miércoles, 9 de marzo de 2016

Generalitat de Catalunya - gencat.cat # 49 Tocs de llengua Departament de Cultura Direcció General de Política Lingüística

# 49
Tocs de llengua
Departament de Cultura
Direcció General de Política Lingüística

ISSN: 2385-3786
DL B 15832-2014
capçalera butlletí Tocs de llengua
Dimarts, 08 de març de 2016Imprimeix | Butlletins anteriors

Tocs de llengua és el butlletí de notes d’actualitat relacionades amb l’activitat de la Direcció General de Política Lingüística.

  • Premis Llanterna Digital 2016
  • El català en xifres
  • Cinema en català

:: La Direcció General de Política Lingüística elabora una guia per aprendre català des del francès

Viure a Catalunya. Aprenem català des del francès
La guia forma part de la col·lecció “Viure a Catalunya. Aprenem català des de...”

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura acaba de publicar la guiaViure a Catalunya. Aprenem català des del francès, el número 9 de la col·lecció que duu el mateix nom i que ja té les versions en les llengües amazic, àrab, romanès, xinès, urdú, rus, castellà i anglès, editades en col·laboració amb la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania. En aquest cas, es tracta d’una publicació adreçada a la població que té el francès com a llengua primera o que l’ha tinguda com a llengua d’aprenentatge. Té per objectiu convidar aquests parlants a aprendre i usar la llengua catalana. Per a aquest volum hi ha hagut, a més, la participació de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, que ha complementat el vocabulari amb propostes corresponents al català rossellonès.

La publicació està dividida en tres apartats. El primer, Informació bàsica, conté una explicació general sobre Catalunya i la llengua catalana i una aproximació al català des del francès. El segon, Català, llengua d’acollida,recull diàlegs breus i vocabulari relacionats amb situacions de la vida quotidiana, agrupats per temes (les persones, la feina, el menjar, la salut, el lleure...). Finalment, a Comencem a parlar trobem diàlegs més extensos que aprofundeixen en els mateixos temes de l’apartat anterior.

S’han editat 5.000 exemplars de la publicació, que es pot consultar, juntament amb els fitxers d’àudio, al portal Llengua catalana.
Viure a Catalunya. Aprenem català des del francès 
Amunt

:: Altres notícies d’interès

No hay comentarios: