jueves, 12 de septiembre de 2013

Tic Salut Departament de Salut Gencat


TicSalut
Generalitat de Catalunya. Departament de Salut

FlashTicSalut

Flash TicSalut


SETEMBRE 2013

#60

Tots els números

Ja es pot consultar la publicació “Pla Estratègic 2013-2017 i Memòria 2012” de la Fundació TicSalut

El passat mes de març el Patronat de la Fundació TicSalut va aprovar el Pla Estratègic 2013-2017. Aquest és un full de ruta que ha de permetre que l’organisme es converteixi en un agent facilitador de la transformació del model assistencial de salut i social mitjançant les TIC a Catalunya i, a més, s’ha dissenyat per assolir els objectius TIC del Pla de Salut 2011-2015 del Departament de Salut. El Pla Estratègic i la Memòria 2012 de la fundació ja es poden consultar en una publicació online des d'ordinadors i des de dispositius mòbils.

La Fundació TicSalut coordinarà a nivell europeu el projecte UNWIRED Health

Aquest mes de setembre s’inicia aquest projecte, el primer que utilitza la compra pública precomercial (CPP) amb una aplicació final real, en aquest cas, l’adquisició d’innovacions en mHealth.

Manquen apps per a algunes de les malalties més comunes al món, com l’anèmia, la pèrdua auditiva o la baixa visió

Cal que investigadors i desenvolupadors treballin per omplir el buit existent d’apps, segons un estudi de la Universitat de Valladolid.

Entrevista


Responsable de Recerca i Innovació en Salut del Departament de Salut
Entrevista al Dr. Gabriel Capellà
El Dr. Gabriel Capellà és el nou responsable de Recerca i Innovació en Salut del Departament de Salut; durant els darrers quatre anys, ha estat el director científic de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). Format com a cirurgià general i de l’aparell digestiu a l’Hospital de Sant Pau, l’interès per la investigació translacional del càncer el va dur a una estada postdoctoral amb el Dr. Manuel Perucho a l’Institut d’Investigacions Biològiques de Califòrnia als Estats Units. A la tornada, es va incorporar al Laboratori de Recerca Gastrointestinal de l’Hospital de Sant Pau i més tard a l’Institut Català d’Oncologia, on ara és el Director del Programa de Càncer Hereditari.
  • IDigital

    Millora de la competitivitat de les empreses TIC catalanes
  • HealthITForum

    Espai de debat per a directius i professionals
  • Infermera Virtual

    Portal de Salut del Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona

No hay comentarios: