miércoles, 11 de febrero de 2015

# 103 InfoJustícia Departament de Justícia

# 103
InfoJustícia
Departament de Justícia
ISSN 2014-2218 | DL B. 14104-2012
imatge capçalera
Dimarts, 10 de febrer de 2015Imprimeix

Recursos

  • e-justicia
  • Mediació
  • facebook
  • cire
  • Lexcat

::Actualitat

Entra en funcionament l'oficina judicial a Cornellà de Llobregat
El 2 de febrer va entrar en funcionament l’oficina judicial a Cornellà de Llobregat. Així, Cornellà disposa de les unitats processals de suport directe de primera instància i instrucció, així com del Servei Comú Processal General i el Servei Comú Processal d’Execució. D’aquesta manera, s’ha convertit en el primer partit judicial de Catalunya on s’ha posat en funcionament de manera global el Servei Comú Processal d’Execució, ja que el de Girona és l’únic que té aquest Servei en funcionament, però està desplegat parcialment.
El Servei Comú Processal d’Execució té com a funció primordial fer els tràmits necessaris per executar les resolucions judicials i processals que s’han de complir de manera forçosa.
Més informació
El conseller de Justícia, Germà Gordó, va participar en els actes institucionals amb motiu de la festivitat de Sant Raimon de Penyafort, patró dels advocats, organitzats pel Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB). En la seva intervenció el conseller va felicitar els professionals que han complert 25 i 50 anys de col·legiació i els nous togats i també va mostrar el seu reconeixement a aquesta corporació professional per la defensa de la tutela judicial efectiva, dels drets socials i individuals i dels drets nacionals.
En aquest sentit, el conseller va ressaltar que l’ICAB ha fet aquesta defensa dels drets nacionals «al costat de la gent, del Govern, des del diàleg i no des de la confrontació. Sempre en cerca de l’acord, una manera de fer que entronca amb la manera de ser dels catalans i les catalanes».
Més informació
Conferència sobre la resposta preventiva i jurídica davant els comportaments motivats per odi i discriminació a Espais d’Actualitat
El Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, dins el cicle de conferències sobre justícia i societat Espais d'Actualitat, ofereix la conferència «Resposta preventiva i jurídica davant els comportaments motivats per odi i discriminació», a càrrec de Miguel Ángel Aguilar García, fiscal coordinador del Servei de Delictes d’Odi i Discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona, i d’Albert Oliva Mateu, cap de l’Àrea Tècnica de Proximitat i de Seguretat Ciutadana dels Mossos d’Esquadra.
La conferència es farà el 4 de març i es pot fer la inscripció en línia fins a l’1 de març.
Programa

No hay comentarios: