miércoles, 29 de junio de 2016

InfoJustícia Departament de Justícia Juny 2016 #135

InfoJustícia
Departament de Justícia
Juny 2016 #135

S’aprova el codi de conducta dels alts càrrecs i el protocol d’actuació aplicable a les relacions amb els grups d’interès
En data 21 de juny de 2016 el Govern va aprovar el Codi de conducta dels alts càrrecs i personal directiu de l'Administració de la Generalitat i de les entitats del seu sector públic, i altres mesures en matèria de transparència, grups d'interès i ètica pública, entre les quals hi ha el protocol d'actuació aplicable a les relacions dels alts càrrecs i del personal directiu de l'Administració de la Generalitat i del seu sector públic amb els grups d'interès. Entre les mesures incloses destaca l’obligació de fer públiques a l’agenda oficial les reunions amb els grups d’interès, que no es podran fer si el grup d’interès no està inscrit al Registre.
Llegiu més
L'ús del català a la justícia cau fins al 8,4 %, la pitjor dada dels últims deu anys
S’accentua la davallada de l’ús del català a la justícia, que cau per desè any consecutiu. Segons les dades recollides pel Departament, durant el 2015 només es van dictar en català el 8,4 % de les sentències.
El conseller de Justícia va denunciar que l’ús del català va «de mal en pitjor» i va qualificar les últimes dades d’«alarmants». A més, va dir que la llengua està «en una situació d’emergència» i va reclamar la complicitat tant dels advocats que ja exerceixen com dels que s’incorporen a la professió. En aquest sentit, va demanar als advocats que facin de «motor de canvi» i que siguin «els primers a exercir els seus drets i a fer servir el català amb normalitat».
Llegiu més
shadow bottom
Entrevista al director general de Serveis Penitenciaris a «El Punt Avui»
«El Punt Avui» va publicar una entrevista a Amand Calderó, director general de Serveis Penitenciaris, en què parla dels reptes actuals del món penitenciari. Explica, entre d'altres aspectes, que tot el col·lectiu penitenciari farà un curs de drets humans amb l’objectiu d’aprofundir en el respecte a la dignitat de les persones. També destaca que aviat se signarà un conveni amb la Taula del Tercer Sector, perquè cal el suport de les entitats quan els interns han de fer la transició cap a la comunitat.
Llegiu més
L'exposició «En català, també és de llei», a Tarragona i Lleida
L'exposició «En català, també és de llei» continua el seu itinerari. Ara encara es pot veure al Palau de Justícia de Tarragona fins al 30 de juny i serà a l’edifici dels jutjats del Canyeret, a Lleida, del 27 de juny al 15 de juliol.
L'objectiu de la mostra és sensibilitzar els ciutadans de la validesa legal dels documents fets en català i promoure'n la utilització en les relacions amb els professionals del dret i la justícia.
«En català, també és de llei» s'emmarca en la campanya del mateix nom, impulsada per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura amb la col·laboració del Departament de Justícia i dels col·legis professionals del món del dret.
Llegiu més

Enllaços


Contacte Alta Baixa
ISSN: 2014-2218| Dipòsit legal: 14104-2012
Departament de Justícia

No hay comentarios: