miércoles, 9 de marzo de 2016

InfoJustícia Departament de Justícia Març 2016 #127

InfoJustícia
Departament de Justícia
Març 2016 #127

El Govern envia al Parlament el Projecte de llei del llibre sisè del Codi civil de Catalunya
El Govern va aprovar que s’enviés al Parlament de Catalunya el Projecte de llei del llibre sisè del Codi civil de Catalunya, que està dedicat a les obligacions i els contractes. D'aquesta manera, es podrà completar la regulació catalana del dret civil, amb el darrer llibre que conforma el Codi. Amb això, el Govern expressa la voluntat d’exercir totes les competències en aquest àmbit.
Amb la culminació del Codi civil, Catalunya disposarà d’un cos legal que regularà els aspectes propis de l'àmbit privat de les persones físiques i jurídiques, i esdevindrà la norma d'aplicació principal, fet que convertirà el Codi civil espanyol en una norma d'aplicació subsidiària a Catalunya.
Llegiu més
shadow bottom
Les oficines d'atenció a la víctima fan més de 6.000 intervencions per casos de violència masclista
Les oficines d’atenció a la víctima del delicte del Departament de Justícia han dut a terme 6.361 intervencions relacionades amb casos de violència masclista en l’àmbit de la parella durant el 2015. El conseller de Justícia va destacar, en el marc de la inauguració del I Congrés de Violència Masclista, organitzat pel Col·legi d’Advocats de Barcelona, que es tracta d’un «fenomen de grans magnituds que preocupa molt el Govern».
Aquestes oficines, adscrites a la Direcció General d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil del Departament de Justícia, donen suport i orientació a totes les persones que, sentint-se víctimes d’algun tipus de delicte, així ho sol·liciten.
Llegiu més
Cap dels detinguts per gihadisme a Catalunya s'ha radicalitzat als centres penitenciaris de la Generalitat
El conseller de Justícia, Carles Mundó, va afirmar durant la seva compareixença a la Comissió de Justícia, després de les preguntes dels grups parlamentaris en relació amb la prevenció del gihadisme per part del Departament, que, segons les dades de què disposa el Govern, «no hi ha cap detingut per gihadisme a Catalunya que s’hagi radicalitzat als centres penitenciaris de la Generalitat». Es tracta d’un fet rellevant si es té en compte que alguns dels autors d’atemptats a Europa s’havien radicalitzat precisament en centres penitenciaris de França, Bèlgica i Dinamarca.
Llegiu més

Enllaços

Contacte 
ISSN: 2014-2218| Dipòsit legal: 14104-2012
Departament de Justícia

No hay comentarios: