viernes, 6 de septiembre de 2013

#95 Infoacsa

Si no veieu bé aquest butlletí podeu fer clic en aquest vincle
Generalitat de Catalunya, www.gencat.cat
#95
Infoacsa - Butlletí del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
Agost 2013
Agenda
Presentació de la GPCH de la venda de proximitat. ACSA/DAAM. 26 de setembre a Lleida

Taller pràctic de Food Defense. DAAM. 13 de setembre a Vic i 19 de setembre a Monells

Workshop sobre benestar en boví de llet. UAB. Barcelona, 18-19 de setembre.

Com modificar la textura d’un producte. DAAM. Barcelona, 18 i 25 de setembre

I Jornada de Salut Pública de l'Associació Catalana de Municipis. Sant Feliu de Guíxols, 26 i 27 de setembre

Máster Propio en Seguridad Alimentaria Aplicada a la Exportación de Alimentos de Origen Animal. Saragossa, 1 d'octubre a 30 de juny

Legislació
Etiquetatge d'aliments i ingredients alimentaris amb fitosterols, esters de fitosterol, fitostanols o esters de fitostanol afegits

S'autoritzen els additius per als succedanis d'ous de peix a base d'algues i l'additiu fitosterols rics en estigmasterol

S'autoritza l'ús de la proteïna de la llet de cabra en preparats per a lactants i de continuació

Autorització de nous additius alimentaris: copolímer de metacrilat neutre i copolímer de metacrilat aniònic; goma aràbiga modificada amb àcid octenils
Banner
Banner
Banner
Banner

Informes científics

 

Nova avaluació de l'exposició dels consumidors al bisfenol A

L’EFSA ha iniciat una consulta pública sobre un projecte d’avaluació de l’exposició dels consumidors al bisfenol A (BPA).

Valors dietètics de referència del fluor i el molibdè

L’EFSA ha publicat dos dictàmens científics sobre els valors dietètics de referència, un sobre el fluor i un altre sobre el molibdè.

Publicacions

 
La vigilància de la contaminació química de les aigües de l'Ebre i dels aliments de la seva àrea d'influència, any 2011

La vigilància de la contaminació química de les aigües de l'Ebre i dels aliments de la seva àrea d'influència, any 2011

Nou document de la sèrie vigilància i control (PDF, 923 kB).


Consultes i convocatòries

 

El Govern obre una consulta sobre l'estratègia per a l'especialització intel·ligent de Catalunya

Per accedir als fons europeus en el període 2014-2020, la UE ha demanat als governs que elaborin estratègies regionals d’innovació per a l’especialització intel·ligent.

Les receptes d'Alícia

 
Amanida de fajol

Amanida de fajol

La recepta d'Alícia d'agost (PDF, 177 kB) és apta per a al·lèrgics a l'ou i per a persones celíaques.


Pebrots farcits de carn i verdures

Nova recepta (PDF, 178 kB) de la Fundació Alícia contra el malbaratament d'aliments.

Vídeos

 
Comprèn la ciència: Nutrition - dietary reference values

Comprèn la ciència: Nutrition - dietary reference values

Vídeo de la sèrie Understanding Science de l'EFSA en la que els tècnics de l'Autoritat expliquen temes de seguretat alimentària (en anglès)
ISSN: 2013-3316
DL B. 24467-2012
D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals seran recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el ciutadà ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

No hay comentarios: