jueves, 5 de febrero de 2015

ella y el abanico dijous 5 febrer 2015

Dijous 5 febrer 2015

Menopausa i hipotiroïdisme.

 0
El tiroide és un glàndula que està a la part central del coll que gestiona la temperatura corporal, el metabolisme i la longevitat. Al seu torn està regulada per la glàndula pituïtària situada al cervell mitjançant la hormona TSH.
A la menopausa hi ha un descens de la producció d'estrògens i en un intent d'augmentar la hipòfisi produeix més FSH i LH . Al costadet hi ha la zona que secreta TSH i també es pot veure augmentat .
Els símptomes de dèficit de funcionament de tiroide són: fred, depressió, cansament, disminució del desig sexual i obesitat.
Un 20% de dones als 60 anys presenten un hipotiroïdisme subclínic (TSH elevada i T3-T4 normals). De totes maneres els nivells d'hormones tiroïdals penso que han quedat desactualitzats.
A part de la menopausa hi ha altres causes de singlot / hipertoroidismo : l'estrès (com no!), desequilibri en les hormones sexuals (testosterona-estrògens), anticonceptius orals, metalls pesats ...
L'hipotiroïdisme subclínic està associat a l'increment de cortisol en sang, hipertensió, malaltia cardiovascular , increment de pes, resistència a la insulina i precursor de diabetis, increment del risc de càncer de tiroides, aterosclerosi, depressió, deteriorament cognitiu, disminució de memòria, disminució de velocitat de processament sensorial i disminució del flux vital o energia.
Micronutrients que reverteixen l'hipotiroïdisme:
  • La Coenzim Q 10: retarda i reverteix el procés d'envelliment a través de mecanismes epigenètics antienvelliment, protegint a les mitocòndries.
  • Lisina, arginina, fosfatidilserina, ginkgo biloba i melatonina: disminueixen el cortisol.
  • Fitoestrògens procedents de lignans, llavors de lli: regula la relació estrogen / progesterona.
  • Melatonina: regula els nivells d'estrògens.
  • Extracte de pell de magrana: modula els estrògens i el metabolisme de la tiroide.
  • Vitamines D, B 12 i E: solen ser deficitàries en hipotoroidismo.
  • Minerals com Seleni, Iode, Zinc, ferro i coure: minerals que afecten la funció tiroïdal.
Les dones hipotiroideas solen tenir dèficit de ferro i per augmentar és millor donar proteïna, vitamina B 12 i Coenzim Q 10.

GONZALEZDra. Imma González.Llicenciada en Medicina i Cirurgia. Màster Medicina Estètica UIB Màster Homotoxicologia i Tècniques Mèdiques Complementàries UV 
Experta en Homeopatia CEDH 
Màster en Teràpia Neural UBMembre de l'Associació Espanyola per a l'Estudi de la Menopausa AEEM

directora mèdica Centre Medicina Biològica Novadona . Barcelona. 
www.novadona.com
COMPARTIR

DEIXA UN COMENTARI

No hay comentarios: