miércoles, 16 de abril de 2014

# 85
InfoJustícia
Departament de Justícia
ISSN 2014-2218 | DL B. 14104-2012
Dimarts, 15 d'abril de 2014Imprimeix | Butlletins anteriors
 

:: Actualitat

 
El conseller de Justícia, Germà Gordó, va presentar al Parlament de Catalunya el Pla director d’equipaments judicials 2014-2020, que preveu la construcció de tres edificis judicials nous: el Palau de Justícia de Tarragona, l’Audiència Provincial de Barcelona i els jutjats de Balaguer, així com la reforma integral de set edificis judicials. El Pla es basa en la construcció i l’adequació dels edificis judicials amb nous criteris arquitectònics per fer realitat la nova oficina judicial, el canvi de política de recursos humans per especialitzar el personal i la implantació d’una justícia digital.

La fita principal del Govern és contribuir, amb aquest Pla, a avançar cap a una justícia ràpida, eficaç i de qualitat.

Més informació
El conseller de Justícia, Germà Gordó, i el director general de la Fundació La Caixa, Jaume Lanaspa, van renovar la col·laboració per sumar esforços en l'atenció a dones que pateixen o han patit violència de gènere.

El nombre de dones ateses en el marc d'aquesta col·laboració, que s'estén a tot el territori de Catalunya, ha passat de 52 l'any 2009 a 264 el 2013. Des de l’any 2009, les oficines d'atenció a la víctima del delicte de Catalunya, dependents del Departament de Justícia, deriven dones víctimes de violència de gènere o domèstica als programes de l'Obra Social centrats en el suport a aquest col·lectiu, amb l'objectiu de sumar esforços per afavorir-ne la recuperació.

Més informació
El Departament de Justícia va mostrar el seu rebuig a l'Avantprojecte de reforma de la Llei orgànica del poder judicial, perquè vulnera competències de les comunitats autònomes, planteja la desaparició dels jutjats de pau i podria dificultar encara més l'accés de la ciutadania a la justícia.

Més informació
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el conseller de Justícia, Germà Gordó, i el síndic d'Aran, Carlos Barrera, van participar en l'acte de reconeixement de l'Institut d'Estudis Aranesi com a acadèmia i autoritat lingüística a Catalunya de l'occità, aranès a l'Aran.

El Govern de la Generalitat de Catalunya, tal com preveu la Llei de l'occità, de l’any 2010, va aprovar al mes de gener el Decret pel qual s'atorga a l'Institut d'Estudis Aranesi el caràcter d'acadèmia i d'autoritat lingüística a Catalunya de l'occità, que va convertir aquest institut en el primer organisme de l'occità que té rang acadèmic.

Més informació
El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va publicar la resolució que fa efectiva la integració del personal sanitari del Departament de Justícia que treballa als serveis penitenciaris i de justícia juvenil a l'Institut Català de la Salut, que afecta uns 280 professionals sanitaris. La finalitat d’aquesta mesura és la integració efectiva de la sanitat penitenciària en el sistema sanitari públic de Catalunya.

Més informació
El conseller de Justícia, Germà Gordó, va visitar la seu de la Fundació Lluís Llach per conèixer de primera mà la tasca que s'hi realitza. La Fundació, creada el 2010, està inscrita des del mes de gener de 2014 en el Registre de fundacions del Departament de Justícia. La seva finalitat és el desenvolupament social, econòmic, cultural i educatiu d'aquelles societats que per la seva llengua, cultura i situació social poden ser qualificades de minoritàries i/o mereixedores d'una especial protecció.

Més informació
El conseller de Justícia va recordar, durant el seu parlament en el marc del sopar de la reunió anual de l'Associació Internacional d'Autoritats Anticorrupció que es va fer a Barcelona, que Catalunya ha estat pionera a l'Estat espanyol en la creació d'un organisme de prevenció i lluita contra la corrupció, com és l'Oficina Antifrau de Catalunya, amb la voluntat de «poder esdevenir un referent en la lluita contra les males pràctiques tant en el sector públic com en el privat».

Més informació
El 9 de maig tindrà lloc al Paranimf de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona la V Jornada de Victimologia, que tractarà sobre la victimització d’infants i joves.

Durant la Jornada es farà la ponència «Intervenció en maltractament infantil: l’efecte protector d’una inversió dels recursos basada en l’evidència», a càrrec de Joaquín de Paul Ochotorena, catedràtic de la Universitat del País Basc i, posteriorment, es duran a terme dues taules rodones, que aportaran experiències de recerca i experiències professionals i associatives.

Més informació
Amunt

No hay comentarios: