viernes, 27 de febrero de 2015

# 184 Butlletí Per estar al dia dels temes que t'interessen! Benestar Social i Família

# 184
Butlletí
Per estar al dia dels temes que t'interessen!
Benestar Social i Família
Butlletí Jove.cat
Dijous, 26 de febrer de 2015Imprimeix

  • Facebook
  • Twitter
  • Jove.cat
  • Contra la violència masclista

::No t'ho perdis!

Coneixes el nou “Pack Jove Virtual 2015”?
Si no tens clar quin camí seguir amb els teus estudis, del 18 al 22 de març la Fira de Barcelona acull una nova edició del Saló de l’Ensenyament i el Saló Futura en el marc de la Setmana de la Formació i el Treball. Aquest esdeveniment ha esdevingut una eina imprescindible d’orientació i assessorament acadèmic i laboral per a estudiants i famílies. També hi trobaràs tota la informació necessària per apuntar-te a la Garantia Juvenil. No esperis més a inscriure-t'hi!
Apunta’t a l’agenda les dates i vine!
Amunt

::Actualitat

Vols marxar de colònies per Setmana Santa o a l'estiu?
Ja tens disponible l'oferta de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT).
SETMANA SANTA: Estades durant el període no escolar de Setmana Santa, de diumenge a dijous. S'adrecen a nens i nenes de 8 a 16 anys.  (Incripcions obertes).
L'ESTIU ÉS TEU: Estades d'estiu per als més joves (5 a 16 anys) als albergs. Aquest programa fomenta l'aprenentatge d'idiomes, teatre, enginy, música, circ, veu, cinema, natura i la pràctica esportiva i potencia, a la vegada, valors com la convivència i l'amistat. (Inscripcions del 9 al 30 de març)
ESC...apa't a la neu!
Esquiar, fer excursions amb raquetes de neu, construcció d'iglús, trineus de gossos i molt més, tot fent nit a un alberg de la Xanascat, això és el que t'ofereix el programa "ESC...apa't a la neu" durant la temporada d'hivern. Amb 2 modalitats de paquets o bé un paquet a mida pensat per a grups, endisa't en el món de la neu com mai no t'hi has submergit.
Afanya't mentre hi hagi neu i gaudeix de l'hivern!
Estàs boig/ja?
Quantes vegades deus haver dit això a algú, segurament de bon rotllo, o almenys sense donar-li un sentit literal, tot mostrant incredulitat o perplexitat... però la bogeria i les malalties mentals no poden ser tractades de forma superficial o banal, tot el contrari. Cal prendre consciència de la serietat d’aquest tema que ja fa temps que ha deixat de ser un problema residual com reivindica el projecte Obertament.
Coneixes alguna persona del teu entorn que pateix algun d’aquests trastorns? Com és el teu tracte amb ella?
Vols treballar en l’àmbit de joventut? T’interessen els estudis sobre joventut, els joves o les polítiques de joventut?
Si vols trobar feina com a tècnic de Joventut o com a coordinador d’entitats juvenils i t’interessa la dinamització i la investigació en aquesta matèria, aquesta és la formació especialitzada de nivell universitari que necessites.
Tens temps de preinscriure't fins al 27 de març de 2015 i, en cas que resultis admès, el període de matriculació serà entre el 13 i el 26 d’abril. 
Unirun, universitats en cursa
La febre del “running” arriba a les universitats amb la cursa Unirun. S’inspira en la cèlebre Regata Cambridge-Oxford, la competició anual de rem entre les prestigioses universitats angleses i que pretén, també, convertir-se en el futur en una cursa universitària de referència: la Barcelona-Sant Adrià de Besòs.
Corre a apuntar-t'hi!
Fes Edit, el consum col·laboratiu més universitari
Just acaba de néixer un projecte pilot que vol incentivar l’ús del cotxe compartit entre els estudiants universitaris del Campus Diagonal, a Barcelona.Consum col·laboratiu de qualitat i cent per cent legal.
Moure't et pot costar poquíssim. Aprofita-ho!
Els “colmados” de barri, el nostre comerç
Com a consumidors/es, molts/es de nosaltres anem a comprar a grans superfícies o grans supermercats gairebé per inèrcia, i oblidem que hi ha altres opcions i que una altra manera de comprar és possible. I té molts punts a favor...
I tu, fas consum responsable?
Amunt

::Recursos que t'interessen

Guia Jove d'Autoocupació
Què vol dir ser emprenedor? Aquesta guia del Consell de Joventut de Barcelona recull tota la informació sobre les possibilitats que existeixen quan tens una idea i vols desenvolupar-la. Hi trobaràs les diferents formes que pot adoptar la teva empresa així com els avantatges i inconvenients que té cada model, per tal d'ajudar-te a decidir quin s'adequa més a les teves necessitats. La tens disponible a la secció "Autoempresa" del Jove.cat.
Si ets o vols ser emprenedor/a, t'interessa!
Guia Jove de Cooperació i Solidaritat
Aquesta iniciativa del Consell Comarcal del Barcelonès et dóna els recursos necessaris per implicar-te activament en estades de cooperació o voluntariat en països en vies de desenvolupament. T'informa de les possibilitats i dificultats d'aquest tipus de cooperació i respon a preguntes com què és la cooperació, quines diferències hi ha amb l’ajuda humanitària i què cal fer quan es torna de l’estada. La trobaràs a la secció "Voluntariat" del Jove.cat.
Aquí trobaràs totes les respostes als teus dubtes en l'àmbit de la cooperació.
Assetjament escolar al Jove.cat
Recentment el programa "30 minuts" de TV3 ha dedicat un programa a l'assetjament escolar, donant veu tant a víctimes com a agressors. Trobaràs el vídeo d'aquest reportatge i d'altres recursos per plantar cara a la violència i laviolència entre joves al Jove.cat.
Has viscut de prop l'assetjament escolar?
Especial. Fotografia digital
Autor: Taliesin
La fotografia digital està plenament implantada a les nostres vides, ja no és d’ús exclusiu pels professionals. No cal fer un curs de fotografia ni de tractament d’imatges per anar pel món amb una càmera digital, però algunsconeixements i recursos bàsics poden ser molt útils a l’hora de triar l’aparell que més ens convé i també per millorar les nostres instantànies.
Si mires la vida a través d'un objectiu no et perdis aquest article!
Tens preguntes sobre drogues? Pregunta al Pep i la Clara
Coneixes els portals elPep.info (per a joves de 14 a 17 anys) i laClara.info(per a majors de 17 anys)? En aquests dos webs educatius hi trobaràs informació sobre el consum de drogues (tabac, alcohol, porros, psicofàrmacs, speed, MDMA, bolets o cocaïna, entre d'altres) i els seus efectes en la salut i altres conseqüències derivades. Els webs inclouen un conjunt de vídeos amb l'objectiu de sensibilitzar-te i fer-te reflexionar sobre els riscos del consum de drogues.
Vídeos a elPep.info
Vídeos a laClara.info
A l'apartat "Drogues i addiccions" del Jove.cat també trobaràs informació sobre aquest tema.
Amunt

::Agenda

No hay comentarios: