d’una atenció continuada per part de la societat i dels seus dispositius sanitaris, legals i psicosocials. Malauradament, l’abordatge tradicional d’aquesta problemàtica ha tendit a ser reduccionista, bé perquè s’ha mantingut encotillat en determinats pressupostos d’escola, bé perquè s’ha realitzat des de plantejaments purament ideològics. Aquesta forma d’abordar el fenomen ha donat lloc amb excessiva freqüència a plantejaments poc pragmàtics, allunyats de les necessitats reals de la població a la qual es pretén servir i de vegades implementats a esquena dels interessos dels propis afectats i afectades.
El postgrau que oferim pretén adoptar una perspectiva diferent, en què es combinen, d’una banda, una perspectiva àmplia, integradora i transdisciplinar en la comprensió del fenomen de la violència familiar amb, per altra, una visió aplicada i pràctica que permeti generar solucions concretes amb les persones implicades en la violència i requereixen ajuda professional.
L’enfocament que servirà de base per integrar aquestes dues perspectives és el de la Intervenció Sistèmica Breu, que conjuga una visió relacional i contextual (no només familiar, sinó també professional i social) amb una aposta per mobilitzar de manera directa els recursos de les persones, privilegiant la veu dels afectats amb l’objectiu que ajudar-los en el seu procés d’apoderament i superació de la violència.
En aquesta línia, en tots els mòduls d’aquest postgrau s’oferiran mapes conceptuals per entendre el territori dels diferents tipus de violència familiar, per passar després a treballar claus per a la intervenció, la planificació dels casos i la coordinació amb altres recursos i professionals .
El caràcter del postgrau serà eminentment pràctic, amb l’objectiu que els participants entrenin competències per a la intervenció amb aquest tipus de situacions: habilitats d’avaluació del risc, de creació de l’aliança terapèutica i d’intervenció individual, familiar i de parella.

Característiques

Objectius
  • Capacitar els alumnes per entendre la dinàmica relacional de la violència familiar en els seus diferents tipus i manifestacions.
  • Entrenar als alumnes a detectar situacions de violència familiar.
  • Capacitar els alumnes per catalitzar mesures de protecció i mobilitzar els recursos de la xarxa.
  • Entrenar els alumnes en la intervenció psicoterapèutica en la violència familiar, des d’un enfocament integrador basat en la teràpia sistèmica breu.
  • Saber planificar i desenvolupar intervencions terapèutiques eficaces en cinc àmbits:
    • En violència de parella
    • En el treball amb víctimes
    • En el treball amb agressors
    • En maltractament infantil
    • En violència filioparental

Més informació…

Interpersonal Barcelona
C/ Gran Via de les Corts Catalanes, 617, 3-3 08007 Barcelona
Telèfon: 93 215 58 83
inscripcions@interpersonal.cat

Interpersonal Vic
C/ Pare Gallissà, 13, despatx 6 08500 Vic
Telèfon: 93 885 27 00
inscripcions@interpersonal.cat
Inscripció 
Obrir pàgina web del curs a la Fundació Universitat de Girona
El formulari per a la inscripció estarà activat a partir del 01/06/2014