miércoles, 11 de marzo de 2015

# 105 InfoJustícia Departament de Justícia

# 105
InfoJustícia
Departament de Justícia
ISSN 2014-2218 | DL B. 14104-2012
imatge capçalera
Dimarts, 10 de març de 2015Imprimeix

Recursos

  • e-justicia
  • Mediació
  • facebook
  • cire
  • Lexcat

::Actualitat

Comença la segona fase de la implementació de l'expedient judicial electrònic als jutjats de l'Hospitalet de Llobregat i Badalona, els primers fora de Barcelona
El Departament de Justícia ha iniciat la segona fase del desplegament del sistema de gestió processal e-justícia.cat, que permet la tramitació dels procediments judicials i habilita l'expedient judicial electrònic. Aquesta segona fase ha començat amb la implementació d’aquest sistema als set jutjats de primera instància del partit judicial de l’Hospitalet de Llobregat i als set jutjats de la mateixa jurisdicció del partit judicial de Badalona, als quals seguiran, progressivament, la resta de jutjats de primera instància dels partits judicials de Catalunya que tenen separació de jurisdiccions.
D’altra banda, el Departament ha iniciat també la prova pilot del sistema e-justícia.cat adreçat a la jurisdicció social en el Jutjat Social número 3 de Barcelona, per començar a implementar el nou sistema en aquesta jurisdicció durant aquest any.
Més informació
El Departament de Justícia atorga prop de sis milions d'euros als col•legis de procuradors per garantir l'assistència jurídica gratuïta a les persones sense recursos
El conseller de Justícia, Germà Gordó, i el president del Consell dels Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, Ignacio López Chocarro, van signar l’Acord de col·laboració per a l’establiment del marc d’actuació en matèria d’assistència jurídica gratuïta per a aquest any 2015. L’Acord consolida el treball consensuat que han dut a terme fins ara el Departament de Justícia i els col·legis de procuradors per garantir l’assistència jurídica gratuïta als ciutadans sense recursos i, alhora, contenir la despesa.
El Departament de Justícia destinarà enguany una subvenció de 5,9 milions d’euros a finançar les actuacions de representació segons els mòduls de compensació econòmica, els quals han augmentat respecte de l’any passat en un 0,5 %, i també a finançar la despesa de gestió col·legial. Tanmateix, la despesa final dependrà del nombre d’actuacions que es duguin a terme.
Més informació
El conseller de Justícia, en resposta a una pregunta al Parlament de Catalunya sobre les actuacions per garantir la independència del poder judicial, va assegurar que «el Departament de Justícia ja ha començat a treballar per tal de crear el Consell de Justícia de Catalunya, tal com va aprovar el Parlament de Catalunya en una resolució».
Sobre aquesta qüestió, Germà Gordó va afirmar: «estem avançant en aquest sentit i forma part d’aquests treballs que qualsevol atac a la independència judicial que pugui patir un jutge o magistrat podrà ser portat davant del Consell de Justícia de Catalunya».
Més informació
El Consell Executiu ha aprovat una reforma de la regulació sobre la declaració de la implantació d’equipaments penitenciaris que s’hagin d’instal·lar a Catalunya i estableix un nou marc de mesures per donar racionalitat i seguretat jurídica a les parts en aquest procés. Amb aquesta reforma, per exemple, els municipis obtindran una valoració que reconegui el seu esforç en processos de convocatòries d’ajuts de la Generalitat de Catalunya i de l’Estat. La nova normativa també preveu mecanismes de col·laboració entre la Generalitat i les entitats locals en l’àmbit d’afectació de l’equipament, que prevegin la intervenció dels veïns.
DECRET 31/2015, de 3 de març, sobre la declaració de la implantació d'equipaments penitenciaris al territori de Catalunya i les mesures de compensació als ajuntaments en el terme municipal dels quals s'implanten
Gestió dels macrojudicis a les oficines judicials a Espais d’Actualitat
El Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, dins el cicle de conferències sobre justícia i societat Espais d'Actualitat, ofereix la conferència «Gestió dels macrojudicis a les oficines judicials», a càrrec de Pablo Llarena Conde, president de l’Audiència Provincial de Barcelona, i de Míriam de Rosa Palacio, magistrada del Jutjat d’Instrucció núm. 10 de Barcelona.
La conferència es farà el 25 de març i es pot fer la inscripció en línia fins al 22 de març.
Programa

No hay comentarios: