martes, 7 de junio de 2016

# 78 L'energia al dia Butlletí de l'Institut Català d'Energia Departament d'Empresa i Coneixement

# 78
L'energia al dia
Butlletí de l'Institut Català d'Energia
Departament d'Empresa i Coneixement
Dimecres, 01 de juny de 2016Imprimeix | Butlletins anteriors
#SetmanaEnergia del 13 al 17 de juny

  • Setmana de l'Energia 2016
  • Estalvia energia a l'oficina
  • Contractació d'energia elèctrica
  • Pacte Nacional per a la Transició Energètica
  • Cercador de Certificats d'Eficiència Energètica d'Edificis
  • Butlletins Gencat

::Notícies ICAEN

La revista de notícies d'energia Energética XXI publica en el seu darrer número un article de la Directora de l'Institut Català d'Energia, Assumpta Farran, sobre l'autoconsum com un dels eixos de la transformació de l'actual model energètica i el paper compromés de la Generalitat de Catalunya per promoure aquest tipus de generació i ús d'energia elèctrica.
Es publica l'actualització del full mensual i l’evolució dels principals indicadors d’energia a Catalunya corresponents al mes de març
S'hi inclouen les darreres dades disponibles, en l'àmbit de Catalunya, dels següents indicadors energètics: cobertura de la demanda d'energia elèctrica en barres de central (EBC), producció bruta d'energia elèctrica en règim ordinari, vendes a xarxa de les centrals elèctriques de règim especial per tecnologies i formes d'energia, demanda global de gas natural (DGGN) i consum de carburants d'automoció.
Nova càpsula audiovisual de la campanya de consells d'estalvi energètic a l'oficina sobre climatització
L’Institut Català d’Energia us proposa tot un seguit de bones pràctiques pel que fa al bon ús de l’energia en el vostre entorn de treball. Es tracta de consignes senzilles i fàcils d’aplicar en el vostre dia a dia per ajudar a reduir la despesa energètica a l’oficina i que també podeu aplicar a casa vostra. Us presentem la tercera càpsula de la sèrie mobilitat al lloc de treball.
S'actualitzen els fulls de preus de l'energia
Estudi comparatiu dels preus de l’energia a Europa per a l’energia elèctrica, el gas natural i els productes petrolífers líquids. Les dades referents a l’energia elèctrica i el gas natural provenen d’EUROSTAT i les dades corresponents als productes petrolífers líquids provenen de la publicació setmanal de la Comissió Europea Oil Bulletin.
La Generalitat inicia una campanya per millorar l'estalvi i l'eficiència energètica dels comerços de Catalunya
La campanya, organitzada conjuntament pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), l’Institut Català d’Energia (ICAEN) i l’Associació de Gremis d’Instal·ladors de Catalunya (AGIC) inclourà accions de formació, la realització gratuïta de diagnòstics de consum energètic als establiments que ho sol·licitin i l’accés a finançament per als comerciants que decideixin aplicar aquelles mesures que els permetin millorar el consum d’energia.
El vídeo ofereix la gravació completa de les presentacions i debats que van tenir lloc a la jornada sobre el RD 56/2016 d'auditories d'eficiència energètica, organitzada per l'Institut Català d'Energia, el Clúster d'Eficiència Energètica de Catalunya i la XEEC, Xarxa d'Enitats d'Energia de Catalunya.
El Govern presenta un conflicte de competència al TC sobre la normativa d'auditories energètiques i promoció de l'eficiència energètica
El recurs considera que la transposició de la directiva europea sobre eficiència energètica envaeix els àmbits competencials de la Generalitat com l'anàlisi de costos i beneficis dels projectes d'instal·lacions de cogeneració d'alta eficiència i dels sistemes urbans de calefacció i refrigeració eficients; la decisió sobre quins projectes o sistemes queden eximits de presentar l’esmentada anàlisi, sobre la base d'un balanç estrictament econòmic; o la realització de l'avaluació completa del potencial d'ús de la cogeneració.
Disponibles les presentacions del Debat IN: Diferència entre diagnòstic i auditoria energètica celebrat l'11 de maig
En la jornada organitzada per l'Institut Català d'Energia en el marc del Pla d’Acció en Eficiència Energètica a la Indústria, es van resoldre dubtes en relació al servei que presten les consultores i enginyeries sota el nom d’auditoria energètica que provoca certa confusió entre les empreses que ho sol·liciten.
Récord d'adhesions a la Setmana Europea de l'Energia 2016 a Catalunya
Més de 150 ens locals que representen a municipis amb una població de més de 4.500.000 habitants s'han adherit a la Setmana de l'Energia d'enguany i han organitzat activitats (exposicions, tallers, jocs, xerrades, etc.) amb el suport de les entitats organitzadores.
La Generalitat prepara un nou decret per instar les administracions a adquirir vehicles nets
La Generalitat està preparant un decret per instar les administracions públiques a adquirir vehicles nets. Es tracta d’una mesura per ambientalitzar les flotes a través de la compra pública verda i contribuir a la millora de la qualitat de l’aire. D’aquesta manera, les administracions, quan hagin de comprar vehicles, hauran de ser elèctrics, híbrids, de gas liquat del petroli (GLP) o de gas natural comprimit (GNC).
Es publica l'estudi comparatiu dels preus de l’energia a Europa amb dades del primer semestre del 2015
El document presenta un estudi comparatiu dels preus energètics a Europa (Unió Europea i Eurozona) per a l’energia elèctrica, el gas natural i els productes petrolífers líquids.
La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura se celebrarà enguany del 16 al 22 de setembre
Del 16 al 22 de setembre tindrà lloc una nova edició de la Setmana Europea de la Mobilitat, esdeveniment que vol sensibilitzar la ciutadania de la importància de moure’s de manera saludable i respectuosa amb el medi ambient.
Ja estan disponibles els primers resultats de l’Observatori de Calderes de Biomassa de Catalunya
Des de l’Observatori de Calderes de Biomassa de Catalunya es vol donar a conèixer l’evolució del mercat de la biomassa per a usos tèrmics que es va endegar l’any 2015 i que s’actualitzarà anualment. Es basa en dades d’instal·lacions de calderes i cremadors (estufes, llars de foc i insertables exclosos) obtingudes a partir de la col·laboració público/privada amb empreses fabricants i distribuïdores d’equips i amb les Diputacions.
S’actualitza l’aplicació CATest per a instal·lacions d’energia solar tèrmica
CATest és l’eina per a verificar el compliment de la contribució solar mínima d'aigua calenta sanitària en instal·lacions solars tèrmiques, conforme el Decret d'Ecoeficiència i les Ordenances Solars Tèrmiques de tots aquells municipis de Catalunya que en disposin. L’objectiu de les millores és actualitzar el programa existent de manera que reculli les modificacions introduïdes a les normatives actuals, ja sigui CTE-HE4 o les ordenances locals.
L’Institut Català d’Energia impulsa l’energia neta en el desplaçament dels seus treballadors
Amb l’adquisició de la primera bicicleta elèctrica, l’ICAEN inicia el servei de Bicifeina als seus treballadors i alhora ofereix una forma de mobilitat més sostenible en els desplaçaments a reunions de treball, jornades o actes en horari laboral i que s’afegeix a la motocicleta elèctrica que disposa en servei de lloguer a E-Cooltra o el cotxe compartit que s’utilitza a través d’Avancar. A més, l’edifici disposa de dos punts de recàrrega elèctrica per als treballadors que es desplacen des de fora de Barcelona amb cotxe elèctric.
Amunt

::Publicacions

 Infografia de mobilitat eficient a Catalunya
Infografia amb les dades actualitzades de mobilitat elèctrica a Catalunya corresponents al 1r. trimestre de 2016.
Amunt

::Agenda

Setmana de l'Energia del 13 al 17 de juny
Agenda d'activitats de la Setmana de l'Energia als municipis d'arreu de Catalunya.
Jornada d’Estalvi d’energia al teu Comerç
Cicle de jornades adreçades als comerços de Catalunya que tindran lloc a Barcelona, Girona, Reus, Lleida i Manresa.
Debat transversal d'Arquitectura. Energia, sostenibilitat i salut
Dimecres 22.06.2016  -  Dimecres 22.06.2016  - 9.30 h.
El Casino de Vic -  Vic
La integració de les energies renovables en l'edificació
Dimecres 08.06.2016  -  Dimecres 08.06.2016  - De 9:45h a 13:00h
Sala d'actes del CAATEB -  Barcelona
Eficiència energètica i sostenibilitat
Dimecres 08.06.2016  -  Dimecres 08.06.2016  - 9 h.
Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - Barcelona
Curs de preparació i examen pera a l'obtenció de la Certificació d'Auditor Energètic (CEA)
Dimecres 01.06.2016  -  Divendres 10.06.2016  - 9:00h
Institut Català d'Energia. Sala 1 -  Barcelona
Projecte Europeu Step 2 Sport. Propostes de gestió i solucions d'eficiència
Dimecres 01.06.2016  -  Dijous 02.06.2016  - De 10:00h a 14:00h
Sala d'Actes ITEC (Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya) -  Barcelona

No hay comentarios: