martes, 3 de septiembre de 2013

# 55
L'energia al dia
Butlletí de l'Institut Català d'Energia
Divendres, 30 d'agost de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
 

:: Notícies ICAEN

Actualització de l'evolució dels principals indicadors de l'energia a Catalunya a data 20 d'agost.
L’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Martorell ha realitzat una actuació de millora de l’eficiència energètica mitjançant un sistema de telegestió de l’energia per tal de reduir el consum energètic de les instal·lacions de manera molt significativa i d’allargar el període de vida útil dels principals equips electromecànics.
L’empresa durà a terme les tasques d’eficiència energètica, manteniment i gestió de totes les instal·lacions de l’equipament.
S'ha actualitzat l'apartat web amb qüestions referents al document de recomanacions i la gestió de les etiquetes energètiques.
El Govern català adverteix que aquesta reforma s’endurà per endavant la competitivitat de la indústria, les inversions de cicles combinats i energies renovables, i la qualitat del subministrament.
Amb la publicació del RD 575/2013 s'afavorirà la compra de vehicles eficients amb descomptes d'almenys 2000€ per cada vehicle per a particulars i petites empreses.
Artur Mas va criticar “l’alteració permanent” dels marcs regulatoris estatals en aquesta matèria.
Recull dels preus regulats del sector elèctric i del gas natural i dels preus màxims de venda de gasos liquats del petroli actualitzats.
S'ha firmat un acord amb Fira de Barcelona per convertir-se en l'esdeveniment ciutadà del EVS27, el major congrés del món dedicat al vehicle elèctric.
L’esdeveniment centrarà la seva segona edició en l’aigua com a element de gestió energètica al món rural i està organitzat pel Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, l’Institut Català d’Energia, Localret i la Fundació del Món rural. Les inscripcions al congrés ja estàn obertes i es poden realitzar a través de la web del congrés. www.ruralsmartgrids.cat
Amunt
 

:: Agenda d'activitats

En aquesta segona edició, el congrés se centrarà en l'aigua com a element de la gestió energètica. En el mateix s'abordarà la relació entre aigua i energia, tant des de la perspectiva de la gestió de les conques i l'aprofitament hidroelèctric convencional, com des de la confluència d'infraestructures o l'eficiència energètica en el seu ús i consum.
Aquest simposium organitzat pel Grupo Electro Stocks, és un certamen tecnològic dirigit al professional de la instal·lació, que agrupa a les principals entitats i fabricants del sector. Electro FORUM és una dinàmica jornada que persegueix donar una visió àmplia dels principals avanços del sector elèctric i les telecomunicacions. Aquest acte és el punt de trobada entre el fabricant i l'instal·lador, per a la posada al dia en les últimes tendències en l'eficiència energètica, oportunitats de negoci i novetats de producte.
Donada l’actual situació econòmica al nostre país, la rehabilitació d’edificis eficientment energètica pot marcar un nou camí per les empreses constructores de Catalunya i activar el sector. Aquest jornada té l'objectiu d'ampliar aquesta informació i es realitzarà a l'Auditori del Gremi de Constructors d'Obres de Barcelona i Comarques de 18:00 a 19:30h.
L'entrada en vigor, el passat 1 de juny, del decret que estableix el procediment de certificació de l'eficiència energètica dels edificis ha generat una gran activitat professional, diverses interpretacions dels seus continguts i molts dubtes en els procediments a seguir. Aquesta jornada organitzada pel CAATEEB pretén donar resposta a aquestes qüestions i es realitzarà a les 18:00h a la Sala d'Actes del CAATEEB.
Amunt
 

:: Publicacions

Nou número de la publicació periòdica que compta amb els articles següents: A fons: Edificis i equipaments públics més eficients. Serveis energètics: Les prescipcions tècniques i administratives. La gestió de l'enllumenat públic per mitjà de les ESE. El model ESE aplicat a la gestió energètica d'edificis. Entrevista: Maite Masià i Ayala. Opinió: Carles Xavier Albà i Cortijo. Projectes licitats: Centre d'Alt Rendiment. Projectes a licitar: Parc Sanitari Pere Virgili.
Amunt

No hay comentarios: