martes, 31 de marzo de 2015

# 185 Butlletí Per estar al dia dels temes que t'interessen! Benestar Social i Família

# 185
Butlletí
Per estar al dia dels temes que t'interessen!
Benestar Social i Família
Butlletí Jove.cat
Dilluns, 30 de març de 2015Imprimeix

  • Facebook
  • Twitter
  • Jove.cat
  • Contra la violència masclista

::No t'ho perdis!

Quins plans tens per aquest estiu?
Ja s'ha publicat l’oferta de camps de treball per a joves catalans amb un total de 996 places. Els camps de treball són estades d’estiu que combinen activitats lúdiques i de lleure amb la realització de tasques de servei a la comunitat i estan gestionats per associacions i entitats d’educació en el lleure i fundacions sense ànim de lucre. Si tens entre 14 i 29 anys pots participar en les diferents modalitats de camps de treball: Catalunya (14 a 17 anys), resta de l'estat (15 a 29 anys) i internacionals (18 a 29 anys).
La preinscripció pels camps de treball a Catalunya i de la resta de l’estat està oberta del 13 al 20 d’abril. Si ets major d’edat i t'interessen els camps de treball internacionals pots fer la inscripció des del 17 de març.
Si vols gaudir d’un estiu solidari, apunta’t als camps de treball!
Amunt

::Actualitat

Ets d’una entitat en l’àmbit de joventut? Informa’t de com has de demanar les subvencions a partir d’ara!
L’Oficina Virtual de Tràmits substitueix, des d’ara, la Carpeta Electrònica per totes les entitats en l’àmbit de joventut que vulguin tramitar subvencions a la Generalitat. El procés se simplifica a un cop de clic, només cal que anotis bé les passes a seguir.
Arriba la tramitació de subvencions totalment electrònica, estigues al dia de les novetats.
El futur parla idiomes, 3 com a mínim!
Com que el baix nivell d’una tercera llengua continua sent un dels majors dèficits dels titulats universitaris, s’acaba de posar en marxa el programa ‘Parla 3’ per tal d’impulsar el coneixement de llengües estrangeres entre aquest col·lectiu. L’objectiu és que els estudiants puguin assolir, com a mínim, el nivell B2.2 d’una tercera llengua, requisit que serà indispensable per graduar-se.
‘Parla3’ és un Programa aprovat pel Consell Interuniversitari de Catalunya i al qual s’han adherit les dotze universitats catalanes.
Lliurats els Premis Enderrock 2015
El grup Txarango va ser el gran triomfador dels Premis Enderrock 2015, que es van lliurar el 26 de març al Teatre Municipal de Girona. Aquests guardons premien la música catalana i en català en tots els estils musicals, reconeixent els artistes més destacats del panorama musical català, i contemplen dues categories de premis: el de votació de la crítica musical i el de votació popular.
Aquesta iniciativa de la revista en català Enderrock ha marcat un abans i un després en la promoció i difusió del panorama musical en català, en tots els estils, esdevenint tot un referent.
Ja tenim els guanyadors dels XI Premis d’Educació en el lleure
El Club d’Esplai Bellvitge-Fundesplai, de l’Hospitalet de Llobregat; l’Acció Escolta de Catalunya, de Guardiola de Berguedà; l’Associació La Rotllana, de Badalona; l’Associació Riborquestra, de Barcelona; el Centre Parroquial Sant Vicenç, de Sabadell; i l’Associació Club d’Esplai la Florida, de l’Hospitalet de Llobregat, són els guanyadors dels XI premis d’Educació en el Lleure.
Els premis convocats per la Fundació Lluís Carulla reconeixen els millors projectes, experiències i trajectòries en l’educació social i del lleure.
Et sona el ‘Sona 9’?
Tens un grup o ets solista i vols participar en el nou concurs de maquetesque organitza la plataforma musical Sona 9? És molt fàcil. Només has de registrar-te al web del concurs i publicar un mínim de tres cançons originals en català al teu perfil del web. Recorda que tens temps fins al 15 d’abril.
Si t’agrada la música i vols que soni, participa en el concurs!
UCATx, tots els MOOC de les universitats catalanes
Els MOOC (Massive Online Open Course) són cursos en línia, gratuïts i oberts a tothom que ofereixen universitats d’arreu del món. Ara a Catalunya disposem de la plataforma UCATx, que recull tots els cursos que ofereixen les universitats catalanes.
T’interessa aquest mètode d’estudi? T’has apuntat mai a un MOOC?
1r concurs “Joves per canviar el món”. T’hi apuntes?
Jove, si vols canviar el món et proposem que participis en el 1r concurs amb aquest objectiu que organitza la plataforma Kabua. Només has de tenir entre 12 i 18 anys i formar part d’un grup que pot ser de tres persones o fins i tot tota la classe que realitzi un vídeo original de denúncia i/o sensibilització.
Afanya’t, el termini acaba el 10 d’abril!
Trailwalker 2015, quilòmetres que canvien vides
És possible fer esport, competir, gaudir de la natura i alhora lluitar contra la pobresa i la fam al món? Trailwalker ho fa possible! Una marxa solidària amb una triple motivació: repte personal, treball en equip i caràcter solidari. Eldesafiament solidari i esportiu més gran del món organitzat per Oxfam Intermón.
Si t’animes a participar-hi, reuneix al teu equip i inscriu-t’hi abans del 13 d’abril!
Protegeix els boscos
El Bergwaldprojekt - Projecte de Boscos de Muntanya és una entitat sense ànim de lucre que, periòdicament, organitza estades de voluntariat als boscos per adults amb l’objectiu de realitzar tasques de preservació i manteniment dels paisatges tradicionals de muntanya als Pirineus catalans.
Si la muntanya t’apassiona, ara tens l’oportunitat de tornar-li una part del que la muntanya i els seus boscos t’han donat.
Voluntaris a ritme de timbals
Si t’agrada la música, la festa al carrer, la cultura popular i tradicional, ara pots gaudir de tot això, però a més a més, viure-ho des de dins, a primera línea. El concurs Barcelona Percussió necessita voluntaris i voluntàries, anima’t i participa!
La festa tindrà lloc el 18 d’abril al Parc del Guinardó. No te la perdis!
Ruta7, una aventura per les Canàries que et canviarà la vida
Ruta 66, Ruta Quetzal, Ruta dels càtars són referents d’una manera de viatjar, d’una manera de viure, on l’aventura, l’emoció i la integració amb l’entorn són els eixos d’una experiència inoblidable. Ruta 7 ja porta 4 edicions i s’afegeix a aquest grup d’experiències que es recorden tota la vida.
Si t’agraden els reptes, els desafiaments, una manera diferent de viatjar, apunta-t’hi!, tens temps fins l'abril.
Amunt

::Recursos que t'interessen

Especial. Seguretat a la xarxa
Molts de nosaltres estem permanentment connectats a la xarxa, ja sigui amb l’ordinador, amb l’“smartphone” o amb la tauleta. Ens connectem per cercar feina, fer compres, jugar en línia, llegir el diari, veure el darrer vídeo viral, xerrar amb els amics o buscar informació de qualsevol tipus. Per tal que aquesta experiència no ens deixi un gust amarg és necessari que tinguem en compte algunes mesures de seguretat que protegeixin la nostra identitat digital i les nostres dades.
Webdoc: “Cànnabis, en saps prou?”: Un recurs educomunicatiu fet per joves i adreçat a joves
Iniciativa de l'Espai Jove de l'Ajuntament de Pineda de Mar i el Programa Intermunicipal de Drogodependències de l'Alt Maresme, que recull una sèrie devídeos, en format d'entrevistes i de petits curts, fets per un grup de joves del municipi que parlen del cànnabis, del seu consum, dels seus efectes o de la legalitat, entre d'altres temes.
Trobaràs aquest recurs i més informació sobre el consum de cànnabis i els seus efectes al Jove.cat.
Dona, tu decideixes! En les teves relacions sexuals protegeix-te!
Vídeo del Canal Salut que informa a les dones sobre com protegir-se del VIH i d’altres infeccions de transmissió sexual, de com evitar embarassos no desitjats. Les decisions en les relacions sexuals les ha de prendre cada persona sense pressions ni coaccions, hem de ser lliures de poder decidir amb qui, el què i el com en les nostres relacions sexuals.
Aquest vídeo i més informació sobre sexualitat el trobaràs al Jove.cat.
Estudi i Guia de models alternatius d’accés i tinença d’habitatge
La masoveria urbana, la cessió d’ús, el dret de superfície o la copropietat entre d’altres, són formes alternatives d’accés i tinença d’habitatge que trobareu a l’estudi elaborat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC). Així mateix, també hi ha una guia d'habitatge que és un resum àgil i pràctic dels diferents models presentats a l'estudi. Si vols conèixer una mica millor lesalternatives a comprar o llogar un habitatge, aquí trobaràs totes les respostes.
Tens disponibles les dues publicacions a l’apartat Habitatge del Jove.cat.
Amunt

::Agenda

No hay comentarios: