jueves, 10 de abril de 2014

#0324
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 10 d'abril de 2014Imprimeix | Butlletins anteriors
 

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
S’actualitzen les dades de consum de les llars catalanes fins al mes de desembre de 2013.
Els indicadors ISC de tots els sectors comencen l'any 2014 per sobre de la mitjana:  boví d'engreix (155,34 punts percentuals (p.p.)), conill (112,19 p.p.), llet (134,10 p.p.) i pollastre d'engreix (120,42 p.p.), amb una evolució negativa, respecte al valor registrat el mes anterior, de tots els sectors, excepte el del pollastre d'engreix: boví d'engreix (-2,74 p.p.), conill (-30,76 p.p.), llet (-14,90 p.p.) i pollastre d'engreix (30,05 p.p.). En contrapartida, tots els sectors, excepte el del pollastre d'engreix, mostren una variació anual positiva: boví d'engreix (56,70 p.p.), conill (25,58 p.p.), llet (116,24 p.p.) i pollastre d'engreix (-30,42 p.p.).
Tot i l'augment dels costos de producció, l'increment de preus fa que l'indicador ISC de la setmana 14 es situi 8,56 punts percentual (p.p.) per sobre del de la setmana passada i es mantingui per sobre de la mitjana (129,66 p.p.). D'altra banda, l'indicador en termes comparatius respecte el mateix període de l'any passat, continua mantenint nivells positius ( 18,53 p.p.).
Replegament dels preus del blat, que respon a la mateixa tendència que es registra en els mercats internacionals. Un comportament que contrasta amb la immobilitat de la resta de cereals.
S'ha actualitzat els preus setmanals del porcí. Setmana 14
Amunt
 

:: Observatori Agroalimentari de Preus

Observatori agroalimentari de preus
Amunt
 

:: Observatori de la Llet de Catalunya

Observatori de la llet de Catalunya
El 2014 comença amb un augment de les entregues de llet i una disminució dels caps i tones  sacrificades, respecte a valors registrats el  gener de 2013. Pel que fa als preus de febrer, respecte els del mes de gener, el de la llet augmenta lleugerament, el de la vedella disminueix, el del vedell es manté constant i els dels costos d’alimentació disminueixen, excepte el de l’alfals deshidratat i el del pinso de boví de llet. Els indicadors sintètics de conjuntura (ISC) del darrer mes són significativament superiors als valors observats al mateix període de l’any anterior. I  la taxa de cobertura segueix disminuint, en el cas de la llet i producte lactis, i augmentant, en el cas de la carn de vedella i anoll, en comparació a la taxa de cobertura del mes de gener de 2013.
Amunt
 

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i també mundial.
Catalunya
Les vendes en grans superfícies han disminuït un 2,8% interanual al febrer de 2014. Per grups de productes, tant les vendes en alimentació com en la resta de productes registren decrements (−2,3% i −3,2%, respectivament).
Espanya
Ja podeu consultar el butlletí corresponent al mes de març.
El mes de febrer baixa lleugerament el preu de la llet a Espanya.
Europa
El mes de febrer, els preus han reculat un 0,2% tant a la zona euro com a la UE-28 a causa de les disminucions del sector energètic (0,1%) i dels béns intermedis.
Món
Amplis subministraments de cereals i comerç sense precedents l’any 2013-14: disminució de la producció de blat i lleuger increment de la producció d'arròs l’any 2014.
La meteorologia i la tensió en el Mar Negre fan apujar el mes de març els preus al nivell més alt dels deu últims mesos.
Amunt

No hay comentarios: