martes, 31 de marzo de 2015

# 69 L'energia al dia Butlletí de l'Institut Català d'Energia Departament d'Empresa i Ocupació

# 69
L'energia al dia
Butlletí de l'Institut Català d'Energia
Departament d'Empresa i Ocupació
Divendres, 27 de març de 2015Imprimeix | Butlletins anteriors
El canvi horari generarà un estalvi de 30 milions d’euros a Catalunya

  • Setmana Europea de l'Energia 2015
  • Butlletins Gencat

::Notícies ICAEN

Nou apartat web sobre Contractació d'energia elèctrica
Tot el que cal saber sobre la contractació d'energia elèctrica: modalitats de contractació, optimització de potència, factura elèctrica, drets dels consumidors i consells d'estalvi energètic a la llar.
La matinada de diumenge, 29 de març, s'avança una hora el rellotge per adoptar l'horari d'estiu i estalviar energia
Dumenge, 29 de març, el rellotge s’avança una hora a les dues de la matinada, que passen a ser les tres. Aquest canvi, que posa inici al període de set mesos d’horari d’estiu per al 2015, és una mesura d’estalvi i eficiència energètica que permetrà estalviar una mitjana d’entre 10 i 11 euros per llar a Catalunya –impostos inclosos-. En total, el canvi horari generarà un estalvi de 30 milions d’euros –impostos inclosos- a Catalunya.
L'Institut Català d'Energia publica un Estudi comparatiu dels preus de l’energia a Europa per a l’energia elèctrica, el gas natural i els productes petrolífers líquids
Les dades referents a l’energia elèctrica i el gas natural provenen d’EUROSTAT i les dades corresponents als productes petrolífers líquids provenen de la publicació setmanal de la Comissió Europea Oil Bulletin.
Ja es pot accedir a l'actualització de les dades de punts de recàrrega de vehicle elèctric de Barcelona i de subministrament de GNV i GLP a Catalunya
Els arxius proporcionen les dades del promotor, el tipus d'accés, el tipus de connector, la velocitat del punt, l'adreça i altres paràmetres per a vehicles elèctrics i la gestora, el tipus, l'adreça i nombre de sortidors entre d'altres.
CILMA organitza un taller per entendre la factura elèctrica per a tècnics municipals dels ens locals
El taller està adreçat només a tècnics dels ens locals de comarques gironines i té l'objectiu de donar coneixements i recursos per a poder reproduir el taller de com interpretar la factura elèctrica a la ciutadania. Es realitzarà el proper 9 d'abril i les isncripcions estàn obertes.
Cursos de formació en eficiència energètica del Gremi de Constructors d'Obres
El Gremi de Constructors d'Obres organitza cursos de formació especialitzats en l'àmbit de l'eficiència energètica entre els mesos d'abril i juliol de 2015.
L'Ajuntament de Manresa instal·la el primer punt de recàrrega públic i gratuït per a vehicles elèctrics
L’Ajuntament de Manresa ha estrenat el primer punt de recàrrega públic i gratuït per a vehicles elèctrics que està ubicat al carrer Bertrand de Castellbell, al costat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Aquesta instal·lació s’emmarca dins les iniciatives incloses al pla d’acció de les regidories de Medi Ambient i de Mobilitat per donar impuls a la implantació del vehicle elèctric amb l’objectiu de reduir les emissions contaminants i potenciar la mobilitat sostenible a la ciutat de Manresa.
Les instal·lacions d'il·luminació exterior obsoletes, ineficients o inadequades s'hauran de substituir abans de 4 anys
La renovació suposarà per al conjunt del país una reducció de la despesa energètica de més de 18 M€ anuals mentre que les inversions que cal realitzar es recuperaran en un termini de 5 anys. Es racionalitza el control ambiental de l’enllumenat exterior de les activitats industrials, comercials, de serveis o esportives fins a un màxim de sis anys.
L'eficiència energètica, prioritat del treball conjunt de les Agències d'Energia per al 2015
Les agències d'energia reunides a Huelva van fixar les seves prioritats de treball per al 2015. En el marc de la XIV Assemblea General d'ENERAGEN, les agències van abordar conjuntament, en una taula rodona, el Pla Nacional d'Acció i Eficiència Energètica 2014-2020 y les diferents prioritats en matèria d'eficiència energètica de les autoritats locals, provincionales, locals, provincials i regionals.
ENERAGEN lliura els Premis 2015 a les millors actuacions de sostenibilitat energètica
Les empreseses guardonades s'han distingit per les seves actuacions desenvolupades el 2014 en l'àmbit de la millora energètica -energies renovables i/o eficiència energètica- en diferents àmbits sectorials: industrial, primari, transport i edificació.
La ciutat de Barcelona, Twenergy, Toyota i Urbaser, Green Bending i Innovate Hotels són distingides amb els Premis eeST 2015   (12.03.2015)
La ciutat de Barcelona, Twenergy, Toyota i Urbaser, Green Bending i Innovate Hotels han estat les empreses guanyadores dels Premis eeST 2015, que es van entregar en el marc del II Congrés d’Eficiència Energètica i Sostenibilitat en el Sector Turístic que se celebra a Barcelona.
La Plataforma LIVE estima en una xifra rècord de més de 300 milions d'euros la inversió publicoprivada en mobilitat sostenible a Catalunya en els darrers dos anys
Creada el 2011 per promoure la mobilitat elèctrica a Barcelona, la Plataforma LIVEamplia enguany el seu radi d’acció a tota Catalunya i incorpora el gas natural vehicular com a tecnologia de promoció. La Plataforma LIVE xifra actualment a Catalunya 3.958 vehicles elèctrics i 1.244 vehicles de gas natural, amb una de les xarxes de recàrrega més denses d’Europa.
El conseller Felip Puig lliura els Premis d'Excel·lència Energètica
Les empreses i institucions premiades van ser Allia Renovables, Urbikes, Larsa-Grup Soler-Arc BCN, l’ajuntament de Martorelles i el Consell Comarcal d’Osona. Les empreses Liven i SECE van rebre una menció especial del jurat.
Puig:
El Govern ha aconseguit el compromís de les energètiques per mantenir els subministraments i s’ha pogut restituir i ampliar el marc legal a través de la llei de modificació del codi de consum. 
Amunt

::Ajuts

Subvencions per a la rehabilitació d'edificis d'ús residencial
La Generalitat ha obert el termini per presentar sol·licituds per als ajuts  a la rehabilitació d’edificis d’habitatges. Poden accedir a aquestes subvencions les comunitats de propietaris, els propietaris d’edificis d’habitatges o les persones llogateres, autoritzades per la propietat.
S'aprova el Pla PIVE7 d'ajuts per a vehicles eficients
Els ajuts que tenen un pressupost total de 175M€, s'aplicaran per a l'adquisició de vehicles nous, matriculats a Espanya, acompanyada de la baixa definitiva d'un altre vehicle M1 o N1 en el registre de Vehicles de la DGT El termini de sol·licitud acaba el 28/02/16 o previ esgotament de fons.
Amunt

::Agenda d'activitats

Eficiència energètica: novetats i reptes
Dijous 09.04.2015
Tecnoespai d'Enginyers Bcn, Barcelona

A l'espera de la transposició de la Directiva 2012/27/UE al marc espanyol, s'organtiza aquesta jornada enfocada a la indústria, on professionals del sector i l'administració pública analitzaran la situació energètica a la indústria plantejant les iniciatives que es generen per donar compliment a la transposició de la normativa europea.
Taller de coneixements i recursos per a situacions de pobresa energètica
Dijous 16.04.2015
Girona
Aquest taller té per objectiu facilitar coneixements, recursos i eines als professionals, per a gestionar les situacions de pobresa energètica que arriben als serveis socials bàsics. Les eines i els coneixements giraran entorn la informació i la orientació que es pot donar als afectats entorn dels consums d’electricitat, aigua i gas, així com la presentació d’experiències i bones pràctiques susceptibles de ser replicades a d’altres territori
Hola Watty a l'escola Montanyans
Dilluns 20.04.2015  -  Divendres 24.04.2015
Escola Montanyans, La Gornal
L'escola Montanyans, situada a Sant Marçal (municipi de Castellet i la Gornal a l'Alt Penedès) celebra anualment una setmana cultural durant el curs escolar. Per tal de conscienciar a tota l'escola sobre els bons hàbits energètics i diferenciar quines accions són més eficients, disposaran del joc de l'Institut Català d'Energia Hola Watty durant tota la setmana.

No hay comentarios: