jueves, 12 de marzo de 2015

Flash TicSalut- MARÇ 2015 #77

TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut
MARÇ 2015

#77

Tots els números

FATE, tranquil·litat i seguretat per a les persones grans que poden caure

El dispositiu FATE (Fall Detector for the Older) dóna tranquil·litat i seguretat. Així ho asseguren algunes de les 175 persones de Catalunya, Irlanda i Itàlia que van participar a les proves pilot del projecte. Creat amb l'objectiu de detectar les caigudes que puguin patir les persones grans, el dispositiu avisa familiars i professionals amb una alarma, de manera que es pot ajudar la persona d'una manera més ràpida, sense la necessitat que sigui ella mateixa qui avisi de l'incident. Al darrera hi ha el centre de recerca CETpD de la Universitat Politècnica de Catalunya, la Fundació Tic Salut, el Sistema d'Emergències Mèdiques i l'Hospital Clínic, a més d'altres promotors internacionals. El seu director adjunt, Joan Cabestany, afirma que el pilot ha estat de gran utilitat.

Catalunya dóna un pas endavant cap al consentiment informat electrònic

Guanyar seguretat, evitar pèrdues i alliberar espai. Aquests són alguns dels avantatges del consentiment informat electrònic. Es tracta d'un document digital que es guarda a la història clínica electrònica de cada pacient, firmat amb la signatura electrònica manuscrita, de manera que també registra dades biomètriques que en confirmen la identitat. La Fundació TicSalut i el Consorci Sanitari del Maresme van celebrar una jornada per presentar-lo als professionals de la salut.

La Fundació TicSalut presenta al món l'activitat de Catalunya en salut i tecnologia al congrés Health & Wellness

El director de la Fundació TicSalut, el Dr. Francesc Garcia Cuyàs, va presentar el passat dimarts 3 de març la iniciativa Cat@Salut La meva salut catalana als principals actors internacionals del sector durant la jornada Health & Wellness, organitzada per ECHAlliance en el marc del Mobile World Congress de Barcelona.

Entrevista

GBS Healthcare Industry Leader d'IBM
Entrevista a Simon Everard Humberstone
És el Healthcare Industry Leader d'IBM Global Business Services a Europa, una branca d'IBM enfocada a donar suport en la gestió i coordinació de la integració de sistemes. IBM GBS treballa tant en estratègies com en sistemes tecnològics, i ofereixen a proveïdors de la salut tant serveis com productes d'innovació. És per això que la posició de Humberstone, tant de líder de sector com de membre d'IBM, li permet tenir un punt de vista global de l'evolució del sistema sanitari cap a una atenció integrada. La Fundació TicSalut el va entrevistar per descobrir quines són les tendències en aquest sentit i perquè ens donés una primícia de les novetats que estan treballant a IBM. 

No hay comentarios: