viernes, 6 de marzo de 2015

# 113 Infoacsa Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària Departament de Salut

# 113
Infoacsa
Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Departament de Salut
Impacte gràfic InfoACSA 10
Divendres, 06 de març de 2015Imprimeix | Butlletins anteriors

  • La seguretat alimentària de l'A a la Z
  • Publicacions de l'ACSA
  • Base de dades de legislació
  • Butlletí de Salut Pública
  • L'App 061
  • Canal Salut
  • Web de Salut Pública

::Actualitat

El Parlament europeu ha aprovat una resolució no legislativa per tal que la carn utilitzada com a ingredient en aliments processats estigui subjecta a les normes d’etiquetatge del país d’origen, similars a les de la carn fresca.
El Departament de Salut i la Federació Catalana de Bancs dels Aliments signen un conveni de col·laboració en matèria d'informació, aprofitament i seguretat alimentaris
El Departament de Salut i la Fundació Banc dels Aliments treballen per la promoció de la seguretat alimentària, la distribució d’aliments entre les persones en risc d’exclusió socials i contra el malbaratament d’aliments
Amunt

::Consells per als consumidors

Consells sobre Campylobacter
L’ACSA publica consells per evitar les contaminacions per Campylobacter a les llars
Amunt

::Informes científics

Es va observar una associació positiva entre el consum d’antimicrobians en animals productors d’aliments i l’aparició de resistència en bacteris procedents d’aquests animals sobretot en relació amb Escherichia coli.
S’estabilitzen els casos de campilobacteriosi en les persones i disminueixen els de salmonel·losi
Amunt

::Publicacions

ACSA brief de gener/febrer 2015
La guia es pot consultar des de la biblioteca de recursos de l’apartat web sobre el malbaratament alimentari de la Direcció General de Salut i Seguretat Alimentària (DG SANTE)
Full informatiu "Mapa de Perills" de periodicitat mensual que recull informació sobre perills detectats en aliments.
Amunt

::Receptes

Recepta de la Fundació Alícia contra el malbaratament d'aliments
La recepta d'aquest mes és apta per a l·lèrgics a la llet, a l'ou i per a persones celíaques

No hay comentarios: