martes, 15 de marzo de 2016

# 76 L'energia al dia Butlletí de l'Institut Català d'Energia Departament d'Empresa i Coneixement

# 76
L'energia al dia
Butlletí de l'Institut Català d'Energia
Departament d'Empresa i Coneixement
Dimarts, 08 de març de 2016Imprimeix | Butlletins anteriors

  • Setmana de l'Energia 2016
  • Premis Excel·lència Energètica 2016
  • Estalvia energia a l'oficina
  • Contractació d'energia elèctrica
  • Pacte Nacional per a la Transició Energètica
  • Cercador de Certificats d'Eficiència Energètica d'Edificis
  • Butlletins Gencat

::Notícies ICAEN

Presentació de la Setmana de l'Energia 2016
El 8 de març es va presentar el catàleg de recursos i activitats que les entitats organitzadores de la Setmana de l'Energia posen a disposició d'ajuntaments i ens locals que vulguin celebrar la Setmana de l'Energia als seus municipis. Enguany, aquesta iniciativa es celebrarà del 13 al 17 de juny, coincidint amb la Setmana Europea de l'Energia Sostenible.
Es publiquen les ponències de la jornada del dia mundial de l'eficiència energètica a Girona
La Diputació de Girona, en el marc del programa Beenergi, va organitzar aquesta jornada amb motiu del Dia Mundial de l'Eficiència Energètica. Durant la sessió, es van tractar temes com els informes de seguiment dels PAES, la certificació d'eficiència energètica d'edificis, l'autoconsum en edificis públics, els primers resultats del programa Beenergi i s'exposaran casos pràctics.
El conseller Jordi Baiget lliura els Premis d'Excel·lència Energètica
El passat 3 de març va tenir lloc al Palau de la Generalitat l'acte de lliurament dels Premis d'Excel·lència Energètica 2016 presidit pel conseller Hble. Sr. Jordi Baiget. Les empreses i institucions premiades han estat Alcón Cusí, Imartec, L. Solé, Habitat Futura, l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Bunyesc, i l’ajuntament d’Avià. 
L'Institut Català d'Energia celebra el Dia Mundial de l'Eficiència Energètica
L’Institut Català d’Energia va organitzar un seguit d’actes per commemorar el Dia Mundial de l’Eficiència Energètica que es va celebrar el proper dia 5 de març. L’objectiu d’aquestes actuacions és conscienciar i fer partíceps a empreses, entitats, professionals i ciutadania en la celebració d’aquesta data per reflexionar sobre la necessitat de fer un ús eficient de l’energia com a camí per aconseguir un futur més sostenible.
Es publica la primera píndola de la campanya de consells d'estalvi energètic a l'oficina
L’Institut Català d’Energia us proposa tot un seguit de bones pràctiques pel que fa al bon ús de l’energia en el vostre entorn de treball. Es tracta de consignes senzilles i fàcils d’aplicar en el vostre dia a dia per ajudar a reduir la despesa energètica a l’oficina i que també podeu aplicar a casa vostra. Us presentem la segona càpsula de la sèrie sobre ús de l'energia en espais comuns de l'oficina.
S'actualitzen els fulls de preus de l'energia
Estudi comparatiu dels preus de l’energia a Europa per a l’energia elèctrica, el gas natural i els productes petrolífers líquids. Les dades referents a l’energia elèctrica i el gas natural provenen d’EUROSTAT i les dades corresponents als productes petrolífers líquids provenen de la publicació setmanal de la Comissió Europea Oil Bulletin.
Ja disponibles les ponències de la jornada professional de biomassa de Catalunya
Ja es pot accedir a les ponències que es van presentar a la Jornada Professional de Biomassa de Catalunya que fa tenir lloc a Vic el passat 18 de febrer. La jornada va ser un punt de trobada d'administracions i professionals del sector privat en l'àmbit de la biomassa i els participants van poder visitar l'exposició amb exemples d'instal·lacion públiques que funcionen amb biomassa.
S'actualitzen el full mensual i l’evolució dels principals indicadors d’energia a Catalunya
S'hi inclouen les darreres dades disponibles, en l'àmbit de Catalunya, dels següents indicadors energètics: cobertura de la demanda d'energia elèctrica en barres de central (EBC), producció bruta d'energia elèctrica en règim ordinari, vendes a xarxa de les centrals elèctriques de règim especial per tecnologies i formes d'energia, demanda global de gas natural (DGGN) i consum de carburants d'automoció.
La 4a jornada EFISport presenta casos d'èxit d'eficiència en el manteniment i la gestió d'instal·lacions esportives
La jornada “Eficiència en el manteniment i la gestió d’instal·lacions esportives” celebrada al Consell General de l'Esport el passat 19 de febrer, va comptar amb més de 200 assistents que van poder conèixer de primera mà diverses experiències i casos d’èxit exposats per gestors d’instal·lacions, tant de l’àmbit públic com del privat, i proveïdors de solucions i productes.
L’Institut Català d’Energia rep una delegació del Consell Regional d’Aysén (Xile)
Representants del Consell Regional d’Aysén (Xile) van visitar el passat 18 de febrer l’Institut Català d’Energia amb l’objectiu de conèixer de primera mà l’experiència i les actuacions de l’ICAEN en l’àmbit de l’eficiència energètica i les energies renovables. La visita s’emmarca en una missió de la delegació xilena a Catalunya per prendre contacte amb les agències i entitats catalanes que treballen en la diversificació de fonts d’energia, gestió de residus i desenvolupament de centres urbans.
El sector de la biomassa es consolida a Catalunya amb la instal·lació de 1.800 noves calderes i l'augment de la producció de pèl·let i estella
La directora de l’ICAEN, Assumpta Farran, va presentar aquestes dades a la Jornada Professional de la Biomassa de Catalunya que va tenir lloc el passat 18 de febrer a Vic. L’aprofitament de la biomassa és una prioritat per a la Generalitat de Catalunya. El recurs hi és de manera abundant: al país hi ha 2 milions d’hectàrees de superfície forestal, de les quals 1,3 milions corresponen a superfície arbrada. A més, cada any l’increment del volum aparent dels boscos és de 3,5 milions de m3.
S'actualitzen els arxius de dades obertes de certificació d'eficiència energètica d'edificis
Les dades en format obert actualitzades corresponen al registre d'edificis de nova construcció i existents a Catalunya, i als punts de recàrrega de vehicle elèctric, GNV i GLP a Catalunya.
Es transposa la Directiva europea 27/2012 relativa a la realització d'auditories d'eficiència energètica
El Consell de Ministres ha aprovat el Reial Decret 56/2016 que transposa la Directiva d'Eficiència Energètica 2012/27/UE i impulsa l’eficiència energètica en diversos àmbits: auditories energètiques, acreditació d’auditors i proveïdors de serveis energètics, i promoció de l’eficiència del subministrament d’energia.
Amunt

::Publicacions

Energia Demo 126 Producció de fred i calor amb instal·lació d'energia geotèrmica
La Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona disposa des de l'any 2014 d'una instal·lació d'energia geotèrmica per produir fred i calor al Recinte Modernista. En aquesta instal·lació s'han tingut en compte criteris mediambientals per tal de respectar l'entorn catalogat com a Patrimoni Mundial per la UNESCO.
Energia Demo 127 Millores d'eficiència energètica al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat
El Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès va contractar l'any 2013 via licitació pública el servei de millora de l'eficiència energètica i de manteniment de les seves instal·lacions, mitjançant la modatlitat de contracte d'estalvis energètics garantits.
Infografia sobre certificació d'eficiència energètica d'edificis de Catalunya
Es publica la infografia del darrer semestre de 2015 amb dades actualitzades sobre certificació d'eficiència energètica d'edificis de Catalunya.
Infografia de mobilitat eficient a Catalunya
Infografia amb les dades actualitzades de mobilitat elèctrica a Catalunya corresponents al 4t. trimestre de 2015.
Amunt

::Agenda

Workshop d'Energia i Empresa
Dijous 10.03.2016  -  Dijous 10.03.2016  - 9 h.
Hotel Class -  Valls
Novetats en la qualificació d’eficiència energètica d’edificis i la comprovació del CTE
Dijous 10.03.2016  -  Dijous 10.03.2016  - 10h
Sala d'Actes del CAATEEB -  Barcelona
Vehicle elèctric: ARA és l’hora!
Divendres 11.03.2016  -  Divendres 11.03.2016  - 9:00h
Barcelona Advanced Industry Park -  Barcelona
Eficiència Energètica: com afecta l’aprovació del RD56/2016?
Dilluns 14.03.2016  -  Dilluns 14.03.2016  - De 10:00h a 12:30h
Parc Tecnològic de Barcelona Activa. Espai Barcelona Innovació -  Barcelona
Workshop CEM
Dimarts 15.03.2016  -  Dimarts 15.03.2016  - 16:30
Institut Català d'Energia -  Barcelona
Auditories energètiques
Dimecres 16.03.2016  -  Dimecres 16.03.2016  - De 8:30h a 10:00h
Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya -  Barcelona
Curs de Fusta Constructiva
Dimarts 29.03.2016  -  Dissabte 16.04.2016  - De 16h a 20h
Les ubicacions de les sessions de treball dels dimarts i dijous seran totes a BCN, en instal·lacions de les entitats participants - 
Curs i exàmen CEM
Divendres 01.04.2016  -  Divendres 22.04.2016  - 15:30h
Institut Català d'Energia -  Barcelona
Taller de coneixements i recursos per a situacions de pobresa energètica
Dimarts 05.04.2016  -  Dijous 14.04.2016  - De 09.30h a 14.00h
Consell Comarcal del Baix Llobregat. Sala Polivalent -  Sant Feliu de Llobregat
Som Elèctrics?
Dilluns 11.04.2016  -  Diumenge 17.04.2016
mNACTEC -  Terrassa

No hay comentarios: