viernes, 17 de abril de 2015

#0360 Novetats Estadístiques Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària

#0360
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 16 d'abril de 2015Imprimeix | Butlletins anteriors

  • Web Estadístiques i observatoris
  • Web Estadístiques i observatoris
  • Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat)

::Estadístiques del Departament

Les estadístiques en novetats i actualitzacions periòdiques
Full de conjuntura agrària (setmana del 6 al 11 d'abril de 2015)
Es van recuperant els nivells d’activitat normals després del parèntesi de la Setmana Santa, tot i que els moviments encara són relativament escassos.
L'indicador de la setmana 15 augmenta, respecte el de la setmana passada, degut a un lleuger increment de preus (1,19 punts percentuals (p.p.)), tot i que encara es manté per sota de la mitjana (98,09 p.p.). D'altra banda, l'indicador en termes comparatius respecte el mateix període de l'any passat, continua mantenint nivells negatius (-35,63 p.p.).
L'any 2015 comença amb els indicadors ISC de tots els sectors per sobre de la mitjana, excepte el del conill :  boví d'engreix (123,27 punts percentuals (p.p.)), conill (97,89 p.p.), llet (116,27 p.p.) i pollastre d'engreix (122,28 p.p.), amb una evolució negativa, respecte el valor registrat el mes anterior, de tots els sectors, excepte el del pollastre d'engreix: boví d'engreix (-0,67 p.p.), conill (-6,24 p.p.), llet (-29,61 p.p.) i pollastre d'engreix (55,56 p.p.). Pel que fa a l'indicador ISC del mes de gener de 2015, respecte el del mateix període de l'any anterior, tots els sectors mostren una variació anual negativa, excepte el del pollastre d'engreix: boví d'engreix (-19,32 p.p.), conill (-9,82 p.p.), llet (-31,75 p.p.) i pollastre d'engreix (9,72 p.p.).
   
  
Tot i que durant el mes de febrer han disminuït les tones de llet entregades a les centrals lleteres, respecte a les del mes de gener, es  torna a registrar un lleuger augment de la producció, respecte al mateix període de l'any anterior (0,4%),  i amb un acumulat anual, respecte l'acumulat des de gener a febrer del 2014, de + 0,67%.
Amunt

::Observatori Agroalimentari de Preus

Observatori Agroalimentari de Preus
Novetats de l'observatori
  
   
  
  
  
  
  
El mes de gener, la variació interanual de l’índex general ha estat del -7,5% amb un lleuger increment respecte els mesos anteriors. El sector agrícola mostra una taxa de signe negatiu amb un -13% i el sector ramader continua mostrant una taxa negativa amb un  -4,6%.
El mes de gener els cereals i els adobs es mantenen, excepte la farina de soja que s'incrementa lleugerament; la majoria dels pinsos tendeixen a l'alça. S’observen baixades clares en les cotitzacions de l’energia.
Amunt

::Observatori de la Llet de Catalunya

Observatori de la Llet de Catalunya
Novetats de l'Observatori
L'any 2015 comença amb un lleuger augment dels caps sacrificats, respecte les dades de sacrifici del mateix període de l'any passat, i una disminució considerable del preu de la llet, respecte del mateix període de l’any anterior (-9,2%) i respecte del mes anterior (-1,8%), en situar-se en 33,76 €/100 litres, la qual cosa fa que l'indicador sintètic de conjuntura disminueixi, respecte el mes anterior, 26,61 punts percentuals, tot i que es manté per sobre de la mitjana. A nivell de comerç internacional, mentre el sector del boví de carn exporta una mica més del que importa, el sector lleter té una taxa de cobertura de poc més d’un 15%.
Amunt

::Observatori del Porcí

Observatori del Porcí
Novetats de l'Observatori
S'ha actualitzat els preus setmanals del porcí. Setmana 15
Amunt

::Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i també mundial.
Índex de Producció Industrial. IDESCAT, 10 d’abril de 2015
Aquest Índex augmenta un 1,6% interanual a Catalunya al febrer de 2015. Per grans sectors industrials, presenten increments tots els sectors excepte l’energia, que decreix un 0,4% respecte de l’any anterior.
Estocs de pomes i peres. Ministeri d’Agricultura de França,  març de 2015
Els estocs de pomes se situen al nivell de la mitjana dels anys 2010-2014. Els estocs de peres, però, se situen un 38% per sota de la mitjana dels últims 5 anys.
Informe sobre les previsions d’oferta i demanda de cereals. Departament d’Agricultura dels Estats Units, 9 d’abril de 2015
Les previsions nord-americanes sobre la producció de cereals en la campanya 2014-15 apunten a una pujada de 7 milions de tones respecte de la previsió del mes de març. Pel que fa als estocs finals, pugen els de cereals secundaris i baixen els de blat.

No hay comentarios: