domingo, 22 de septiembre de 2013

#0298
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 19 de setembre de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
La xifra: El consum alimentari a les llars espanyoles creix un 5,9% en el mes de juliol de 2013.

  • Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Mapa del Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Institut d'Estadística de Catalunya (idescat)
 

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
El porcí d’engreix retrocedeix 3 cèntims, el garrí, no obstant, repeteix el preu de la setmana anterior. Sense canvis en totes les categories dels
sectors boví i l’oví i també pel conill. Pel que fa a l’aviram, descens en el preu del pollastre groc i lleuger augment en les gallines semipesants. Petit ascens en totes les categories dels ous.
El mercat dels cereals no ha seguit una tendència clara: augments pel blat i l’ordi i descensos pel blat de moro i la farina de soja 47%(Llotja de Barcelona). En fruita fresca, apareix la primera cotització de la poma Golden, un 15% per sobre del preu corresponent a l’any anterior. Pel que fa a la fruita seca, disminueixen les cotitzacions de les tres varietats d’ametlla.
Amunt
 

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i també mundial.
Catalunya
Creix un 1,7% interanual a Catalunya a l'agost de 2013.  Destaquem que un dels grups més inflacionistes han estat  les begudes alcohòliques, no alcohòliques i els aliments.
Espanya
És previst un augment de l‘11% en la producció de llimona a Espanya la pròxima campanya 2013/2014.
Durant el juliol i l’agost ha millorat la comercialització de l’oli d’oliva.
Europa
La collita potencial a 1 de setembre recularà un 12% respecte de l’any 2012 i un 20% si la comparem amb la mitjana dels darrers 5 anys.
El juliol d’enguany baixa respecte del juny un 1,5% la producció industrial.
Món
L’actual informe revisa a l’alça la producció de blat en 3,51 milions de tones respecte de la previsió anterior. La collita europea se xifra en 142,90 milions de tones.
Durant el període 2013/14, la producció de soja es manté  invariable. Les bones collites del Brasil i el Paraguai compensen les reduccions del Canadà, la Xina, Rússia i els Estats Units. Les exportacions de gira-sol s’incrementen a Europa i Ucraïna gràcies als estocs rècord i a la forta demanda de Turquia. Durant el període 2012/13, la producció mundial de soja va ser lleugerament inferior a causa d’una collita menor a l’Argentina.
Amunt

No hay comentarios: