miércoles, 29 de junio de 2016

BUTLLETÍ DIXIT Departament de Treball, Afers Socials i Famílies Juny 2016 #155

BUTLLETÍ DIXIT
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Juny 2016 #155

Notícies

El SOC augmenta enguany fins 363 milions els fons per lluitar contra l'atur i implementa nous programes per a persones de totes les edats
Llegiu més
shadow bottom
El Govern amplia el protocol d'actuació per situacions de maltractament infantil i adolescent en l'àmbit educatiu
Llegiu més
Es crea el Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social per consolidar el reconeixement d'aquest col·lectiu a la societat catalana
Llegiu més
shadow bottom
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies aborda el tema de la integració de les persones refugiades a la Conferència Europea de Serveis Socials
Llegiu més
La consellera Bassa presenta un estudi sobre el benestar subjectiu dels adolescents tutelats a Catalunya
Llegiu més
shadow bottom
Altres notícies
Llegiu més

Novetats DIXIT

Dossier temàtic "L'envelliment i la malaltia en les persones amb discapacitat o dependència"
Recull de recursos que proporcionen informació i elements de reflexió sobre el procés d’envelliment i les necessitats d’atenció social i de salut de les persones amb discapacitat i/o dependència.
Llegiu més
shadow bottom

Agenda

Escola d'estiu del voluntariat 2016
L'objectiu és aportar coneixements i competències a les persones implicades en les entitats de voluntariat i en el món associatiu, amb la finalitat de fer-los créixer i apoderar-los. Les accions formatives seran 47 entre cursos presencials, formacions en línia i tallers que es portaran a terme a Badalona, Barcelona, Girona, Granollers, Lleida, Sabadell, Tarragona i Tortosa.
Llegiu més
V Jornada amb motiu del Dia Internacional de l’educació no sexista
L’1 de juliol, l’Institut Català de les Dones i Departament d'Ensenyament posaran en comú els aspectes més rellevants en l'avanç cap a la igualtat de gènere en el sistema educatiu i intercanviaran experiències coeducatives.
Llegiu més
Premi Reina Letizia 2016 de tecnologies de l'accessibilitat
Premi que reconeix la tasca d'una persona o un projecte destacats en el camp de l'accessibilitat a les tecnologies de la informació i la comunicació per a les persones amb discapacitat com a reconeixement al suport a la igualtat d'oportunitats i la inclusió tecnològica.
Llegiu més
Jornada "Governança, rol i incidència del tercer sector en el context actual"
El proper 8 de juliol ECAS celebra aquesta jornada on es debatrà sobre el tercer sector i la intervenció social.
Llegiu més
Jornada "El respecte a la intimitat i la confidencialitat en el segle XXI: un repte per als professionals de la salut"
Jornada promoguda per l’Institut Borja de Bioètica on es combinaran taules rodones, xerrades i tallers de casos pràctics.
Llegiu més
Curs "Estratègies d’intervenció per a garantir els drets de les persones LGTBI"
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies organitza el 22 de setembre aquest curs per formar i sensibilitzar als professionals de l’àmbit d’afers socials per dur a terme les tasques de prevenció, detecció, atenció i assistència d’acord amb la Llei 11/14.
Llegiu més

Publicacions destacades DIXIT

Violencia en el noviazgo: realidad y prevención
Llibre que ofereix informació actualitzada sobre aquest fenomen i, des d’un model de prevenció multi component, aporta elements per a la detecció i reconeixement de situacions de risc, així com indicacions per a l'actuació preventiva específica i coordinada de tots els sectors implicats: joves, família i escola.
Llegiu més
shadow bottom
Niños diferentes: diagnóstico prenatal y eugenesia infantil. ¿Hay alternativas?
Reflexió sobre els avenços de la neonatologia i les possibilitats del diagnòstic prenatal. També planteja les alternatives i els dilemes ètics i morals de l’ús eugenèsic d’aquest diagnòstic.
Llegiu més
El dolor: mites, realitats i solucions
Llibre que aporta informació bàsica per tal de donar a conèixer i comprendre el fenomen del dolor, la seva importància, com es pot prevenir o tractar i també quina actitud s’ha de tenir davant del malalt.
Llegiu més
shadow bottom

Alta Baixa Contacte Avís legal
ISSN: 2013-3871| Dipòsit legal: 
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

No hay comentarios: