martes, 2 de septiembre de 2014

# 64 L'energia al dia Butlletí de l'Institut Català d'Energia

# 64
L'energia al dia
Butlletí de l'Institut Català d'Energia
Dilluns, 01 de setembre de 2014Imprimeix | Butlletins anteriors

:: Notícies ICAEN

Actualització del full mensual i de l'evolució dels principals indicadors de l'energia a Catalunya a mes de juny de 2014.
Es publica una nota informativa sobre el règim d'autorització i registre aplicable a les instal·lacions generadores d'energia elèctrica connectades en xarxa interior.
Actualització del recull de preus de l'energia (dades a mes d'agost de 2014) i històric de preus del 2014.
El Govern considera que la nova norma excedeix les competències estatals i envaeix les que reconeix l’article 133 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya. Amb aquesta acció, el Govern de la Generalitat amplia la defensa jurídica de les seves competències en matèria d'energia, que la reforma propugnada pel Govern central posa en entredit.
KIC Innoenergy, ens vinculat a l’Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT), ha llançat la seva convocatòria per a projectes d’eficiència energètica i energies renovables.
Es signa un acord per desenvolupar la fase pilot del Pla de Foment de la biomassa a Catalunya, que es durà a terme a les comarques gironines, amb l’objectiu d’impulsar el creixement econòmic sostenible, el coneixement i el desenvolupament de les zones rurals.
Barcelona acollirà aquest octubre la quarta edició d'Expoelèctric Fórmula-e, una iniciativa pionera que pretén apropar el vehicle de zero emissions a la ciutadania. Del 16 al 19 d’octubre, Expoelèctric Fórmula-e convertirà Barcelona en un aparador del vehicle elèctric i de les últimes tecnologies d’estalvi energètic a través d’un conjunt d’activitats lúdiques i divulgatives, totalment gratuïtes i per a tots els públics.
A la reunió mantinguda a l’ICAEN s'han donat a conèixer les polítiques i actuacions del Govern de la Generalitat en l’àmbit de l’eficiència energètica d’edificis. D’altra banda, s’han organitzat visites a diferents edificis energèticament eficients i que disposen d’una qualificació energètica A.
Amunt

:: Certificació energètica d'edificis

Ja està disponible el formulari d'exempció de la certificació d'eficiència energètica d'edificis en castellà, i els nous formularis del tràmit en català i castellà.
L'actualització d'aquesta eina de certificació energètica s'ha realitzat gràcies a les millores proposades pels arquitectes i professionals que n'han fet ús.
El llistat recull tant habitatges com edificis que han rebut la qualificació A en el seu certificat d'eficiència energètica.
Amunt

:: Ajuts

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya finançarà actuacions per millorar l’accessibilitat, els elements comunitaris i la qualitat i sostenibilitat d’edificis d’ús residencial. El pressupost pot arribar a 17 M€, segons les sol·licituds presentades.
Fins el 31 d'octubre es poden sol·licitar ajuts per obres de rehabilitació, reforma i posada al dia d'habitatges buits quant a habitabilitat, accessibilitat o eficiència energètica per destinar-los a lloguer amb preus més assequibles.
La nova convocatòria per a la rehabilitació d'edificis d'ús residencial i d'habitatges a la ciutat de Barcelona té una dotació d'11,3 milions d'€.
Amunt

:: Publicacions

La infografia recull les dades dels punts de recàrrega de vehicle elèctric a Catalunya i de subministrament de GLP i GNV, així com l'evolució de les matriculacions de diversos vehicles eficients.
Amunt

:: Agenda d'activitats

Curs que té per objectiu adquirir els coneixements i habilitats pràctiques necessàries per generar i gestionar la informació del model BIM de diferents edificacions i actuacions diverses de rehabilitació.
Sota el lema 'Fem el carrer més nostre', la Setmana del 2014 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable.
El joc Hola Watty i el Taller Tu tens la paraula itineraran per les escoles d'Argentona per tal de mostrar i donar a conèixer com es pot fer un ús eficient de l'energia a casa.
Durant la jornada, després d'una presentació introductòria sobre les ESEs i el potencial d'estalvi energètic i econòmic que ofereixen, s'habilitarà un torn obert d'entrevistes cara a cara entre les empreses del plàstic que vulguin millorar l'eficiència del seu negoci i les ESEs, que oferiran informació i assessorament individualitzat per a cada proposta de projecte.
Amunt

No hay comentarios: