jueves, 30 de abril de 2015

ASSOCIACIÓ CATALANA per la PAU

L'Info ACP. núm. 1 - Abril 2015
Brigades de solidaritat
Un any més, aquest 2015, pots pensar les teves vacances en clau de compromís en la solidaritat i la cooperació. [ Més informació ]
"Son cosas chiquitas. No acaban con la pobreza, no nos sacan del subdesarrollo, no socializan los medios de producción y de cambio, no expropian las cuevas de Alí Babá. Pero quizá desencadenen la alegría de hacer, y la traduzcan en actos. Y al fin y al cabo, actuar sobre la realidad y cambiarla, aunque sea un poquito, es la única manera de probar que la realidad es transformable".
Eduardo Galeano
* El 12 de març passat es van complir 25 anys de la constitució de l'ACP.
.
* El 74% de la riquesa mundial està en mans del20% de la població.
.
Colòmbia és el segon país amb més riquesa en biodiversitat del món, només superada per Brasil.
A Colòmbia, on són els desapareguts?
I què passava al cementiri de La Macarena? Cada vegada més sovint, els helicòpters militars hi abocaven bosses de plàstic. Els veïns s’estranyaven: aquella setmana no hi havia hagut defuncions… Però havien après a no sentir curiositat, perquè les preguntes comportaven amenaces, robatoris, desperfectes a les propietats, crema de vivendes, destrucció dels cultius… Les famílies dels desapareguts patien en silenci el neguit, la desesperació, el dol. A finals del 2008 va esclatar, precisament al cementiri de La Macarena, l’escàndol dels Falsos Positius i dels centenars de desconeguts enterrats furtivament. En total es calcula que, només a la regió del Meta, hi ha entre 3.000 i 3.500 cadàvers no identificats. Organitzacions internacionals, entitats defensores dels drets humans i congressistes colombians com Gloria Inés Ramírez i Iván Cepeda denuncien aquestes pràctiques i la vulneració dels drets humans al país, dema nant reparació i justícia per a les víctimes. [ Llegiu l'article complet ]
A Colòmbia, malgrat tot, la pau és cada vegada més a prop
Després de més de dos anys de negociacions a L’Havana entre el govern colombià i la guerrila de les FARC-EP, aquest país està més aprop que mai d’assolir la fi del conflicte armat. Des que es van instal·lar els diàlegs de pau, les dues parts han avançat en una agenda que contempla la necessitat d’acordar punts crucials, com la Política de desenvolupament agrari integral, la Participació Política, la Solució al problema de les drogues il·lícites, determinar qui és víctima del conflicte armat i la caracterització de la fi del conflicte. [ Llegiu l'article complet ]
Encuentro Internacional por la paz en Colombia (Barcelona 26,27,28/02)
Participació de l'ACP en aquest acte orientat a promoure la participació ciutadana en la construcció de la pau, la veritat i la reconciliació a Colòmbia.
Visita de l'ACP a Mali (21/02 - 1/03)
Xavier Cutillas (president) i Joana Mariné (tècnica) d'ACP han visitat Mali. Es mantingueren reunions institucionals amb autoritats locals i l'AECID i es visità el projecte d'enfortiment organitzatiu de les associacions de dones i lluita contra la fam que l'ACP està executant a Yélimané, a la regió de Kayes, en col·laboració amb els nostres socis locals d'AMSCID.
Reunió d'OIDHACO
(Brussel·les 25-26/03)
Laura Lorenzi ha participat, en nom de l'ACP, a la reunió semestral d'OIDHACO (Oficina Internacional de los Derechos Humanos Acción Colombia).
Dissabte 16 de maig
Jornada de formació sobre "Brigades de Solidaritat"
Primera formació per als inscrits i inscrites a les Brigades de Solidaritat.
Més informació Brigades Solidaritat ]

Dissabte 23 de maig
Assemblea General Ordinària
Dissabte 23 de maig a les 16h. a la seu de l'Associació Catalana per la Pau.
(Via Laietana, 16, 1r. pis. Barcelona)

Novembre 2015
Preparació de jornades
L'ACP està preparant unes jornades sobre la realitat de les dones al món àrab. L'inici d'aquestes jornades està previst per al proper mes de novembre i comptarà amb la participació d'organitzacions de dones de Kuwait, Líban, Tunis i Egipte. Properament rebreu més informació.

No hay comentarios: