miércoles, 2 de abril de 2014

#102 Infoacsa

Generalitat de Catalunya, www.gencat.cat
#102
Infoacsa - Butlletí del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
Març 2014
Agenda
Mercadillo del Coneixement. Barcelona, 4 d'abril

Jornada “Oberts a la Seguretat Alimentària”, ACSA. Barcelona, 14 d’abril

Clean Label, algo más que una etiqueta limpia. AIQS. Barcelona, 6 de maig

Segona reunió tècnica de l'EFSA amb experts i empreses sol·licitants d'autorització d'enzims. Parma (Italia), 27 de maig

Legislació
Autoritzats dos nous ingredients alimentaris per al seu ús en complements alimentosos

Es modifica el criteri d'higiene de procés relatiu a la salmonel·la en canals de porcí

La Comissió Europea estableix continguts màxims per a la micotoxina citrinina

Modificació de la normativa sobre preparats per a lactants i preparats de continuació

Noves normes per a la producció, presentació i etiquetatge de determinades begudes espirituoses

Retirada de diverses substàncies aromatitzants de la llista de la Unió Europea

S'autoritza l'additiu E 1208, copolímer d'acetat de vinil/polivinilpirrolidona, com a agent de recobriment en complements alimentosos

S'autoritza l'ús de l'additiu difosfat magnèsic de dihidrògen, E 450(ix), com a agent gasificant i regulador de l'acidesa
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Actualitat

Recomanacions de l'ASPCAT sobre el consum de begudes energètiques

El Comitè Científic Assesor recomana moderar o limitar el consum de cafeïna en grups de població vulnerables i evitar el consum de begudes amb alt contingut en cafeïna conjuntament amb alcohol.

FIAB, ACES, ANGED i ASEDAS publiquen una Guia sobre la informació facilitada al consumidor

La Guia està dirigida als operadors de la cadena alimentària perquè els serveixi d'eina en l'aplicació del nou Reglament sobre la informació alimentària.

Informes científics

Informe sobre la resistència microbiana de bacteris zoonòtics i indicadors a la UE de l'any 2012

Es manté la resistència de Campylobacter i Salmonella als antibiòtics d’ús comú.

L'EFSA avalua el risc per a la salut de la presència de crom en els aliments i l'aigua de consum

L’EFSA estableix la IDA del crom( III ) i crom ( VI) i conclou que no hi ha risc per a majoria de la població amb els nivells d’exposició actuals.

L'EFSA publica una actualització sobre l'exposició alimentària a arsènic de la població europea

La ingesta a llarg termini d'arsènic inorgànic s'ha associat amb una sèrie de problemes de salut, incloent lesions a la pell, malalties cardiovasculars i alguns tipus de càncer.

Publicacions

La vigilància i el control del benestar animal a la cadena alimentària a Catalunya. Any 2012.

L’1 de gener de 2012, entrava en vigor les normes de benestar animal relatives a les instal·lacions de les granges de gallines ponedores criades en gàbies.

Documentació de jornades

Tercera jornada de formació en seguretat alimentària per al personal i voluntaris del Banc dels Aliments

Amb aquesta jornada es tanca la primera etapa del conveni entre el Banc dels Aliments de Barcelona i el Departament de Salut.

Les receptes d'Alícia

Crema catalana sense llet i sense gluten

Crema catalana sense llet i sense gluten

La recepta d'Alícia d'aquest mes és apta per a al·lèrgics a la llet i a l'ou i per a persones celíaques.

Croquetes de bledes

Nova recepta de la Fundació Alícia contra el malbaratament d'aliments

ISSN: 2013-3316
DL B. 24467-2012
D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals seran recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el ciutadà ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

No hay comentarios: