miércoles, 25 de febrero de 2015

# 104 InfoJustícia Departament de Justícia ISSN 2014-2218 | DL B. 14104-2012

# 104
InfoJustícia
Departament de Justícia
ISSN 2014-2218 | DL B. 14104-2012
imatge capçalera
Dimarts, 24 de febrer de 2015Imprimeix

Recursos

  • e-justicia
  • Mediació
  • facebook
  • cire
  • Lexcat

::Actualitat

Conseller Gordó Per primera vegada Catalunya tindrà un Codi civil complet
El conseller de Justícia, Germà Gordó, va lliurar a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, el Projecte de llei del llibre sisè del Codi civil de Catalunya, relatiu a obligacions i contractes. Es tracta d’un llibre «molt significatiu» –va dir el conseller– «en la mesura que, per primera vegada, Catalunya tindrà un codi civil complet».

El llibre sisè, que recull la regulació del contracte de compravenda, els contractes regulats en lleis especials, i deroga totalment la Compilació del dret civil de Catalunya, és el darrer d’un procés iniciat el 2002 que conforma la tasca legislativa més important que s’ha dut a terme a Catalunya en l’àmbit del dret privat.

Més informacióText del Projecte de llei del llibre sisè
El conseller de Justícia va presidir la cloenda de l’acte de presa de possessió dels dotze nous notaris de la darrera promoció destinats a Catalunya. En la seva intervenció Germà Gordó va posar de manifest la importància del dret civil català per a Catalunya «ja que, com la llengua, forma part de la nostra columna vertebral». En aquest sentit, va afirmar que «els notaris tenen un paper molt important en l’elaboració i actualització del dret civil català».

D’altra banda, el conseller va recordar que el Govern de la Generalitat preveu aprovar en les properes setmanes la demarcació notarial de Catalunya mitjançant un decret en el qual han participat el Col·legi de Notaris de Catalunya i el Deganat Autonòmic del Col·legi de Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles de Catalunya.

Més informació
El CIRE col·laborarà amb la cooperativa d'iniciativa social Garbet per establir un nou model de bugaderia penitenciària que millori les opcions de reinserció dels interns
El Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) i la cooperativa d’inserció sense ànim de lucre Garbet han signat un acord per col·laborar en la posada en marxa d’un pla pilot al Centre Penitenciari Lledoners, que permetrà establir un nou model de bugaderia penitenciària. L’objectiu és consolidar el servei de rentat i planxat de roba de les presons com un taller de reinserció d’interns que en multipliqui les possibilitats de reincorporació al mercat de treball, de la mateixa manera que s’ha fet amb el servei d’alimentació dels centres.
És el primer cop que el CIRE treballa amb el món cooperatiu, una iniciativa que s’emmarca en la política estratègica d’aquesta empresa d’anar de la mà del teixit social i econòmic català, i, en especial, del tercer sector, per esdevenir agents complementaris contra l’exclusió social del col·lectiu penitenciari.
Més informació

No hay comentarios: