martes, 15 de marzo de 2016

Flash TicSalut-11 DE MARÇ DE 2016 #88

FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut
11 DE MARÇ DE 2016

#88

Tots els números

Observatori TicSalut: Impuls d’Apps i Projectes de Mobilitat en salut i social

Des de TicSalut impulsem el desplegament d’aplicacions, iniciatives i projectes de mobilitat al territori en l'àmbit de la salut i benestar social, oferint recursos, eines, guies i assessorament en matèria mHealth.

Conclou la XIX edició d'INFORSALUD amb participació de TicSalut

Entre els dies 8 i 10 de març s’ha celebrat a Madrid la XIX edició del Congrés INFORSALUD 2016, que enguany s’ha centrat en l’Atenció Integral: Les TIC en la coordinació entre els sistemes social i sanitari. L’objectiu d’aquesta edició ha seguit posar especial atenció en com integrar la informació sanitària i social del ciutadà i la coresponsabilitat del mateix en la seva salut per tal d'afrontar les demandes actuals de millora de l'atenció i d'eficiència derivades de l'evolució demogràfica. La Fundació TicSalut hi ha estat present.

El projecte europeu m-Resist present a la Digital Health & Wellness Summit @ MWC2016

Del 22 al 25 de febrer va tenir lloc l'esdeveniment internacional Mobile World Congress, que enguany va registrar xifres rècord, pel que fa a nombre de visitants i expositors. En paral·lel, l'ECHAlliance va organitzar el Digital Health & Wellness Summit, un esdeveniment centrat en salut i en els reptes de l'aplicació de la mHealth en aquest camp. En aquest context, una de les jornades va centrar-se en l'exposició de diferents projectes d'àmbit estatal i europeu i la Fundació TicSalut va voler ser-hi present amb el projecte m-Resist.

Mataró acollirà el XXIIIè Congrés Nacional Català d'Urgències i Emergències

La XXIII edició del Congrés Nacional Català de Medicina d’Urgències i Emergències se celebrarà al mes d’abril del 2016 a Mataró. La Fundació TicSalut lidera la Taula 8 referent a Salut Digital (divendres 15, de 12:00 a 13:30h).

Infermera Virtual llança la seva aplicació mòbil amb múltiples recursos per a la prescripció d’enllaços de salut

La plataforma aterra en el sector de les apps de salut com a eina de referència per professionals de la salut i ciutadans. "Disposar d'aquests continguts, consells i recursos al mòbil és un canvi en la manera en què les infermeres podem relacionar-nos amb les persones a les que atenem", explica Marc Fortes, coordinador de la Infermera virtual.

Valoració i millores del Butlletí Flash TicSalut (II)

A l'anterior edició de febrer vam presentar-vos una enquesta per conèixer el grau de satisfacció del butlletí Flash TicSalut. Des d'aquí volem agrair-vos la participació. I aprofitem per allargar la disponibilitat de resposta una edició més del Flash. Si ja vau contestar durant el mes de febrer, no cal que torneu a contestar.

Entrevista

Entrevista a Paul Verschure, CEO d'Eodyne Systems
"Busquem proporcionar a tots els pacients amb accident cervellvascular l'accés a la qualitat de la rehabilitació proporcionada per RGS"
Paul Verschure és investigador ICREA del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DTIC) de la Universitat Pompeu Fabra i soci fundador/CEO d'Eodyne Systems, una spin off sorgida de la recerca duta a terme pel grup d'investigació SPECS (Synthetic, Perceptive, Emotive and Cognitive Systems), el qual dirigeix, dins del projecte Centre de Sistemes Autònoms i Neuro-Robòtica de la UPF. Darrerament, Eodyne ha anunciat el llançament d'un Rehabilitation Gaming System, tecnologia innovadora basada en la ciència per a la neuro-rehabilitació, i volem conèixer més detalls del projecte i la visió del seu fundador.

Estàndards i Interoperabilitat

Nou acord de llicència per a l’inclusió de Snomed CT a l’estàndard DICOM
L’IHTSDO i el Comitè d’Estàndards DICOM han anunciat un acord de llicència per a utilitzar els  codis i descripcions Snomed CT en Imatge Digital i Comunicacions en Medicina dels estàndards DICOM.

No hay comentarios: