jueves, 5 de febrero de 2015

# 68 L'energia al dia Butlletí de l'Institut Català d'Energia Departament d'Empresa i Ocupació

# 68
L'energia al dia
Butlletí de l'Institut Català d'Energia
Departament d'Empresa i Ocupació
Dimecres, 04 de febrer de 2015Imprimeix | Butlletins anteriors
Premis d'Excel·lència Energètica: esperem les vostres candidatures!

  • Premis d'Excel·lència Energètica 2015
  • Congrés Eficiència Energètica Sector Turisme
  • Fira de Biomassa Forestal de Catalunya 2015
  • Setmana Europea de l'Energia 2015
  • Butlletins Gencat

::Notícies ICAEN

Premis ICAEN
Fins el 9 de febrer teniu temps per presentar les vostres candidatures als Premis d’Excel·lència Energètica que reconeixen ciutadans, empreses, entitats i ens locals que hagin dut a terme actuacions remarcables en el camp de l’estalvi, l’eficiència energètica, el foment de les energies renovables i les noves tecnologies energètiques. Enguany s'hi poden presentar candidatures en les modalitats: Actuació/Projecte, Sensibilització, Empreneduria i ocupació, Trajectòria i Internacionalització.
Actualització del full mensual i de l'evolució dels principals indicadors de l'energia a Catalunya
S'hi inclouen les darreres dades disponibles, en l'àmbit de Catalunya, dels següents indicadors energètics: cobertura de la demanda d'energia elèctrica en barres de central (EBC), producció bruta d'energia elèctrica en règim ordinari, vendes a xarxa de les centrals elèctriques de règim especial per tecnologies i formes d'energia, demanda global de gas natural (DGGN) i consum de carburants d'automoció.
El conseller Pelegrí presenta el proyecto de instalación de calderas de biomasa al Berguedà
S'ha destacat la importància a escala local de l’aprofitament de la biomassa forestal per a usos tèrmics, la seva contribució a la millora de la competitivitat energètica d’indústries i serveis i la potenciació i el desenvolupament d’un important teixit empresarial al seu voltant. El Berguedà és el millor i més clar exemple de model tancat entre els municipis i la Generalitat de Catalunya propietaris de boscos d'utilitat pública. El nou projecte inclou 17 calderes que es posaran en funcionament enguany i generarà la creació de 40 llocs de treball a la comarca.
Catalunya necessita la participació activa del món rural per assolir un model energètic sostenible
L'organització ha fet públiques les conclusions del congrés que va tenir lloc a Barcelona en el marc del Smart&City World Congress and Expo: sense l'àmbit rural no és possible el desenvolupament de les smart cities i la seva aposta per la sostenibilitat i l'eficiència en l’ús de l’energia i d’altres recursos (electricitat, comunicacions, aigua, gas, mobilitat i aliments).
L'Agència de l'Habitatge inicia obres per millorar l'eficiència energètica en habitatges amb protecció oficial de Taradell
Les obres s’emmarquen en el Projecte europeu RELS que té com a objectiu millorar l’eficiència tèrmica i energètica dels edificis d’ús residencial i social situats a l’entorn del mar Mediterrani.
L’Institut Català d'Energia s’adhereix al Pacte d’Alcaldes
L’Institut Català d'Energia s'ha incorporat recentment al Pacte d’Alcaldes, moviment que aglutina les entitats locals i regionals sota el compromís voluntari de millorar la seva eficiència energètica i incrementar l’ús de les energies renovables, amb la voluntat d’assolir i superar l’objectiu de la Unió Europea: reduir un 20% les emissions de C02 al 2020. Així, l’Institut Català d'Energia reafirma el seu compromís amb el món local, la promoció de l’eficiència energètica i les energies renovables.
Convocatòria dels Sustainable Energy Europe Awards
La Comissió Europea llança la novena edició dels premis “Sustainable Energy Awards”, per reconèixer els millors projectes per a l’assoliment dels objectius del paquet energia i clima de la UE. L’edició 2015 inclou les categories: renovables, eficiencia energètica i ciutats, comunitats i regions. La data límit per presentar sol·licituds és el 28 de febrer.
Ja es pot descarregar l'arxiu amb les ponències de la jornada
En el marc de la Setmana de la Rehabilitació es va dur a terme aquesta jornada on es van exposar la Directiva Europea 27/2012 i l'Estratègia catalana per la renovació energètica dels edificis entre altres intervencions.
Amunt

::Ajuts

Llançament del programa Fast Track to Innovation
El passat 9 de gener, es va llançar el programa Fast Track to Innovation. Programa coordinat per l’EASME, Agència Exectutiva per a la Petita i Mitjana Empresa, orientat a facilitar l'entrada al mercat d'iniciatives innovadores que es trobin en un estat avançat de desenvolupament tecnològic (TRL 6 o superior) i que tinguin un impacte potencial molt elevat.  El programa té un finançament de 100 M€ i preveu finançar entre 50 i 70 projectes, 20 dels quals ho faran al 2015.
Amunt

::Publicacions

Es publica la darrera actualització de les infografies de mobilitat eficient 2014
Amb aquesta infografia, que recull les localitzacions dels punts de recàrrega de vehicle elèctric, GNV i GLP, i l'evolució de les matriculacions de diversos vehicles amb tecnologia eficient del 4t trimestre, es completa l'any 2014.
L'Institut Català d'Energia publica la primera infografia sobre certificació energètica d'edificis
La publicació recull els principals indicadors de la certificació d'eficiència energètica d'edificis a Catalunya amb dades a 31 de desembre de 2014.
Amunt

::Agenda d'activitats

Fira de Biomassa Forestal de Catalunya
Dijous 19.02.2015  -  Dissabte 21.02.2015
Recinte Firal el Sucre -  Vic
Curs de preparació i examen per a l'obtenció de l'acreditació d'enginyer certificat en eficiència i gestió de l'energia (Certified Energy Manager)
Dijous 19.02.2015  -  Divendres 13.03.2015
Institut Català d'Energia - Sala 1 -  Barcelona
Eficiència energètica i energies renovables: dos valors en alça
Dimecres 25.02.2015  -  De 10:00h a 18:30h
L'Equipament La Fabriqueta -  Caldes d'Estrac
Mercats Energètics. Perspectives per al 2015
Dijous 05.03.2015  -  De 9:00h a 13:15h
Sala d'actes del Col·legi Enginyers Barcelona. -  Barcelona
Congrés eeST d'eficiència energètica al sector turístic
Dimarts 10.03.2015  -  Dijous 12.03.2015  - De 9:00h a 19:00h
Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) -  Barcelona

No hay comentarios: