miércoles, 15 de abril de 2015

# 107 InfoJustícia Departament de Justícia

# 107
InfoJustícia
Departament de Justícia
ISSN 2014-2218 | DL B. 14104-2012
imatge capçalera
Dimarts, 14 d'abril de 2015Imprimeix

Recursos

  • e-justicia
  • Mediació
  • facebook
  • cire
  • Lexcat

::Actualitat

Germà Gordó: «Complim amb el nostre deure que la Model deixi d'existir com a centre penitenciari i que l'espai torni al barri»
El conseller de Justícia va assistir, juntament amb l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, a l’inici de l’enderroc de la presó Model de Barcelona. Durant aquest acte, el conseller va anunciar que la presó s’anirà buidant progressivament fins que només hi restin els interns preventius, en espera de ser traslladats al nou centre ubicat a la Zona Franca, i que aquest primer pas «significa que complim amb el nostre deure que la Model deixi d’existir com a centre penitenciari i que l’espai torni al barri». 
Més informació
El conseller de Justícia assegura als més de 300 funcionaris dels registres civils de Catalunya que continuaran en el seu lloc de treball si el Ministeri tira endavant la seva privatització
Germà Gordó va dir, durant el seu discurs en el marc de la celebració de Sant Raimon de Penyafort a Tortosa, que «el Govern català està en contra de la privatització dels registres civils» i va afegir que, en cas que el Ministeri tirés endavant la privatització, els més de 300 funcionaris dels registres civils de Catalunya continuarien en el seu lloc de treball.
Així mateix, va anunciar que demanarà al Ministeri de Justícia que canviï el nom de l’Audiència Provincial de Tarragona pel d’Audiència Provincial de Tarragona i les Terres de l’Ebre i que l’any 2017 serà una realitat el nou edifici judicial de Tortosa i la rehabilitació de l’actual. 
Més informació
Els departaments de Justícia i Interior promouen l'intercanvi d'informació entre la Policia i l'Administració de justícia a través de sistemes tecnològics
El conseller de Justícia, Germà Gordó, i el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, van signar un Acord marc de col·laboració entre els dos departaments que representen per promoure la interoperabilitat dels sistemes informàtics i l’intercanvi d’informació entre la Policia i l’Administració de justícia a Catalunya, amb l’objectiu d’aconseguir una major eficàcia i eficiència dels serveis que es presten a la ciutadania. 
Més informació
Germà Gordó va afirmar, durant el seu discurs en el marc de la jornada informativa sobre la Llei del Protectorat i l’aplicació de les normes de transparència a les fundacions, que la Llei del Protectorat i la de transparència constitueixen una eina necessària per tenir unes fundacions que responguin a les necessitats de la nostra societat actual.
 Més informació
El conseller de Justícia va anunciar, després de la Conferència Sectorial de Justícia que es va fer a Madrid, que en la propera convocatòria de places de l’Administració de justícia «458 seran noves places per a Catalunya. Això és més del 25 % de les places que es convocaran a tot l’Estat, tal com nosaltres havíem demanat». Així mateix, va avançar que l’Estat invertirà sis milions d’euros en la modernització de l’Administració de justícia i que «el Govern català s’emportarà al voltant d’un 20 % de la inversió».
 Més informació
El Departament de Justícia reforça l'impuls de la mediació amb la signatura d'un nou conveni amb el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
El conseller de Justícia, Germà Gordó, va signar un conveni de col·laboració amb el degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Lluís Comerón, amb l’objectiu d’impulsar i difondre la mediació. Mitjançant la signatura d’aquest Conveni, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya es compromet a desenvolupar les funcions que, com a col·legi professional en l’àmbit de la mediació, estableix la Llei 15/2009, de 22 de juliol, de mediació en l’àmbit del dret privat.
La signatura d’aquest conveni contribueix a desenvolupar el Pla nacional per a l'impuls de la mediació a Catalunya, un dels eixos estratègics del Govern de la Generalitat.
Més informació
Carta de serveis del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya
El Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya ha publicat la seva carta de serveis, mitjançant la qual s’informa públicament els ciutadans sobre la missió del Centre, els serveis que ofereix, els compromisos de qualitat i els drets i deures dels usuaris. L’objectiu d’aquesta carta de serveis és ajudar a millorar els serveis que presta el Centre i facilitar les relacions amb els usuaris.
Carta de serveis
Conferència «Protecció de dades: dret a l'oblit i dret a l'accés a la informació» a Espais d’Actualitat
El Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, dins el cicle de conferències sobre justícia i societat Espais d'Actualitat, ofereix la conferència «Protecció de dades: dret a l'oblit i dret d’accés a la informació», a càrrec de Carlos San José Amat, cap de l’Àrea d’Inspecció de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, i d’Agustí Cerrillo Martínez, catedràtic de dret administratiu de la Universitat Oberta de Catalunya.
 La conferència es farà el 29 d’abril i es pot fer la inscripció en línia fins al 26 d’abril de 2015.
 Programa
El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va publicar l’Acord de la Junta d’Expurgació de la Documentació Judicial de Catalunya que aprova l’eliminació de 786 expedients de judicis de faltes dels anys 1998 i 1999 del Jutjat d’Instrucció núm. 4 de Girona, corresponents a l’antic Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 7, per tal que les persones interessades puguin recuperar documents o obtenir certificats de les actuacions judicials abans de la seva destrucció.
Més informació
DOGC núm. 6840

No hay comentarios: