jueves, 10 de abril de 2014

.ticsalut.cat/


TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut


ABRIL DE 2014

#67

Tots els números

El Govern dóna llum verd al Model d’Atenció no Presencial al sistema sanitari de Catalunya

La Generalitat de Catalunya ha aprovat la posada en marxa del Model d’Atenció no Presencial, amb l’objectiu de millorar la relació entre ciutadans i professionals de l’àmbit sanitari gràcies a les TIC. Aquest model optimitzarà serveis que ja existeixen en l’atenció presencial i també en crea de nous. Per exemple, el ciutadà podrà agilitzar consultes clíniques o tràmits burocràtics, que es podran resoldre per via telemàtica en lloc de fer-ho de forma presencial. El Canal Personal de Salut serà la clau d’aquest model, ja que es tracta de l’espai on ciutadans i professionals podran accedir als serveis.

La Comissió Europea diagnostica l’estat de l’eSalut a Europa amb dos nous anàlisis comparatius

Una enquesta realitzada a 1.800 hospitals d’aguts i una altra feta a més de 9.000 metges de família assenyalen el creixement de l’ús de l’eSalut a Europa. Segons els resultats, el 2013 el 60% dels metges de família ja emprava solucions de salut electrònica, amb un augment del 50% respecte les xifres de 2007. Malgrat la tendència positiva, “no n’hi ha prou”, segons Neelie Kroes.

Com està transformant la mHealth la sanitat a la Xina i als EUA, les dues majors economies mundials?

La GSMA estima que al 2017 els dos països amb els mercats de mHealth més avançats seran els Estats Units i la Xina. De fet, la previsió és que aquell any ambdues potències sumin més d’un terç d’aquest mercat mundial, que representarà 23.000 milions de dòlars (16.667 milions d'euros) anuals d’ingressos per a tot el món.

Entrevista


Estratega TIC al Consell del Comptat d'Uppsala (Suècia)
Benny Eklund
Des de 1989, Benny Eklund és el Gerent de Sistemes Estratègics i eGovern del Consell del Comptat d’Uppsala. També ha estat involucrat en diversos projectes de la Unió Europea. De 1997 a 1999 va liderar el projecte SUSTAINS, el primer en l’àmbit europeu en donar al pacient accés online als registres electrònics de salut. El Consell del Comptat d’Uppsala va posar en marxa el 2012 un nou servei de Història Clínica Electrònica Personal, ‘My Health Record’, basat en el projecte SUSTAINS i, en sis mesos, 40.000 persones d’aquesta regió del centre de Suècia ja havien consultat el seu historial mèdic en línia. Eklund ha estat president de l'antiga organització nacional Carelinks, Grup de Treball Suec per als Portals de Pacient.

No hay comentarios: