miércoles, 15 de abril de 2015

14 D'ABRIL 2015 #78 FlashTicSalut



FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut



14 D'ABRIL 2015

#78

Tots els números

Les TIC, clau en la cooperació dels diferents agents de salut per al tractament de la cronicitat

“El futur de l’atenció sanitària passa per la interoperabilitat, els processos integrats i la interacció amb el ciutadà”. Així ho va assegurar el director de la Fundació TicSalut, Francesc Garcia Cuyàs, durant la seva intervenció, el passat 26 de març, a la taula rodona “Cogestió de processos crònics i TICS” al saló Infarma.

TicSalut i el COIB promouen l’ús de l’eina ‘Infermera virtual’ amb un curs especialitzat a UVic

La Fundació TicSalut, a través de la Càtedra TicSalut, i el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona van celebrar els passats 10 i 17 de març i el 7 d’abril a la Universitat de Vic la tercera edició del curs La Infermera Virtual: Educació per a la salut 2.0.

Estàndards d’interoperabilitat en salut TIC

Als Estats Units, l’Office of the National Coordinator for Health Information Technology (ONC) coordina la identificació, valoració i selecció dels millors estàndards d’interoperabilitat disponibles en la indústria sanitària. Per tal de fer aquesta tria ha creat els “Interoperability Standards Advisory”, que aquest any se centren en la interoperabilitat de les TIC en salut. Així doncs, aquest document presenta els millors estàndards i especificacions d’implementació disponibles actualment en salut TIC.

Entrevista


Frederic Llordachs: “Catalunya és un dels llocs on més s’incentiva la salut digital”
El Dr. Frederic Llordachs és metge de família. L’any 2007 va crear Doctoralia, la primera aplicació per demanar visita online a professionals del sector privat i per saber i expressar les opinions sobre el servei rebut. A més de cofundador de la iniciativa, també és responsable d’eHealth a ACES (Associació Catalana d’Entitats de Salut), vocal de la secció eSalut del Col•legi de Metges de Barcelona i lidera l’organització del congrés Health 2.0 Europe en la seva edició a Barcelona, prevista per al mes de maig.


No hay comentarios: