miércoles, 29 de abril de 2015

gencat.cat # 108 InfoJustícia Departament de Justícia

# 108
InfoJustícia
Departament de Justícia
ISSN 2014-2218 | DL B. 14104-2012
imatge capçalera
Dimarts, 28 d'abril de 2015Imprimeix

Recursos

  • e-justicia
  • Mediació
  • facebook
  • cire
  • Lexcat

::Actualitat

El conseller de Justícia, Germà Gordó, es va desplaçar a Tarragona per participar en els actes de commemoració de Sant Raimon de Penyafort, patró dels advocats, organitzats pel Col·legi d’Advocats d’aquesta ciutat. Durant la seva visita, el conseller va explicar que, abans del mes d'agost, «el Govern tirarà endavant la licitació del nou projecte de la Ciutat de la Justícia de Tarragona» i, alhora, va avançar que es preveu que l’any vinent ja es pugui licitar la construcció perquè al 2017 la Ciutat de la Justícia de Tarragona sigui una realitat.

Més informació
Germà Gordó reclama 1.000 jutges a Catalunya per estar al nivell dels països més avançats
El conseller de Justícia, que va participar en la presentació de l’Informe sobre la reforma de l’organització judicial i el seu impacte a Catalunya, elaborat per la Càtedra Universitat Autònoma de Barcelona i el Consell de l’Advocacia Catalana, va ressaltar que la reforma de la planta i demarcació judicial que impulsava l’Estat, i que ha quedat pendent a hores d’ara, preveia la desaparició de més de 1.400 òrgans judicials a Catalunya, entre els quals tots els jutjats de pau.

El conseller va afirmar que a Catalunya no sobren ni òrgans judicials ni jutges, i va posar de manifest que «no ens hem de conformar amb els 750 jutges que ara tenim, sinó que hem d’arribar-ne a 1.000 per estar al nivell dels països més avançats».

Més informació 
El director general d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil del Departament de Justícia, Joaquim Clavaguera, i el director general de la Policia, Albert Batlle, van signar un conveni de col·laboració perquè els condemnats a treballs en benefici de la comunitat puguin complir aquesta mesura penal alternativa als edificis de la policia de Catalunya.

D'acord amb el Conveni signat, aquests penats realitzaran activitats d’utilitat pública i interès social adequades a l'execució de la pena, com ara tasques auxiliars de manteniment dels edificis, treballs de jardineria i altres tasques auxiliars de neteja.

Més informació
Els enginyers navals i oceànics se sumen a la xarxa de col·legis professionals que amb Justícia impulsen la mediació a Catalunya
El conseller de Justícia, Germà Gordó, va signar un nou conveni de col·laboració amb el degà territorial de Catalunya del Col·legi Oficial d’Enginyers Navals i Oceànics, Luis Fernando-Cotero, amb l’objectiu d’impulsar i difondre la mediació. Amb aquest acord, el Col·legi d’Enginyers Navals i Oceànics de Catalunya es compromet a desenvolupar les funcions que, com a col·legi professional en l’àmbit de la mediació, estableix la Llei 15/2009, de 22 de juliol, de mediació en l’àmbit del dret privat. 
Més informació
Justícia i l'Institut Municipal d'Ocupació Salvador Seguí de Lleida signen un conveni perquè els joves infractors puguin complir les mesures de medi obert imposades pels jutges
La Direcció General d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil del Departament de Justícia i l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí de l’Ajuntament de Lleida han signat un conveni amb l’objectiu que els menors i joves infractors puguin complir les mesures de medi obert que els hagin imposat els jutges. D’aquesta manera, els menors i joves infractors sotmesos a aquest tipus de mesures podran fer activitats formatives i cursos prelaborals a l’Institut Municipal d’Ocupació de Lleida. 
Més informació
El conseller de Justícia, Germà Gordó, en el marc de la celebració del 111è aniversari del despatx de procuradors Anzizu, Castellanos i López, va assegurar que la professió de procurador «fa possible que la tutela judicial sigui més efectiva». En aquest sentit, el conseller va remarcar que la figura del procurador contribueix a la «protecció jurídica dels ciutadans, a la celeritat dels processos i a la modernització de la justícia».
Més informació
El conseller de Justícia, Germà Gordó, va participar en la inauguració de la conferència Consulegis, una xarxa internacional de bufets d’advocats, que actualment compta amb membres de 45 països i 150 ciutats de tot el món. En la seva intervenció, va manifestar que «la llei no ha de ser una eina per posar límits, sinó per fer possibles les coses».
Més informació
El conseller de Justícia va intervenir en l’homenatge al doctor Josep M. Font i Rius, que, amb motiu del seu centè aniversari, es va fer a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans. Durant la seva intervenció, Germà Gordó va lloar la trajectòria professional del Doctor Font com a catedràtic de la historia del dret i va dir que «és d’aquelles persones que han donat fruits en molts àmbits i també en el món de la nostra nació». 
Més informació
El dia 7 de maig tindrà lloc al Paranimf de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona la VI Jornada de Victimologia, amb el títol Víctimes (in)visibles.
La Jornada, organitzada pel Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, conjuntament amb la Universitat de Barcelona, el Grup de Recerca en Victimització Infantil i Adolescent, la Societat Catalana de Victimologia i la Fundació Vicki Bernadet, té com a objectiu fer visible la realitat de dos grups de víctimes molt poc estudiats al nostre país: les víctimes en institucions religioses i les víctimes de l’odi i la discriminació.
Les persones interessades a assistir-hi han de fer la inscripció en línia fins al 5 de maig.

Programa

No hay comentarios: