martes, 7 de abril de 2015

#131 Consum notícies Butlletí de l'Agència Catalana del Consum 2a etapa

#131
Consum notícies 
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum
2a etapa
1 d'abril de 2015
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors
Si durant un viatge sorgeix alguna incidència amb el transport, cal reclamar per escrit a la companyia.
Si heu contractat un viatge combinat amb una agència, us heu d’adreçar a la mateixa agència per fer la reclamació.
Sumari
  • Consum a les xarxes socials

    Consum, punt de trobada

    Pren el control de la teva economia

    Taula de diàleg per a la prevenció dels transtorns de la conducta alimentària

    Salut i alimentació

    Autoavaluació d'empreses

    Empreses adherides a l'arbitratge de consum

    Codi de Consum de Catalunya
 

:: Actualitat

imatge guia
En aquesta primera dècada d'existència, l'Agència Catalana del Consum (ACC) ha esdevingut tot un referent en les relacions entre les persones consumidores i les empreses a Catalunya. Des de la seva creació, al 2005, l'ACC ha mediat amb èxit en diferents crisis de consum com la intervenció d'Afinsa i Fòrum Filatélico, l'apagada elèctrica massiva que va a afectar a milers de llars a Barcelona al 2007, el tancament de viatges Marsans al 2009, la fallida d'Spanair al 2011 o, més recentment, la contractació de participacions preferents i deute subordinat.

TDT
El balanç 2014 de l'ACC recull que l'any passat es van tramitar 36.956 reclamacions de consum, la meitat de les quals per serveis financers. Pel que fa a les consultes, l'Agència Catalana del Consum va atendre 48.981, xifra que representa un descens del 5,56% respecte l'any anterior. Les telecomunicacions i internet han aglutinat 1 de cada 3 consultes ateses.
De l'1 de juliol de 2012 al 31 de desembre de 2014, s'han dictat prop de 40.000 laudes arbitrals per la contractació de participacions preferents i deute subordinat, que han representat un retorn de prop de 295 milions d'euros als afectats.

Consum, punt de trobada té un format original i diferent que busca potenciar la vessant més crítica, reflexiva, responsable i sostenible en el consum, amb l’objectiu d’educar el consumidor i aconseguir la seva autosuficiència en les relacions de consum.
Els visitants poden reflexionar sobre aquestes qüestions amb dos programes interactius: d’una banda, un petit test d’autoavaluació que els permet saber el seu grau de coneixement dels drets i deures de les persones consumidores i, d’una altra banda, un interactiu relacionat amb la seguretat dels productes.
La mostra es pot visitar a Vielha fins al 12 d’abril, de dilluns a diumenge, d'11 a 21h.

S'ha retirat del mercat un mosquetó metàl·lic de tipus professional, importat per DIMAX APPLE SL, per risc d'accident, ja que no compleix la normativa relativa a la resistència estàtica.
D'altra banda, s'ha detectat un risc d'incendi en un vehicle roadster de la marca CAN AM, model SPYDER. L'empresa repararà tots els vehicles afectats, sense cap mena de cost pels clients.

Davant el deteriorament de la situació financera en la que es troba darrerament, que ha afectat la seva capacitat per fer front al compliment de les seves obligacions, el Banco de Madrid ha sol·licitat el concurs de creditors i ha suspès la seva activitat.
Aquesta suspensió suposa que els seus clients no poden disposar dels seus diners. Els dipòsits dels seus clients estan garantits pel Fondo de Garantía de Depósitos de Entidades de Crédito, fins a un màxim de 100.000 euros per titular.

imatge guia
L'Agència Catalana del Consum va participar, del 27 al 30 de març, en aquesta primera edició de la fira internacional de productes i dieta sense gluten, BCN Gluten Free 2015.
La Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb l'Associació Catalana de Celíacs, promou el Pacte per a les persones celíaques, que té per objectiu millorar la informació de l'etiquetatge dels productes alimentaris.


:: Destaquem

imatge guia
Venen dies festius i per a moltes persones és una bona oportunitat per viatjar i desconnectar de la rutina. Però això, és important conèixer els nostres drets com a consumidors i consumidores i tenir molt presents algunes recomanacions que ens seran d'utilitat, tant abans, com durant i després del viatge.
Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

No hay comentarios: