miércoles, 18 de septiembre de 2013

# 71
InfoJustícia
Departament de Justícia
ISSN 2014-2218 | DL B. 14104-2012
Dimarts, 17 de setembre de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
 

:: Actualitat

 
El conseller de Justícia, Germà Gordó, els vocals del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carles Cruz, Ramon Camp i Miguel Julián Collado, i la directora de la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya, Mireia Armengol, van signar un acord de col·laboració per al programa formatiu en matèria de dret civil català adreçat a jutges i magistrats i el reconeixement oficial del títol que se n’obtindrà.

El conseller de Justícia va destacar durant el seu parlament que el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada ha ofert aquest curs als jutges i magistrats que treballen a Catalunya, i el CGPJ, als qui treballen a la resta de l’Estat.

Més informació
El Departament de Justícia, mitjançant la Resolució JUS/1866/2013, de 3 de setembre, ha decidit modificar i introduir noves competències en l’àmbit de treball de suport general en matèria concursal, comú a tots els jutjats mercantils de Barcelona, que va posar en marxa el març de 2009, per donar resposta al gran nombre de procediments concursals. L’objectiu és facilitar els tràmits en aquests procediments i agilitzar-los, i permetre una millor organització del treball i dels recursos humans, materials i tècnics.

Més informació
El conseller de Justícia, Germà Gordó, i el president de la Federació Catalana de Bancs d'Aliments, Josep Maria Forné, van signar un conveni de col·laboració per ampliar l’actual cooperació entre les dues institucions. L’acte, celebrat a la seu del Banc dels Aliments de Barcelona, va comptar també amb la presència del president d’aquesta entitat, Antoni Sansalvadó.

Aquest Conveni permetrà augmentar el nombre de penats que fan tasques en els magatzems i instal·lacions dels quatre bancs que formen part de la Federació i organitzar brigades especials associades al Pla d’ajut de la Unió Europea en la tasca de distribució d’aliments d’excedents de producció alimentària procedents de tot Europa. Des de l’any 2012 més de 60 persones han pogut complir la seva pena fent treballs en benefici de la comunitat a les dependències dels diferents bancs dels aliments.

Més informació
El Govern autoritza la signatura d’un protocol de protecció de les víctimes de tràfic d’éssers humans a Catalunya que permetrà coordinar l’actuació entre les institucions catalanes implicades. Amb aquest document es millorarà la detecció, la identificació i la protecció de totes les persones que es trobin a Catalunya i que puguin ser víctimes del delicte de tràfic de persones, sense cap discriminació per raó de sexe, edat, nacionalitat o situació administrativa, i amb una atenció especial per a les víctimes estrangeres i els menors.

Més informació
El Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, dins el cicle de conferències sobre justícia i societat Espais d’Actualitat, ofereix la conferència «És viable jurídicament la nació catalana?», a càrrec de Xavier Arbós, catedràtic de dret constitucional de la Universitat de Barcelona, i Agustí Carles, membre de Juristes per la Independència de l’Assemblea Nacional Catalana.

La conferència es durà a terme el dia 2 d’octubre, de 17 a 19 h, i es pot fer lainscripció en línia fins al 29 de setembre.

Més informació
Amunt

No hay comentarios: