martes, 7 de junio de 2016

Tocs de llengua Actualitat sobre llengua catalana i política lingüística Departament de Cultura Direcció General de Política Lingüística Juny 2016 #62

Tocs de llengua
Actualitat sobre llengua catalana i política lingüística
Departament de Cultura
Direcció General de Política Lingüística
Juny 2016 #62
:: Matinals de llengua
La Direcció General de Política Lingüística convoca tres sessions tècniques de caràcter monogràfic adreçades principalment a professionals de la llengua: tècnics del Consorci per a la Normalització Lingüística, planificadors i dinamitzadors lingüístics de l’Administració i de serveis lingüístics d’universitats i organitzacions diverses, activistes d’entitats de llengua, etc.
Es tracta de tres matinals que tindran lloc els divendres 10 i 17 de juny i 1 de juliol, de 9 a 11 h, al Centre de Documentació de la Direcció General de Política Lingüística:
Divendres, 10 de juny
Codi de consum i llengua
L’Estatut d’autonomia i el Codi de consum de Catalunya reconeixen drets específics en matèria de llengua a consumidors i usuaris. Per garantir-ne l’exercici, estableixen obligacions per a les empreses que presenten serveis o ofereixen béns a Catalunya.
Ponents: Joan Ramon Soler, tècnic de la Direcció General de Política Lingüística, i Jordi Travé, tècnic de l’Agència Catalana de Consum.
Divendres, 17 de juny
Què podem saber sobre la situació lingüística d’un municipi a partir del cens?
A la jornada es presentarà l’anàlisi del darrer cens lingüístic i s’explicaran estratègies per obtenir informació local i interpretar-la.
Ponents: Joan Solé i Anna Torrijos, tècnics del Servei d’Informació, Difusió i Estudis de la Direcció General de Política Lingüística.
Divendres, 1 de juliol
L’occità, tan proper i tan desconegut
Introducció a l’estatus de l’occità a Catalunya i presentació de les primeres publicacions de l’Institut d’Estudis Aranesi, acadèmia aranesa de la lengua occitana.
Ponents: Xavier Moral, responsable de Coordinació de la Direcció General de Política Lingüística, i Jusèp Loïs Sans, president de l’Institut d’Estudis Aranesi.

Adreça web d’inscripció: llengua.gencat.cat/matinals
Aforament limitat.
Llegiu més

Altres notícies d'interès

alta baixa butlletins anteriors
ISSN: 2385-3786| Dipòsit legal: 15832-2014
Generalitat de Catalunya

No hay comentarios: