martes, 29 de marzo de 2016

InfoJustícia Departament de Justícia Març 2016 #128

InfoJustícia
Departament de Justícia
Març 2016 #128

Els forenses treballen en la identificació de les víctimes mortals de l’accident d’autocar a Freginals
El Departament de Justícia activa un equip de 17 professionals de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya coordinat sobre el terreny pel Dr. Jordi Medallo.
L’equip dels forenses, que treballa contrarellotge des d’aquest diumenge en les tasques d’identificació de les 13 víctimes mortals de l’accident d’autocar a Freginals, ja ha pogut identificar aquest dimarts més de la meitat dels cossos.
Llegiu més
El Departament de Justícia rep el premi Qualitat de la Justícia 2015
La Direcció General de Modernització de l’Administració de Justícia va ser guardonada en la sisena edició del premi Qualitat de la Justícia, que atorga el Consell General del Poder Judicial, en l’apartat a la millor iniciativa per a una justícia més eficaç, pel projecte «Implementar l’oficina judicial amb garanties d’èxit».
Va recollir el guardó la directora general, Rosa Anna Castillo, en un acte organitzat a la seu del Consell General del Poder Judicial i presidit pel president del Tribunal Suprem i del Consell General, Carlos Lesmes.
Llegiu més
El Departament de Justícia aposta per la creació de dos nous jutjats a Sabadell
El conseller de Justícia, Carles Mundó, en el marc del Primer Congrés Estatal Interprofessional de Mediació, organitzat pel Consell de l’Advocacia Catalana, que es va fer a Sabadell, va dir que «la descongestió dels jutjats de Sabadell és una prioritat» del Departament de Justícia. El Ministeri de Justícia només autoritza nou jutjats nous i «el Govern de la Generalitat aposta perquè dos d’ells siguin per a Sabadell»: un jutjat de primera instància i un segon jutjat específicament de família.
Llegiu més
shadow bottom
El conseller Carles Mundó reconeix el «paper essencial» dels notaris en l'aplicació del dret civil
El conseller de Justícia, Carles Mundó, en el marc de la presentació de la col·lecció jurídica «Monogràfics de Dret Civil Català», formada per set volums, dirigida pel notari de Tarragona Martín Garrido Melero i patrocinada pel Col·legi de Notaris de Catalunya, va reconèixer el «paper essencial» del notariat en l’aplicació del dret civil català.
Al llarg de l’acte, el conseller va assegurar que, amb aquesta contribució, els notaris «faciliten la interpretació del dret civil a tots els operadors jurídics» i ajuden a prestigiar-lo.
Llegiu més
L'exposició «En català, també és de llei» arriba a Girona
L'exposició «En català, també és de llei» inicia un itinerari a la demarcació de Girona que va començar el 15 de març. La mostra s'ha instal·lat al Palau de Justícia de Girona.
Aquesta exposició s'emmarca en la campanya que duu el mateix nom, impulsada per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura amb la col·laboració del Departament de Justícia i dels col·legis professionals del món del dret, i té com a objectiu sensibilitzar els ciutadans de la validesa legal dels documents fets en català i de la necessitat que facin valdre la seva opció lingüística amb els diferents professionals del dret.
Llegiu més
shadow bottom
Sessió d’investigació: «La reincidència en mesures penals alternatives 2015»
El proper 12 d’abril tindrà lloc al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada una nova sessió d’investigació. S’hi presentarà la recercaLa reincidència en mesures penals alternatives 2015, a càrrec de dos dels seus autors, Marta Ferrer Puig, cap de l’Àrea d’Investigació i Formació Social i Criminològica, i Manel Capdevila Capdevila, responsable d’Investigació de l’Àrea d’Investigació i Formació Social i Criminològica.
Per assistir-hi, cal fer la inscripció en línia fins al 10 d’abril.
Llegiu més

Enllaços

Contacte Alta Baixa
ISSN: 2014-2218| Dipòsit legal: 14104-2012

No hay comentarios: