lunes, 9 de febrero de 2015

#129 Consum notícies Butlletí de l'Agència Catalana del Consum 2a etapa

#129
Consum notícies 
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum
2a etapa
6 de febrer de 2015
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors
Les disfresses infantils tenen la consideració de joguina i han de dur el marcatge CE 
Sumari
  • Consum a les xarxes socials

    Pren el control de la teva economia

    Taula de diàleg per a la prevenció dels transtorns de la conducta alimentària

    Salut i alimentació

    Autoavaluació d'empreses

    Empreses adherides a l'arbitratge de consum

    Codi de Consum de Catalunya
 

:: Actualitat

imatge guia
S'acosta el Carnestoltes i des de l'Agència Catalana del Consum volem recordar quins aspectes hem de tenir en compte a l'hora de comprar disfresses, màscares, maquillatges o qualsevol producte típic d'aquestes celebracions.

TDT
Els comissaris europeus han aprovat la nova estructura de la Comissió Europea i, com a conseqüència, s'ha creat una gran cartera que gestionarà la protecció dels consumidors europeus. Ara, la defensa dels consumidors ocupa un lloc prominent en la nova Direcció General de Justícia, Consumidors i Igualtat de Gènere que gestiona la comissària txeca Vera Jourová.

S'han retirat del mercat sabates per nadons de les marques Camelot i Du Pareil au même. En el primer cas, perquè presentaven un risc químic, ja que contenien una concentració de Crom VI per damunt dels límits permesos i, per aquest motiu, s'ha retirat i destruït el producte. En el cas de les sabatilles de Du Pareil au même, existia un risc d'asfíxia, ja que els ullals podien saltar i ser ingerits pels menors, i per tant, l'empresa ha retirat el producte de tots els punts de venda.

Representants de l'Agència Catalana del Consum i del Service Public de Wallonie, govern regional de la Valònia, s'han reunit a Namur (Bèlgica), amb la finalitat d'intercanviar experiències d'ambdós governs pel que fa a les situacions de sobreendeutament de les famílies i el tractament i gestió que s'està duent a terme de la pobresa energètica.

Conesa
Els Premis d'Excel·lència Energètica reconeixen ciutadans, empreses, entitats i ens locals que hagin dut a terme actuacions remarcables en el camp de l'estalvi, l'eficiència energètica, el foment de les energies renovables i les noves tecnologies energètiques. Enguany s'hi poden presentar candidatures en cinc modalitats: Actuació/Projecte, Sensibilització, Empreneduria i ocupació, Trajectòria i Internacionalització. El termini de presentació de candidatures finalitza el 9 de febrer.

:: Destaquem

Instruccions per a l'aplicació dels drets de les persones en situació de vulnerabilitat econòmica, d’acord amb la llei de modificació del Codi de consum de Catalunya, amb l'objectiu d'impedir la interrupció dels subministraments d'aigua, electricitat o gas a les persones en situació de vulnerabilitat econòmica, per impagament.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

No hay comentarios: