miércoles, 1 de junio de 2016

InfoJustícia Departament de Justícia Maig 2016 #133

InfoJustícia
Departament de Justícia
Maig 2016 #133

Els interns de les presons per conduir sense carnet superen per tercer any consecutiu els penats per anar beguts al volant
Aquest 2016 podria ser el tercer any consecutiu que els interns per conduir sense carnet superin els que conduïen sota els efectes de l’alcohol o d’altres drogues.
Llegiu més
shadow bottom
Participació de l'Equip d'Assessorament Tècnic en l'Àmbit de Família en la IV Convenció de l'Associació de Psicòlegs Forenses de l'Administració de Justícia 2016
L'Equip d'Assessorament Tècnic en l'Àmbit de Família (EATAF) del Departament ha participat, en representació de la Secretaria de Relacions amb l'Administració Justícia, a la IV Convenció de l'Associació de Psicòlegs Forenses de l'Administració de Justícia, que amb el lema «Actualització en Psicologia Forense», s'ha celebrat aquest any a Sant Sebastià del 19 al 21 de maig.
Llegiu més
Víctimes d'accidents i reclusos per delictes de trànsit es troben cara a cara a la presó
En els últims cinc anys, més de 1.600 reclusos han fet cursos a les presons per prevenir conductes que puguin acabar en accidents a les carreteres. Més de la meitat complien condemna per delictes relacionats amb el trànsit.
L’Informatiu de Catalunya ràdio ha assistit a una de les sessions que els interns reben al Centre Penitenciari Ponent, on es troben amb víctimes d'accidents de trànsit.
Llegiu més
Compareixença del director general de Serveis Penitenciaris
Amand Calderó, director general de Serveis Penitenciaris del Departament, va comparèixer el 26 de maig a la Comissió de Justícia del Parlament de Catalunya per informar sobre les principals línies d'actuació en matèria de política penitenciària.
Llegiu més
El Periódico entrevista l'intern guanyador del premi al millor orador en un concurs d'oratòria amb alumnes de la Universitat Pompeu Fabra
El 12 de maig va tenir lloc un concurs d’oratòria entre un grup d’interns del Centre Penitenciari Brians 2 i un grup d’alumnes de la Universitat Pompeu Fabra. El jurat del debat va declarar un empat entre els equips, però va atorgar el premi al millor orador a Salvador Carbonell, intern del Centre Penitenciari, que va fer un apassionat al·legat sobre la felicitat.
El Periódico de Catalunya li ha fet una entrevista en què explica la seva experìència.
Llegiu més
IX Jornada de Justícia Penal Internacional i Universal
El dia 24 de maig va tenir lloc al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada la IX Jornada de Justícia Penal Internacional i Universal, amb el títol Prevenció i lluita contra delictes d’odi i totes les formes d’intolerància.
Es poden consultar les intervencions dels diferents actors jurídics i socials experts compromesos amb la lluita contra els delictes d’odi i de discriminació que hi van participar al canal de Youtube del Departament.
Llegiu més
shadow bottom

Enllaços

Contacte Alta Baixa
ISSN: 2014-2218| Dipòsit legal: 14104-2012
Departament de Justícia

No hay comentarios: