martes, 1 de marzo de 2016

Butlletí d'Economia Social i Cooperativa Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa Treball, Afers Socials i Famílies

Butlletí d'Economia Social i Cooperativa
Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa
Treball, Afers Socials i Famílies
Febrer 2016 #91
Recuperació amb accent cooperatiu
L’economia social s’ha mostrat en aquesta crisi com un model que ha permès reeixir amb garanties a molts projectes empresarials i cooperatius. Les dades en les xifres d’ocupació -el 2015 va tancar amb un 4,36% més d’ocupats en cooperatives- o en la supervivència empresarial- un 79,9% als cinc anys en el cas de les cooperatives davant d’un 50% per al conjunt de les empreses- així ho demostren.
Fruit d’aquest element objectiu i, emmirallant-nos en economies més avançades on l’economia social és un element vertebrador del model econòmic, cal impulsar un model productiu amatent a totes les formes d’economia social, les ja existents i les noves formes comunitàries i/o col·laboratives que sorgeixen arreu del país.
L’economia social contribueix a crear llocs de treball estables i de qualitat, a distribuir millor la riquesa, desenvolupar el territori, recuperar empreses en crisi, o a prestar serveis socials de forma professional i eficient. La seva contribució al país és innegable, però podem fer que aquesta sigui encara més gran en el nou país que estem fent entre tots.
Josep Vidal i Fàbrega
Director general d’Economia Social, el Tercer Sector,
les Cooperatives i l’Autoempresa
Llegiu més

:: Entrevista

Entrevista a Juli Silvestre Martínez
"En aquests anys hem innovat en la recerca de fórmules de cooperació empresarial que ens permetessin posar en marxa projectes i serveis de forma ràpida, sostenible i cooperativa"
Llegiu més
shadow bottom

:: Aquest mes parlem de...

Habitatges La Borda, SCCL
Cooperativa d’habitatges en règim de cessió d’ús, ubicada a la ciutat de Barcelona, en la qual el sòl i els habitatges són propietat col·lectiva i exclusiva de la cooperativa.
Llegiu més
shadow bottom

:: Notícies

Reforma Fiscal de les SCP: Les cooperatives són una alternativa
Des de l’1 de gener, les societats civils particulars amb objecte mercantil hauran de tributar a l’impost de societats al tipus fix 25%, enlloc de fer-ho a l’IRPF com fins ara. Davant d’aquesta situació, moltes SCPs poden considerar l’opció de transformar-se en una altra forma jurídica. La cooperativa és una opció interessant des de diversos punts de vista.
Llegiu més
shadow bottom
Guia Pràctica del Procés de Constitució d’una Cooperativa
Una eina senzilla per tenir a l’abast tota la informació necessària per crear una empresa cooperativa. En les seves pàgines trobareu de forma entenedora informació sobre les passes a seguir en tot el procés de creació, enllaços a impresos, exemples i informació sobre entitats.
Llegiu més
3a. edició del concurs d’Emprenedoria i Economia Social de Sant Cugat
Són 8 els projectes guanyadors d’aquest concurs que pretén promoure la creació de nous llocs de treball al municipi principalment per a persones amb especials dificultats d’accés al mercat laboral a través de l’economia social i cooperativa.
Llegiu més
shadow bottom
L'habitatge col·laboratiu: una manera alternativa d'envellir
Un investigador de la UOC treballa en un estudi per analitzar l'impacte psicosocial en les persones que participen d'aquests projectes cooperatius, els habitatges col·laboratius, o 'cohousing'. Es tracta de cooperatives d'usuaris que s'uneixen per crear i conviure en una mateixa zona, amb espais privats i també comuns.
Llegiu més
Bizbarcelona incorpora un espai per a les iniciatives d'Economia Social
És el primer any que el saló per a pimes, emprenedoria i autònoms, comptarà amb un nou espai, BizEconomiaSocial, per promoure altres pràctiques econòmiques, incorporant propostes i iniciatives transversals relacionades amb l'Economia Social i Solidària i el Cooperativisme.
Llegiu més
shadow bottom
Eticom Som Connexió, cooperativa referent en telefonia
Al juny del 2015 Eticom, cooperativa de telefonia, va començar a donar serveis de telefonia mòbil; a data d’avui ja ofereixen Mòbil + Fix + Internet. En menys d’un any aquesta cooperativa ha crescut en socis, productes i serveis a oferir.
Llegiu més

:: Agenda

40 Anys de la Fundació Roca Galès
Totes les activitats durant el 2016 s’agruparan sota el lema #40anysFRG. Se celebrarà el lliurament dels Premis FRG l’11 de març, l’aniversari de la seva constitució, el 2 de juliol i una cloenda final a la tardor del 2016.
Llegiu més
shadow bottom
4a Mostra de projectes emprenedors de l’FP a Catalunya
Es pretén mostrar i promocionar els millors projectes emprenedors realitzats per alumnes d’FP. Una de les categories dels premis és al millor projecte d’economia social i cooperativa. Tindrà lloc el 17 de març de 2016, al CosmoCaixa.
Llegiu més
Per incloure notícies al butlletí, podeu enviar-les a la bústia de contacte posant en l'assumpte "Economia Cooperativa"

Altres notícies del sector

 Contacte
ISSN: | Dipòsit legal: 

No hay comentarios: