viernes, 17 de junio de 2016

Tic Salut


FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut


16 DE JUNY DE 2016

#91

Tots els números

Balanç de la 16a edició ICIC 2016; nous desafiaments en l'atenció integrada

Els passats dies 23, 24 i 25 de maig es va celebrar a Barcelona l'ICIC16-16th International Conference on Integrated Care. Investigadors, professionals clínics i gestors de tot el món van tenir l'oportunitat de compartir les seves experiències i conèixer l'evidència més recent sobre la integració de la salut pública, la salut i els serveis socials. Entre molts altres temes, es va abordar l'envelliment actiu de la població, reptes i oportunitats; la integració a nivell hospitalari dels serveis de salut mental i de rehabilitació; i es van tractar polítiques i solucions mòbils i digitals orientades a la salut destacant les noves eines mHealth i salut digital. També es van tractar aspectes de lideratge clínic i models de treball conjunt amb pacients, cuidadors i comunitat.

Presència Internacional de l'Oficina mHealth.cat i el Portal AppSalut

Coincidint amb els tres mesos des de la presentació de l'Oficina mHealth.cat en públic, aprofitem per fer balanç dels primers 90 dies de funcionament i compartim la jornada de treball de dos dies a Brussel·les, unes sessions organitzades per la Comissió Europea amb l'objectiu de definir quines han de ser les directrius per avaluar i validar la fiabilitat de les aplicacions mòbils en salut i benestar social.

Novetats presentades a l'IoT Forum 2016 (Madrid)

El Madrid Westin Palace va acollir el passat 2 de juny el 1er IoT 2016 MADRID FORUM “IoT: Innovation & Technology”, una trobada de partners dels sectors de la industria, innovació, proveïdors de tecnologia, desenvolupadors de negoci i altres actors interessats en el nou paradigma de l'Internet de les Coses (IoT, de l’anglès). Aquest esdeveniment va enfocar-se en les oportunitats emergents i la connexió entre diferents actors, promovent la col•laboració internacional per abordar reptes i oportunitats en aquest sector.

Finalitza la promoció en la inscripció del IoT Solutions World Congress que se celebrarà a Barcelona el mes d'octubre

Del 25 al 27 d'octubre se celebrarà la 2a edició del IoT Solutions World Congress i TicSalut forma part del grup d'ambassadors, ajudant a difondre aquest esdeveniment internacional que comptarà amb més de 160 empreses expositores, 200 ponents líders en el sector que impartiran més de 100 sessions, 10 Testbeds seleccionats que es presentaran en exclusiva mundial, i una zona dedicada a les startups d'innovació. El programa de conferències se centrarà en l'Internet Industrial i els seus casos d'èxit en Fabricació, Transport i Logística, Energia i Salut, així com Innovacions tecnològiques i Transformació de negoci en els mercats verticals. La propera edició del IoTSWC comptarà amb 8.000 assistents professionals.

Entrevista


El proper 20 de juny arrenca el Portal AppSalut, entrevistem el seu coordinador, Enric Llopis.
"El portal AppSalut garantitza al ciutadà que les aplicacions que en formen part han passat per un procés d’acreditació i són fiables"
El proper dia 20 de juny arrenca oficialment el Portal AppSalut, un projecte liderat per la Fundació TicSalut (Departament de Salut), amb la col·laboració de diferents entitats implicades i en el qual s’hi ha estat treballant durant el darrer any. Amb motiu del tret de sortida, hem volgut entrevistar al coordinador del projecte, Enric Llopis, gestor de projectes de la Fundació TicSalut, perquè comparteixi els detalls del llançament i ens expliqui les característiques del Portal. 

Estàndards i Interoperabilitat

TicSalut participa a les cimeres d’IHE i Continua Health Alliance
La Fundació va participar a l’edició d’enguany de l’eHealth week 2016, celebrada del 8 al 10 de juny a Amsterdam
L’edició d’enguany de l’eHealth week s’ha celebrat del 8 al 10 de juny a Amsterdam, a l’edifici de la Borsa de Berlage. Aprofitant el paraigües que aquest esdeveniment ofereix, les principals associacions d’estàndards en interoperabilitat del sector salut com IHE, Continua Health Alliance o HL7, han realitzat diverses sessions i cimeres. 

No hay comentarios: