jueves, 26 de marzo de 2015

106 InfoJustícia Departament de Justícia

# 106
InfoJustícia
Departament de Justícia
ISSN 2014-2218 | DL B. 14104-2012
imatge capçalera
Dimarts, 24 de març de 2015Imprimeix

Recursos

  • e-justicia
  • Mediació
  • facebook
  • cire
  • Lexcat

::Actualitat

El Departament de Justícia destina més de 53 milions d'euros a garantir l'assistència jurídica gratuïta amb advocat a les persones sense recursos
El Departament de Justícia destinarà enguany 53,1 milions d’euros al finançament de les actuacions de representació segons els mòduls de compensació econòmica, que han augmentat respecte de l’any passat en un 0,5 %, i també a la despesa de gestió col·legial. Tanmateix, la despesa final dependrà del nombre d’actuacions que es duguin a terme.
El conseller de Justícia, Germà Gordó, i el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Abel Pié, van signar l’Acord que defineix el marc d’actuació en aquesta matèria durant el 2015.
Més informació
El conseller de Justícia, Germà Gordó, va presentar davant el Parlament de Catalunya el Projecte de llei del llibre sisè del Codi civil de Catalunya, relatiu a obligacions i contractes, que completa la codificació del Codi civil català iniciada el 2002. El conseller va dir que, amb la tramitació parlamentària d’aquest llibre, «el país disposarà d’un codi modern, del segle XXI, a l’alçada dels millors i més innovadors d’Europa». Així mateix, va afirmar que el Codi civil de Catalunya té un esperit «obert i dotat d’eines àgils i actuals, tant en benefici dels ciutadans com dels operadors jurídics.»
Més informació
El Departament de Justícia ha iniciat el desplegament d’un sistema d’intercanvi electrònic de dades i documents que permet als notaris de Catalunya fer consultes d’inscripcions d’entitats i dels seus estatuts. El projecte –en col·laboració amb el Col·legi de Notaris– permet, alhora, que la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques tingui accés a les escriptures electròniques autèntiques de les entitats que han elevat a públics notarialment actes inscriptibles en el Registre de Fundacions de la Generalitat. A més, la participació de l’Agència Notarial de Certificació fa possible que els notaris d’arreu d’Espanya també puguin accedir-hi.
Més informació
El conseller de Justícia, Germà Gordó, va afirmar, durant el seu discurs en el marc de la inauguració del Primer Congrés de Mediació de l’Advocacia, que «l’impuls de la mediació constitueix un dels objectius prioritaris del Departament de Justícia». En aquest sentit, el conseller va recordar que el Departament ja ha presentat les línies estratègiques de treball davant el Govern, el darrer trimestre de l’any passat, i que ja està duent a terme accions concretes d’aquest pla estratègic per aconseguir equilibrar els expedients que hi ha als jutjats, 900.000, i els de la mediació, 5.000.
Més informació
El Departament de Justícia ha posat en marxa les actuacions necessàries per al tancament de les dependències del Centre Obert Barcelona 1, ubicat a la confluència dels carrers d’Entença i de Rosselló. L’objectiu és retornar definitivament aquest espai a la ciutat durant el primer trimestre de l’any en compliment del Protocol de col·laboració signat amb l’Ajuntament de Barcelona, que permetrà el tancament definitiu de la Model i la reordenació i renovació del mapa d’equipaments penitenciaris de la ciutat. Està previst que els trasllats acabin el dia 27 de març perquè el mateix dia 28 aquest espai pugui estar ja a disposició de l’Ajuntament de Barcelona.
Més informació
Un total de 40 penats a fer treballs en benefici de la comunitat han complert aquesta mesura penal alternativa al Centre de Fauna de Vallcalent, a Lleida
El Departament de Justícia i el Departament d’Agricultura treballen conjuntament des de l’any 2011 per tal que les persones sota les mesures de treballs en benefici de la comunitat o de prestacions en benefici de la comunitat –en el cas dels menors infractors– puguin complir aquesta mesura penal alternativa en el recinte del Centre de Fauna de Vallcalent, a Lleida.
Des que es va iniciar aquesta col·laboració, 38 persones adultes i dos menors han complert els treballs o prestacions en benefici de la comunitat en aquesta entitat, fet que s’ha traduït en un total de 3.400 hores d’activitats.
Més informació
Entra en funcionament el portal d'intranet @plec 2.0, impulsat pels professionals dels Serveis Territorials de Justícia a Tarragona
Els professionals dels Serveis Territorials de Justícia a Tarragona han posat en funcionament el portal d’intranet @plec 2.0, en el marc de la comunitat de pràctica del programa Compartim, que lidera el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada. Es tracta d’una experiència d’innovació de sentit ascendent, transversal i de transformació col·laborativa, que ha estat pensada per atendre les necessitats d’informació, comunicació, gestió i aprenentatge dels professionals del Departament de Justícia a Tarragona.
Més informació 
Publicació de la Llei del protectorat de les fundacions i de verificació de l’activitat de les associacions declarades d’utilitat pública dins la col•lecció “Quaderns de Legislació”
El Departament de Justícia ha publicat la Llei 21/2014, del 29 de desembre, del protectorat de les fundacions i de verificació de l’activitat de les associacions declarades d’utilitat pública dins la col·lecció “Quaderns de Legislació”. La nova llei estableix un règim actualitzat de supervisió de les entitats, un sistema d’assessorament i governança i un esperit general de transparència en tots els vessants.
La publicació es pot comprar en línia a la Llibreria de la Generalitat.
Llei del protectorat

No hay comentarios: