miércoles, 18 de septiembre de 2013

#097
Consum notícies 
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum
2a etapa
17 de setembre de 2013
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors
Desconfieu de les visites inesperades d'empreses de revisió del gas, la llum o l'aigua.
Sumari
  • Consum a Twitter

    Consum a Facebook

    Les factures clares

    Autoavaluació d'empreses

    Empreses adherides a l'arbitratge de consum

    Codi de Consum de Catalunya
  • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

imatge codi de consum
L'Agència Catalana del Consum (ACC) aconsella responsabilitat i mesura en les compres i contractacions amb motiu de la tornada a l'escola i a les activitats el mes de setembre. Recordeu que aquestes compres o contractacions s'han de fer de manera responsable, perquè no desequilibrin el pressupost familiar i per tal que siguin segures, solidàries i respectuoses amb el medi ambient. Per tant, convé tenir en compte tot un seguit de consells i recomanacions per evitar fer compres ràpides que podrien desestabilitzar la nostra economia familiar.

Davant la creixent demanda del sector d'obtenir un reconeixement específic per la venda de proximitat, i a la vegada atendre les exigències dels consumidors, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), amb la col·laboració del Departament de Salut i del Departament d'Empresa i Ocupació, ha establert un sistema d'acreditació de la venda de proximitat de productes agroalimentaris. La guia per a la venda de proximitat dels productes agroalimentaris es presentarà, el proper 26 de setembre, dins de la jornada tècnica La venda de proximitat i la seguretat alimentària, que tindrà lloc a Lleida en el marc de la 59a Fira Agrària de Sant Miquel. La jornada és gratuïta, però cal inscriure's prèviament en el servei de preinscripcions del portal RuralCat.

imatge
Davant d'aquesta avaria les persones afectades s'han de dirigir a les seves companyies del gas i de l'aigua per presentar una reclamació, al·legant tots els danys i perjudicis que els hi està ocasionant, concretant les dates i conservant les factures i els tiquets de les despeses que tenen.

Els compradors d'un habitatge estaran més ben assessorats sobre els costos i les conseqüències d'assumir una hipoteca i més protegits en cas d'impagament, segons la nova directiva sobre hipoteques recolzada pel Parlament Europeu. D'acord amb el text adoptat, el consumidor disposarà d'un període obligatori de reflexió de set dies abans de firmar un contracte hipotecari, o bé del mateix període de set dies per retractar-se després de la firma, segons ho decideixi cada país. Abans de firmar qualsevol contracte, el consumidor haurà de rebre, en paper o en format electrònic, informació general clara i comprensible sobre els contractes de crèdit per conèixer el cost total i les conseqüències financeres a llarg termini. Igualment, els bancs o mitjancers hauran d'oferir al consumidor informació personalitzada per comparar els crèdits disponibles al mercat i prendre una decisió fundada sobre la conveniència de subscriure la hipoteca. Amb l'objectiu de frenar els préstecs irresponsables, les entitats venedores d'hipoteques hauran de ser autoritzades, registrades i supervisades per les autoritats nacionals per assegurar-se que compleixen requisits professionals estrictes. D'altra banda, es reforçaran els criteris d'avaluació de la solvència del comprador.

La Comissió Europea ha adoptat el seu pla més ambiciós de reforma del mercat de les telecomunicacions per reduir les despeses dels consumidors, simplificar la burocràcia a què s'enfronten les empreses i aportar una sèrie de nous drets, tant per als usuaris com per als proveïdors de serveis. Entre d'altres mesures, partir de l'1 de juliol de 2014 es prohibiran els càrrecs per les trucades entrants quan es viatgi per la UE i, d'altra banda, es proposa que les empreses no puguin cobrar més per una trucada realitzada amb un telèfon fix dins de la UE que per una trucada nacional de llarga distància.

:: Destaquem

Vídeo sobre les revisions del gas


Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

No hay comentarios: