miércoles, 4 de septiembre de 2013


# 70
InfoJustícia
Departament de Justícia
ISSN 2014-2218 | DL B. 14104-2012
Dimarts, 03 de setembre de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
 

:: Actualitat

 
El Consell Executiu va aprovar el 27 d’agost la memòria preliminar de l’Avantprojecte de llei d’exercici de professions titulades i dels col·legis professionals per tal de determinar i defensar les competències de la Generalitat en aquest àmbit. L’objectiu de la nova llei també és adaptar el marc legal dels col·legis professionals a la directiva europea.

El conseller de Justícia ja va mostrar el passat 2 d’agost el rebuig del Govern davant l’aprovació de l’Avantprojecte de llei de serveis professionals per part del Consell de Ministres i va instar l’Executiu espanyol a no tirar endavant la reforma de manera unilateral i sense cap mena de diàleg. En aquest mateix sentit, el conseller Gordó va assegurar que «si malgrat l’oposició majoritària a l’Avantprojecte, aquest supera la tramitació a les Corts, tenim clar que a Catalunya aplicarem la nova llei de col·legis professionals en la qual estem treballant amb consens i diàleg amb els agents implicats».

El Govern impulsa l’avantprojecte de llei dels col·legis professionals
El conseller rebutja la reforma normativa de l’Estat sobre col·legis professionals
El Departament de Justícia, els màxims representants dels col·legis professionals de Catalunya i representants de tots els grups catalans al Congrés van participar el 29 de juliol en la primera trobada per abordar el contingut del nou marc normatiu sobre serveis professionals en el qual treballa el Govern de l’Estat i sobre el qual Govern i col·legis van coincidir a mostrar la seva preocupació pel text de l’esborrany de l’Avantprojecte de llei.

En una trobada prèvia aquell mateix matí, en la qual van participar responsables del Departament de Justícia i cinc representants dels col·legis professionals, també es va posar en marxa el grup de treball encarregat d’elaborar el nou marc legal a Catalunya per a les professions col·legiades.

Més informació
El Departament de Justícia està adequant les plantes 12 i 13 de l’edifici I i la planta 10 de l’edifici P de la Ciutat de la Justícia per traslladar-hi durant aquest segon semestre d’enguany tres jutjats d’executòries socials, 17 jutjats contenciosos i el Servei d’Actes de Comunicació (SAC) social.

El trasllat, que el durà a terme el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció, es farà de manera progressiva a partir de mitjan setembre i fins al novembre. Amb aquesta operació s’aconseguirà concentrar en un únic espai diversos òrgans judicials de Barcelona que fins ara han estat disseminats per diversos edificis de la ciutat, cosa que millorarà la gestió i eficiència dels tràmits judicials i implicarà un estalvi d’aproximadament tres milions d’euros anuals.

Més informació
Una representació del govern de Dinamarca està fent una visita d’estudi a Catalunya per tal de conèixer-ne el sistema penitenciari i, de manera més específica, el model de polítiques de rehabilitació i tractament que duen a terme els serveis penitenciaris del Departament de Justícia. El govern danès està immers en un procés de canvi del seu sistema penitenciari i de construcció de nous centres, i és per això que la visita a Catalunya té per objectiu prendre per referència el model català de presons com a punt de partida en aquesta reestructuració.

Més informació
El taller exterior que el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) té a Raïmat (Lleida) doblarà a partir d’ara la xifra de persones internes que s’especialitzen i treballen produint cabines de lavabo per a trens d’alta velocitat. El conseller de Justícia, Germà Gordó, va presidir la signatura del conveni entre la directora del CIRE, Elisabeth Abad, i el director general de l’empresa del sector ferroviari ALTE Transportation, Luis Antonio Lillo.

Més informació
El conseller de Justícia va completar el primer cicle de visites als diferents centres penitenciaris i de justícia juvenil a Catalunya amb la visita al Pavelló Hospitalari Penitenciari de Terrassa. Germà Gordó ha visitat els 15 centres penitenciaris i els 7 de justícia juvenil que estan en funcionament, així com els centres Puig de les Basses i Mas d’Enric, pendents d’obertura el 2014 i abans de finalitzar aquesta legislatura, respectivament.

Més informació
Amunt

No hay comentarios: